Nefalšovanou kulisu jako okopírovanou z "četnického seriálu" tvoří i další půvabné drobnosti: sněhobílé ubrusy, kytka ve váze, záclony v oknech. Ale tohle není výčep, kde by se čas nepohnul. Hostinec oslavil své první narozeniny nedávno.
Okouzlující nálada návštěvníka při čtení jídelníčku neopouští. U Semináru nechtějí páchat kulinářské objevy. Zaplaťpánbůh. K tomu graciéznímu retru čočka, chlupaté knedlíky i taštičky pasují bezvadně. Tahle jídla si snad všichni pamatujeme z dětství.
Body plus jsou za snahu
Polévky by vystačily samy na rozsáhlý text. K vývaru, jaký lítačkami poslal kuchař v den návštěvy, se dá přilnout stejně, jako se promrzlý turista tulí k roztopeným kamnům. Nakrájet vyrobený svítek dá o ždibec víc práce než sušit kousky žemlí na pánvi. Body plus jsou za snahu. Na hladině vývaru byla pořádná vrstva tuku, tu nikdy žádná umělá kostka ze sebe do vody nevymámí.
recenze menuMF DNES hodnotí každé pondělí jednu restauraci na jižní Moravě, ve které vaří polední menu. Dnes: restaurace U Semináru, Smetanova 30, 602 00 Brno Hodnocení: 80 % |
Páteční křenová omáčka mohla mít o chlup důraznější říz. Ale také bych asi křenem při strouhání do smetany spíš šetřila. Každý host to dráždivé štípání v nose rád nemá. Škoda, že jídelníček sliboval houskový knedlík a na talíři byly spíš "buchtózní" plátky. Ale křehké a kypré.
Není to promyšlený úmysl, ale pokaždé si u Semináru sednu intuitivně hned vpravo od vchodu. Od výčepu sem není vidět, ale jako by na hosty za rohem obsluha malinko zapomínala. Déle se tu na odnesení talířů čeká. Když však mladíci v zástěrách přijdou, usmívají se, vědí, co dělají, a jsou milí.
Na závěr si neodpustím poznámku. Jako nekuřáka mě můžou čerti vzít, když si v době oběda někdo zapálí a "hulí" do křenové omáčky ostatním. A minulý pátek se to stalo. Proč nešli na venkovní zahrádku?