„Držíme si styl suchých, svěžích a šťavnatých vín, která ale nemusí být pro každého,“ popisuje Smrčka jeden ze svých receptů na úspěch, jímž pro něho je ocenění Vinařství roku.
Jaký je další? „Správný management sklizně hroznů, to je recept na výborné víno,“ říká enolog, tedy odborník na víno.
V soutěži Vinařství roku jste bojovali počtvrté. Objektivně se něco změnilo, že jste teď nejlepším vinařstvím?
Nesnažíme se něco měnit. Na prvním místě je pro nás kvalita vína a ta se zlepšuje. Ve své filozofii máme nastaveno, že chceme každý rok víno minimálně o jedno procento zlepšit. Ale naučili jsme se více pracovat se zákazníkem, být vstřícnější a otevřenější. Díky tomu nás chápou a jezdí za námi rádi. Myslím, že nám pomohla i nová budova vinařství a otevření hotelu, to byl vůči zákazníkům klíč k úspěchu.
Každý vám automaticky řekne, že ke svíčkové se hodí pivo. Já si stojím za tím, že naše Chardonnay Apri je taky skvělé.