Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Číšníkův úprk s průměrným jídlem

  11:03aktualizováno  11:03
RECENZE MENU - Restaurace Laguna se proslavila pořádnou porcí grilovaných žeber a opečenými koleny podávanými na dřevěném prkně. Obě jídla se skvěle hodí k orosenému půllitru a večernímu posezení. Škoda, že slovo "vyhlášené" se u poledního menu použít nedá.

Restaurace Laguna ve Smetanově ulici v Brně | foto: Otto Ballon Mierny, MAFRA

Laguna je hospoda na rohu Veveří a Smetanovy ulice se zahrádkou a interiérem evokujícím prokouřenou kajutu letitého škuneru. Což je fajn. K pivu a vepřovým kolenům trámy, historické smaltované cedule i rybářské sítě sedí.

TEST MENU

MF DNES a brno.iDNES.cz hodnotí každé pondělí jednu restauraci na jižní Moravě, ve které vaří polední menu.

Dnes: restaurace Laguna
Smetanova 2
602 00 Brno
www.restaurace-laguna.cz

Polední menu: V poledne se vybírá ze dvou jídel za cenu 65 korun a 75 korun.

Vybíráme z jídelníčku: Adamova uzená žebra: 135 Kč; uzené Švejkovo koleno: 150 Kč

V poledne je ale už samo objednávání poněkud komplikovaný úkol. U stolů chybí polední lístek s aktuální nabídkou. Ve stojánku je založen jen papír s nedělní kachnou a knedlíky. Možná by to nevadilo, kdyby obsluha několik vteřin u stolu postála. Mezi stoly a venkovní zahrádkou běhá tak kvapně a netrpělivě, že jsme neměli šanci s nabídkou se vůbec seznámit.

Najez se a zmiz

A číšník jen mávl směrem k ceduli. To když jsme seděli venku pod markýzou. Uvnitř žádná vývěska v dohledu nebyla.

K jídlu nám zapomněli přinést příbory a u nedojedené polévky už chladlo na talíři hlavní jídlo. V Laguně posílají chody z kuchyně pěkně rychle, ale oběd je tak trochu úprk ve smyslu "rychle se najez a zmiz".

Kuřecí řízek s ananasem v Laguně

První den jsme si u obsluhy objednali zapečená kuřecí prsa s ananasem a sýrem, americké brambory a medovník za 75 korun. Medovníku se nedá nic vytknout a jako tečka byl jedinečný. Kousek byl čerstvý a kuchař s ním mnoho práce neměl, stačilo jen jej ukrojit.

Na opačném konci žebříčku si stojí zeleninová polévka - přesolená šedozelená tekutina s kousky rozehřáté mražené zeleniny a sterilovaným hráškem. Mezi průměrnou polévkou a dobrým zákuskem leží nedosolené americké brambory a drůbeží steak s ananasovým kolesem. Což je hospodský klasický průměr bez nápadu a kuchařské vynalézavosti.

Hovězí roštěná v restauraci Laguna

Hovězí roštěná v restauraci Laguna

Zeleninová polévka v Laguně

Zeleninová polévka v Laguně

Páteční vídeňská roštěná s hranolky se jevila nadějně. Ale do kytek ji poslala příprava masa. O vysušené, tenké, tuhé placce se nedá mluvit jako o dobré roštěné.

Kolega si objednal to samé jídlo a svou porci dojedl. Jeho plátek byl sice rozklepaný také, ale ne suchý a spálený.
Škoda, škoda. Mít dvě speciality - koleno a žebra - a udělat z nich trhák je dobrý záměr. Bohužel polední menu a nedočkavá obsluha to těm kolenům kazí.





Hlavní zprávy

Další z rubriky

Společnost SAKO se stará o komunální odpad v Brně. Ročně spálí 248 tisíc tun...
Vědci vymysleli program pro největší spalovnu v Česku, vyrobí víc elektřiny

Když už musí odpadky do spalovny, ať na své poslední cestě poslouží co nejvíc a přesně. Brněnští vědci se tímto heslem řídili, když pro největší tuzemskou...  celý článek

Ambasador projektu Nezastavitelní Jiří Ježek projel Birell bránou na Ještědu.
Nezastavitelní míří k Lipenské přehradě. Pomozte pohybem handicapovaným

Nepřízeň osudu, ale zároveň obrovská vůle a touha pokračovat v aktivním životě, sportovat, být i nadále přínosem svému okolí. To spojuje lidi zapojené do...  celý článek

Šárka Skorkovská pracovala na oční klinice Fakultní nemocnice u svaté Anny a...
Žena ve vedoucí funkci musí zůstat ženou, míní oční lékařka Skorkovská

Jen přečíst jména těch, kterým oční lékařka Šárka Skorkovská pomohla znovu ostře pohlédnout na svět, by zabralo dost času. V oboru totiž působí přes pětadvacet...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.