Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jihoasijskou kuchyni musí hosté v Brně hledat

Cesta za gastronomickým zpestřením v podobě exotické restaurace v Brně není příliš jednoduchá. Thajsko-laoská restaurace Sabaidy se v centru města na třídě Kapitána Jaroše skrývá v přízemí hotelu Amphone. Náhodně z ulice sem asi příliš hostů nezabloudí, ovšem podnik v povědomí Brňanů je, o samotě jsme v něm neseděli.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

macimour

Kříženci

Z českého nákupu světovou kuchyni neuvaříte, zvlášť když se šetří na nepravých místech. V Laosu by je s tím vykopali do džungle.

0/0
4.5.2010 15:31

;-)

Nevěřte idnes!

Neznám osobu redaktora/redaktorky ani jakou má pro práci hodnotitele asiské kuchyně kvalifikaci, ale patrně jeho schopnosti nejsou valné. Zato znám restauraci Sabaidy a mohu ji jen doporučit. Nevěřte článku, redaktor evidentně neví, o čem píše, a těch 55% je výsměch. Jen bych doplnil, že restaurace není ani tak thajská, jako hlavně laosská (manželka brněnského majtele je z Laosu, personál jsou příbuzní). V Sabaidy se vaří výborně. Jen bych snad upozornil, že mají i menu - to je výrazně levnější, ale zase mívá trochu více středoevropskou chuť (ale je dobré). Chcete li si vychutnat Asii, volil bych něco jiného z jídelního lístku. Celkově je tam velmi příjemná atmosféra. Snad jen ceny by mohly být o něco nižší. Ještě bych dal malý tip - suroviny na jihoasiská jídla koupíte nejlépe v potravinách v tržnici na Olomoucké. Mají tam i předpřipravený základ na polévku Tom yan kung, citronovou trávu, black tigre atd. ......přece jenom, pokud chcete jíst jihoasijská jídla denně, je to levnější.

0/0
27.4.2010 20:54

Brad Pittbull

Žádnou jihoasijskou palušu

hledat nemusím. Prostě na ňu hážu bobek...

0/0
26.4.2010 22:17

SIFL

Re: Žádnou jihoasijskou palušu

Tak to seš borec kemo! :-/

0/0
27.4.2010 10:06

Lewis

Úplatek

Připojuji se k názoru o zaplacení ze strany konkurene. To, že se jedná o co do jídla výtečnou restauraci je zřejmé v podstatě ze všech gurmánských webů, úroveň je hodnocena osmdesáti procenty a víš, takže uvedené hodnocení odpovídá buď o tom, že "recenzent" neví, o čem píše anebo se jedná skutečně o zakázkovou recenzi.Rv

0/0
26.4.2010 18:28

advisor

Re: Úplatek

neznám autora, ani thajskou kuchyni, ale asi by stálo za to, podívat se na autorův foodblog...

0/0
26.4.2010 21:02

tomik9898

nechapu

Jak to vypadá někdo nedostal úplateček tak se pomstil :-D .Chodíváme tam občas a musím s článkem nesouhlasit . Zeptal bych se autorů jestli vůbec někdy jedly jídlo v zemi odkud pochází ??

0/0
26.4.2010 12:18

stryke

Singha

Jen doplním, že pivo Singha je drahé i v samotném Thajsku, takže by nás jeho cena v Česku neměla překvapovat...

0/0
26.4.2010 12:10







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.