Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Brňané si klobásky na „Zelňáku“ nekoupí

Pro ovoce a zeleninu už si Brňané zvykli chodit na „Zelňák“. Na trzích by ale rádi nakupovali i mléko, maso nebo uzeniny. Kdo však nemá známé na venkově, ten se k čerstvým klobáskám nebo sýru nedostane. Tržní řád totiž prodej masa či mléka povoluje pouze na Vánoce. Změnit by to mohli brněnští radní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Heřman z Brna

Vajíčka ?

Zvláštní, nesmí se prodávat věci živočišného původu...

Ale vajca sou tam furt, copak ty nejsou živočišného původu ? Mám takovej pocit že by taky měli být v chlaďáku...

0/0
1.8.2010 15:42

michal.turek

no pro zacatek by stacila normalni oteviraci doba ;-)

XXX

od 8 (nektere stanky od 7mi) do 16/17 ... a v sobotu do 12ti, vazne super cas, pres tyden clovek je v praci, a v sobotu rano vstavaji jen starsi lide (mladi (co maji penize), se vraceji s flamu domu)

kdybych nebydlel blizko tak se tam nedostanu a vim ze kolegove by tam taky radi utratili penize, ale proste kdy ... kdyz je tam otevreno jsme v praci....

XXX

0/0
28.7.2010 18:49

michal.turek

Re: no pro zacatek by stacila normalni oteviraci doba ;-)

takze si myslim ze pro zacatek by stacilo upravit oteviraci dobu napr

7-19(?) v pracovni dny a sobota cela a nedele dopoledne? co jsem se

ptal trhovcu tak ze by meli radi dele otevrino, ale ze to neni dovolene

...

XXX

0/0
28.7.2010 18:50

brnakstolety

Farmáři musí žádat

Nevím, proč by měli farmáři chodit a hlásit, že chtějí prodávat to a to. Stačí si vzpomenout na vánoční trh na Zelňáku o vánocích na stánky, kde nakupovalo nejvíc lidí - neustále vzpomínáme na stánek s uzeninami vpravo dole, bohužel jsme si nezaznamenali, kdo tam prodával. Nebo stačí vyjet pouhých cca 120 km na jih od Brna, do Vídně a podívat se na jejich trhy v okrajových částech. Hned mají radní námět na to, co dát do vyhlášky o prodeji. Není nutno čekat, až se farmář přijde složitě ptát, jestli mu milostivě povolí jeho vlastní prodej.

Mluvím z vlastní zkušenosti, kdy jsem jezdívala do Vídně k příbuzným a hrozně ráda jsem chodila na nejbližší místní trh. To i náš Zelný trh je proti tomu o ničem.

Samozřejmě je nutno také zainvestovat do rozvodů elektřiny, vody...

0/0
28.7.2010 8:27

chudacek.blbecek

Pečivo

A co pečivo? Já bych si moc ráda koupila poctivej kváskovej chleba nebo jiný pečivo. Kdyby tam někdo takhle prodával, lidi by mu utrhali ruce. Navíc na pečivo člověk vodu ani elektřinu nepotřebuje.

0/0
27.7.2010 14:57

PIsa.lek

Re: Pečivo

>  Navíc na pečivo člověk vodu ani elektřinu nepotřebuje.

A ruce si bude prodávající chodit pravidelně mít do Parnasu?? Nebo ty doma omýváš rozlíky??

0/0
27.7.2010 17:52

tracnik

Re: Pečivo

„Tý, kémo, nechlemté tu vasrůvku z tej atajnkaserne, blejó doteho zkalené machři a chčijó do teho morgoši!“

0/0
27.7.2010 18:35

Lukas1000

Re: Pečivo

cožééééééééééé ? ... pi pomalu, je to studeny.... ;-D

0/0
27.7.2010 19:13

tomas_tod

Re: Pečivo

Tak na Zelňáku byla skvělá pekárna Svoboda a Březík (ještě myslím začátkem minulého roku?)  a neudržela se, tak nevím jestli nebyl zájem nebo byl vysoký nájem. Už není nikde v Brně (ještě byla na Lidické a myslím na Pekařské). Přitom v ostatním městech je už hodně let na stejných místech, takže to vidím asi na ty nájmy...

0/0
28.7.2010 17:31

Lukas1000

Pohled z jine stranky

Zkusim jenom takovy jiny nahled na vec. Proc musi byt dorzovany tak PRISNE hygienicke zasady? Drive to nebyvalo a obyvatelstvo nam nevymiralo po tisicich .... ja myslim, ze z drtive casti na tom ma podil to, ze dnesni nahrazky potravin (chapejte 99% zbozi v supermarketech) by se mimo chladaky okamzite zkazily a chemikalie v nich obsazene se promenily na jedy .... jenomze produkty, o ktere by se melo jednat a predpokladam, ze by o ne mohl byt zajem jsou ze sve podstaty mnohem odolnejsi a tolika pece pri uchovavani jako zbozi ze supermarketu nepotrebuji. Ale opakuju, je to jenom muj nahled.

0/0
27.7.2010 12:07

chudacek.blbecek

Re: Pohled z jine stranky

Já si naopak myslím, že ty chemikálie mají zajistit větší trvanlivost výrobku (třeba konzervační soli v uzeninách nebo mletým mase).

0/0
27.7.2010 14:58

PIsa.lek

Re: Pohled z jine stranky

Bohužel naprosto mylný - "přídoní" potraviny vydrží už z principu mnohem méně (včetně nepastareizovaného mléka) a po tisících tehdy obyvatelstvo kvůli kontaminovaným potravinám samozřejmě vymíralo, jen se o tom nevědělo.

0/0
27.7.2010 17:51

Libor76

Re: Pohled z jine stranky

obyvatelstvo sapozřejmě vymíralo po tisících...

0/0
27.7.2010 18:02

Lukas1000

Re: Pohled z jine stranky

Ale ja mluvil o dobe pred zavedenim EUROregulaci. Takove klobasy nebo spek suseny studenym kourem, fermentovane uzeniny .... mam na mysli tyto potraviny, ne slovensky toceny za 35,- kilo.

0/0
27.7.2010 19:12

PIsa.lek

Re: Pohled z jine stranky

> Ale ja mluvil o dobe pred zavedenim EUROregulaci

A před nimi žádné hygienické normy na prodej potravin neexistovaly, nebo co? Ono totiž (i když v detailech, kterých se pak mocně chytnou média, to vypadá zdánlivě jinak), tuzemské normy byly v lecčems výrazn ěpřísnější, než normy EU.

0/0
27.7.2010 20:52

Lukas1000

Re: Pohled z jine stranky

Moje rodice podnikaji v potravinarstvi od 1990, ja se do toho pridal casem ... o tech normach mam vcelku prehled. Pokud by verejnost mela presnou predstavu o jake hovadiny se kolikrat jedna kroutila by hlavou az by si ji mozna ukroutila. Nejvtipnejsi je, ze ty normy jsou tise ignorovany zejmena v Nemecku, Francii a dalsich zemich, ktere je vicemene vymyslely....

0/0
28.7.2010 6:24

pepe1

Re: Pohled z jine stranky

Ach jo. Hned bezprostředně u Zelňáku jsou dvě masny, o 200 metrů dolů další dvě, jen ať maso zůstane v chlaďácích. Už to omezení množství stánků likvidačním rozhodnutím, díky nenažraným radním města Brna, dost omezilo pestrost a výběr ovoce a zeleniny na hlavní brněnské tržnici, která má tyto komodity přímo ve svém názvu. Proč asi?

0/0
1.8.2010 22:10







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.