Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Štěstí chutná po oleji, sójovce a dobrém mase

Milá obsluha v brněnské restauraci Chutné štěstí k večeři přinesla báječnou rýži i skvěle upravené kuřecí i hovězí po sečuánsku, ale také nedobré, přemaštěné nudle. Po třech velevydatných chodech se odtud lze vydat na procházku na čerstvém vzduchu do pár desítek metrů vzdáleného parku Lužánky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

1000101110110001

Vytknul bych jen dvě věci...

...protože jídlo i obsluha jsou skvělé a prostředí (ve smyslu stolů, prostírání atd...) neřeším. V kontextu skutečné Číny je to i docela luxus ;-)

.

První problém - v létě pekelné horko a dusno, žádný pokus o klimatizaci, restaurace je narvaná těmi, kdo ví, kde hledat a přes oběd se těžko shání volné místo. Druhý problém - hodně načichnete kuchyní a zbavit se toho chvilku trvá.

.

Pokud pojedete kolem třeba večer, stavte se a dejte si něco dobrého. Stojí to za to a velmi často tam v té době budete sami, jen s hloučkem Číňanů, kteří hrají karty, nějakou stolní hru, dívají se na televizi, nebo chatují na QQ... A jí totéž co vy, což je myslím i docela důležité...

0/0
13.10.2010 23:34

síma25

Fajn

Občas tam obědvám a musím souhlasit s autorem, jídlo je fajn, prostředí slabší. Ale když to člověk porovná s možnostmi v okolí, i to se dá překousnout na cenu dobrého oběda. Vypěstovala jsem si návyk na jejich závitky a maso ve sladkokyselé omáčce, všechno vždycky s rýží. Čínský nudle nejím, tak to neposoudím, ale dává si je tam kolega s vždycky se olizuje. Jedinou věc bych vytkla: obrovské porce. Jsem fakt žravá, ale tady jsem to snad ještě nikdy nedojedla.

0/0
13.10.2010 9:01

virginia_usa

Dobré jídlo, horší prostředí

Do této restaurace chodím docela často - a hodnocení podle mě dost sedí, pojmenování všech kladů i nedostatků se trefilo a konec konců i hodnocení 70% je v globále odpovídající. I když já bych za sebe dal asi o něco vyšší, tak 80%.

Jídlo je tam opravdu dobré, přesně sedí ten termín "poevropštěná čína". R^

Prostředí není zrovna nejkrásnější (to asi nejvíc sráží ta procenta dolů), ale o co je třeba hezčí "čína" na Pekařské, o to je zase Chutné štěstí lepší na jídlo => určitě nejlepší v Brně.R^

Ale každému chutná něco...

0/0
12.10.2010 17:44

vsemocnycenzor

není

tu už trochu překašpárkováno, v tom vaření, na 2 - 3 lidi co se vyjadřují k vaření a vaří sami lidem na očích, těch co o jídle prndají je tu nějak moc, a napříč profesním spektrem, ale já jako kuchař bych si nelajznul psát do novin, nebo hrát divadlo a nebo zpívat, i když mí mí milí strávníci tvrdí, že jsem umělec pánve, dřív se říkalo, drž se ševče svého kopyta ...........;-€

0/0
11.10.2010 22:01

barbuchejl

trznice ve Slatine

Byl jste nekdo na jidle ve Slatine, jak uvadi autor? Docela by me zajimalo, jak to tam chuti, funguje....

0/0
11.10.2010 18:13

1000101110110001

Re: trznice ve Slatine

http://www.cuketka.cz/?p=4439

.

Dá se najít i řada jiných recenzí. Ale k věci - doporučil bych osobně vyzkoušet a při té příležitosti nakoupit i suroviny v několika krámcích, co jsou poblíž. Kdo vyzkoušel - asi už například jasmínovou rýži těžko kdy koupí jinak, než zde v pěti- a vícekilových pytlích za zlomek toho, co za ni chtějí "vyhlášené značky" v supermarketech. Pokud tedy umíte uvařit sypanou...

0/0
13.10.2010 23:26

Diskutovat na iDmůžete neomezeně

to maso bylo dobrý, protože bylo ze psa

0/0
11.10.2010 17:43

1000101110110001

Re: to maso bylo dobrý, protože bylo ze psa

Nebylo. Psí maso je zbytečně drahé a nevyplatí se v de-facto centru města. Pokud tedy máš chuť na psí, pak bych nešel do skutečně čínské restaurace, ale raději do vietnamské napodobeniny "číny" někam k hranicím. Aby nevznikla mýlka - nic proti vietnamské kuchyni, ale je dost odlišná od čínské, takže vietnamská "čína" je docela podezřelá ;-)

0/0
13.10.2010 23:21

speedy_007

Ehmmm...

Opet dalsi clovek, ktery fusuje do vsech oboru... Nejen ze skvele rozumi psychologii, financim, prekladum a podobne, ale take jidlu. Dalsi student, ktery ma obrovsky prehled o gastronomii. Zajiste ma patricne zkusenosti, v oboru dlouho delal, muze porovnavat.... Holt dnes muze psat recenze kazdy a kazdy muze fusovat do vseho... Alespon ze ma prihodne jmeno: Kasparek ;-D

http://michalkasparek.cz/

0/0
11.10.2010 16:54

Radijo1

Re: Ehmmm...

Opět další člověk, který si najde hůl, když chce psa bít. Pokud vím, tak jíme všichni, ale ne každý to umí formulovat a argumentovat. Kdybyste si dal tu práci a přečetl si předešlé recenze od MK, všiml byste si, že když se mu něco zdá/nezdá, chutná/nechutná, umí říct proč. A argumentovat příjmením může jen anonymní primitiv...

0/0
11.10.2010 19:38

chudacek.blbecek

Re: Ehmmm...

Ne že bych se chtěla nějak předchozího příspěvku zastávat, ale podle logiky "jíme všichni, tak tomu všichni rozumíme" bych se radši neřídila. To je jako říkat, že číst umíme všichni, tak můžeme učit češtinu na základce.

0/0
12.10.2010 14:44

al.mucha01

Jsem nechutně šťastnej

0/0
11.10.2010 14:35







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.