Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Bistro Dragon: umouněný podnik, ve kterém umí skvělou polévku

Asijské bistro Dragon II je příšerný "pajzl". Mají tu ale skvělou vietnamskou polévku pho. Na brněnském Náměstí svobody stačí projít pasáží domu U Čtyř mamlasů a ve vnitrobloku už vás na okně láká slogan "Příjemné posezení".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

thomason

Phở

24.1. jsem tam byl a Phở bò (hovězí polévka Phở) mi přišla docela fajn. Loni jsem měl na výletě ve Vietnamu tuto polévku snad denně a musím říci, že se taky lišila kraj od kraje, "polívkárna od polívkárny" :) Hlavní rozdíl oproti ČR je množství bokem podávané zeleniny a bylinek (ani už nevím jak se to všechno jmenuje). Nakládaný bambus autorem označen "k přikusování" :) se háže do polévky a spolu s limetkou (u nás často jen citronem), nasekanou chilli papričkou, čínskou a chilli omáčkou, rybím ochucovadlem Nuoc Nam si jím polévku může dodělat každý dle své chuti. Nejlepší Phở prý dělají na severozápad od Hanoje, tak kdybyste měli náhodou cestu kolem :) U nás byla dost dobrá v tržnici na Olomoucké,ale nevím jak to tam teď po požáru vypadá :( Jinak jitotou je Praha a tržnice Sapa.

0/0
26.1.2011 8:38

;-)

s tímto článkem nemohu souhlasit

Docela by mě zajímalo, jaké má autor s pho zkušenosti, když ji tu tak vyzdvihuje. Zrovna v Dragon II podle mě totiž vaří pho podprůměrné-popravdě asi nejslabší co jsem kdy jedl. Také nechápu proč mluví o ceně - ta cena je levná(i když o 5Kč zdražili). Zachraňuje to tak akorát ten bambus. Docela by mě zajímalo, proč autor doporučuje právě hovězí pho. To je sice dobré, ale právě v Dragon II je rozdíl v ceně dost velký a kuřecí či vepřové také není nějak výrazně horší (a ani to hovězí není také nic moc). Když si chci dát dobré pho, tak rozhodně nejdu do dragon II. Tam jdu, když jsem v centru, a chci si dát pho nebo se celkem levně najíst - neznám totiž jiný podnik v centru, který by pho dělal.

A ještě bych podotkl, že rýže z ricecookeru není žádná velká výhra - je to hlavně pohodlné na přípravu pro kuchaře.

Pangasius není moc dobrá ryba a vyniká snad jen nízkou cenou. Když je dobře upravený, je poživatelný, ale nenadchne.

0/0
28.12.2010 23:26

;-)

Re: s tímto článkem nemohu souhlasit

a ještě bych doplnil, že tam berou i stravenky - což sice nesouvisí s kvalitou jídla, ale část lidí by to mohlo zajimat.

Vepřové a kuřecí pho 55Kč, hovězí 70Kč.

0/0
29.12.2010 14:03

chudacek.blbecek

Re: s tímto článkem nemohu souhlasit

Nevím, co autorka, ale já mám zkušenosti z vietnamské tržnice a musím říct, že byla stejně dobrá. Rozhodně mě obě polévky přesvědčily, abych recept co nejdřív zkusila doma, první zkusím pho ga.

0/0
5.1.2011 14:47

Lupulin

Re: s tímto článkem nemohu souhlasit

pokud v cookeru uděláte obyčejnou rýži tak ano, tam rozdíl není ale pro cookery je určena rýže například jasmínová, nebo basmati které se nedají bez cookeru tak dobře udělat - já osobně kupuji právě jasmínovou rýži z thajska a je výtečná a bez poblému k sehnání.

Pangasius je opravdu jen na zaplnění žaludku a pocit toho že sem snědl rybu.....jinak je to docela hrůza! :D

0/0
17.1.2011 10:17

a-zas-ten-cenzor

to smrdíš snad

v každé hospodě, a i doma, když si smažíš rybu, pak zbejvá jen mrkev a klíčky ;-D

0/0
25.12.2010 21:19

Al Coholic

a vzduch?

oblečení je předpokládám načichlé kuchyní a tudíž po zbytek dne okolí odpuzující a takřka dále nepoužitelné? díky nechci brr

0/0
25.12.2010 16:59

;-)

Re: a vzduch?

takový problém jsem nezaznamenal snad nikde. A podotkl bych, že Dragon II je na bistro opravdu velké - kdyby mělo lepší úroveň, klidně by tomu mohli říkat restaurace. Rozhodně odtud člověk není načichlý. Nicméně pochybuji, že mi budete věřit - zdá se, že jste předem zaujatý.

0/0
29.12.2010 9:40

Lupulin

Re: a vzduch?

raděj načihnout kuchyní než špinkama!!!!!

0/0
17.1.2011 10:18







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.