Diskuze

Bistro Dragon: umouněný podnik, ve kterém umí skvělou polévku

Asijské bistro Dragon II je příšerný "pajzl". Mají tu ale skvělou vietnamskou polévku pho. Na brněnském Náměstí svobody stačí projít pasáží domu U Čtyř mamlasů a ve vnitrobloku už vás na okně láká slogan "Příjemné posezení".
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

thomason

26. 1. 2011 8:38
Phở

24.1. jsem tam byl a Phở bò (hovězí polévka Phở) mi přišla docela fajn. Loni jsem měl na výletě ve Vietnamu tuto polévku snad denně a musím říci, že se taky lišila kraj od kraje, "polívkárna od polívkárny" :) Hlavní rozdíl oproti ČR je množství bokem podávané zeleniny a bylinek (ani už nevím jak se to všechno jmenuje). Nakládaný bambus autorem označen "k přikusování" :) se háže do polévky a spolu s limetkou (u nás často jen citronem), nasekanou chilli papričkou, čínskou a chilli omáčkou, rybím ochucovadlem Nuoc Nam si jím polévku může dodělat každý dle své chuti. Nejlepší Phở prý dělají na severozápad od Hanoje, tak kdybyste měli náhodou cestu kolem :) U nás byla dost dobrá v tržnici na Olomoucké,ale nevím jak to tam teď po požáru vypadá :( Jinak jitotou je Praha a tržnice Sapa.

0 0
možnosti
;

;-)

28. 12. 2010 23:26
s tímto článkem nemohu souhlasit

Docela by mě zajímalo, jaké má autor s pho zkušenosti, když ji tu tak vyzdvihuje. Zrovna v Dragon II podle mě totiž vaří pho podprůměrné-popravdě asi nejslabší co jsem kdy jedl. Také nechápu proč mluví o ceně - ta cena je levná(i když o 5Kč zdražili). Zachraňuje to tak akorát ten bambus. Docela by mě zajímalo, proč autor doporučuje právě hovězí pho. To je sice dobré, ale právě v Dragon II je rozdíl v ceně dost velký a kuřecí či vepřové také není nějak výrazně horší (a ani to hovězí není také nic moc). Když si chci dát dobré pho, tak rozhodně nejdu do dragon II. Tam jdu, když jsem v centru, a chci si dát pho nebo se celkem levně najíst - neznám totiž jiný podnik v centru, který by pho dělal.

A ještě bych podotkl, že rýže z ricecookeru není žádná velká výhra - je to hlavně pohodlné na přípravu pro kuchaře.

Pangasius není moc dobrá ryba a vyniká snad jen nízkou cenou. Když je dobře upravený, je poživatelný, ale nenadchne.

0 0
možnosti
;

;-)

29. 12. 2010 14:03
Re: s tímto článkem nemohu souhlasit

a ještě bych doplnil, že tam berou i stravenky - což sice nesouvisí s kvalitou jídla, ale část lidí by to mohlo zajimat.

Vepřové a kuřecí pho 55Kč, hovězí 70Kč.

0 0
možnosti
A

a-zas-ten-cenzor

25. 12. 2010 21:19
to smrdíš snad

v každé hospodě, a i doma, když si smažíš rybu, pak zbejvá jen mrkev a klíčky ;-D

0 0
možnosti
IK

Al Coholic

25. 12. 2010 16:59
a vzduch?

oblečení je předpokládám načichlé kuchyní a tudíž po zbytek dne okolí odpuzující a takřka dále nepoužitelné? díky nechci brr

0 0
možnosti