Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

V restauraci Pod Radničním kolem se zastavila historie

Je jen málo gastro provozů v Brně, kde je tak materializovaná historie jako v restauraci a vinárně Pod Radničním kolem. Tady hluboko pod zemí se zastavil čas. Možná i gastronomicky. Staví totiž na moravské kuchyni v poněkud nemoderním balení. Ale jedlíkům je tady přáno.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Fanys75

Recenze?

Vážená redakce, opravdu nechápu, jaký přínos mají recenze restaurací tohoto autora? Co si mám z této recenze odnést, kromě toho, že se pan autor od minula naučil dva nové gastronomické výrazy: "vychucený" a "lůžko"? Kde je hodnocení použitých surovin, způsobu přípravy, rychlosti a profesionality personálu... atd.? To by ovšem chtělo mít o jídle a hlavně jeho přípravě nějaké znalosti! Nebo tyto články mají sloužit pro pobavení? Nebo máme autora obdivovat, kolik knižních a cizích výrazů zná? Opravdu už se nemůžu dočkat, co nás ještě čeká...Mimochodem, když už, tak "polívka je grunt" !

0/0
21.4.2011 11:31

VildaB

Konec

No tak to teda nevím kdo tuto reportáž psal. S manželkou jsme sem kdysi chodili rádi. Ale pak se nám několikrát po sobě stalo, že jídlo bylo otřesný, museli jsme ho vracet. Číšníci se všem omlouvali, že tam je nový kuchař, který místo vaření kouří trávu. To teda nechápu jak někdo může někoho takového zaměstnat nebo o tom jen uvažovat. jídlo tomu odpovídalo. Z číšnice taky táhl alkohol. Takže jsme tam byli naposledy.

0/0
21.4.2011 6:40

taknevim

Servírování

Ten předkrm na čínském porcelánu je skutečně "bomba" Rv. (U kola to znám).

0/0
20.4.2011 12:44

í-mejlka

To už je tak dávno

Ke Kolu jsme chodili už před třiceti lety - na skvělé jitrničky, prejt, jelítka a - živou cimbálku.  Vzadu u sudů postával pan Růžička a po place kmital pán s podobou a hlasem, jaké měl J. Cash. Ach - kdeže loňské sněhy jsou .... totiž kdeže jsou ty nesčetné ochtlíky!

0/0
20.4.2011 12:40

wrah

Ceny?

Vývar za 40? Guláš za 300? Kolik proboha chtějí za ten slibovaný steak? 500 kč? A co ta tradiční jídla? Minutkový guláš je tradiční česká nebo moravská kuchyně? Ale děkuji za tip, kam určitě ani omylem nejít. Oproti tomu pamatuji velmi slušnou a ne předraženou kuchyň v restauraci pod špilasem, která je logicky umístěná přímo u výstupu na špilberk. Tam zajděte a ověřte, jestli to stále platí.

0/0
20.4.2011 12:17

čombák

Re: Ceny?

tak, pokud je to "pravý" svratecký guláš, tak je z hovězí svíčkové ... pak ta cena už tak děsivá není ;-)

0/0
20.4.2011 12:47

síma25

Re: Ceny?

Ani kdyby tam byly zlaté krystalky... 300 za guláš je prostě ve štatlu moc. Ale hlavně to opravdu není moravské jídlo. Když už autor vypíchne jak moravsky tam vaří a pak popisuje guláš, je to trochu na pováženou...

0/0
20.4.2011 12:51

Mr. Datel

Re: Ceny?

Používají vodu ze Svratky, tudíž je to moravské.

0/0
20.4.2011 14:52

čombák

Re: Ceny?

souhlas, ale on to až tak guláš není ...;-) když jsem ve štatlu studoval (moc let tomu zpět), chodil jsem si na SVRATECKÝ guláš do Grandu. musím říct, že jsem si vždycky dost pochutnal:-)

A k tomu "moravskému jídlu" - neleží Svratka už v Čechách?   Takže máš pravdu, typicky MORAVSKÉ jídlo to opravdu není R^;-)

0/0
20.4.2011 15:13

Mr. Datel

Re: Ceny?

Obec Svratka leží na historickém pomezí Čech a Moravy.

0/0
20.4.2011 15:20

čombák

Re: Ceny?

O.K., ale leží přesně na hranici nebo už v Čechách?

P.S.: Ten guláš je ale asi stejně pojmenovaný podle řeky štatlem protékající ...;-)

0/0
20.4.2011 15:53

Mr. Datel

Re: Ceny?

Leží přesně na hranici, je tam i část Moravská Svratka. A ten guláš je podle toho města, což je i pro mě překvapivé.

0/0
20.4.2011 17:09

síma25

Re: Ceny?

Ať je to podle obce, nebo řeky, furt je to guláš, což je MAĎARSKÉ jídlo:-) I kdyby se to jmenovalo brněnský guláš, pořád je to jídlo původem z Maďarska, nikoli z Moravy.

0/0
20.4.2011 21:04

Mr. Datel

Re: Ceny?

Pokud by se na recept podíval Maďar, rozhodně by to nepovažoval za guláš. A teď se v tom vyznejte. Mám v tom guláš,a to nésu Maďar.

0/0
21.4.2011 8:49

zly.previt

mne by

zase zajímalo, jako je vlastně ten vývar, když je "vychucený". To jako zbavený vší chuti nebo jak to autor myslel?

0/0
20.4.2011 11:45

Der Graf

valér

Člověče něšťastná a nevzdělaná, nepoužívejte slova, kterým nerozumíte! Dnes opravdu může novináře dělat každý...

0/0
20.4.2011 11:39

PIsa.lek

Re: valér

On si tento pán vůbec strašně rád hraje na vzdělaného a zkušeného estéta a fundovaného uměleckého kritika a je přsvědčen o svém břitkém vtipu a vůbec dokonalém vyjadřování po obsahové i formální stránce, ale ve skutečnosti působí pouze jako trapný šašek.

0/0
20.4.2011 21:49







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.