- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Vážená redakce, opravdu nechápu, jaký přínos mají recenze restaurací tohoto autora? Co si mám z této recenze odnést, kromě toho, že se pan autor od minula naučil dva nové gastronomické výrazy: "vychucený" a "lůžko"? Kde je hodnocení použitých surovin, způsobu přípravy, rychlosti a profesionality personálu... atd.? To by ovšem chtělo mít o jídle a hlavně jeho přípravě nějaké znalosti! Nebo tyto články mají sloužit pro pobavení? Nebo máme autora obdivovat, kolik knižních a cizích výrazů zná? Opravdu už se nemůžu dočkat, co nás ještě čeká...Mimochodem, když už, tak "polívka je grunt" !
No tak to teda nevím kdo tuto reportáž psal. S manželkou jsme sem kdysi chodili rádi. Ale pak se nám několikrát po sobě stalo, že jídlo bylo otřesný, museli jsme ho vracet. Číšníci se všem omlouvali, že tam je nový kuchař, který místo vaření kouří trávu. To teda nechápu jak někdo může někoho takového zaměstnat nebo o tom jen uvažovat. jídlo tomu odpovídalo. Z číšnice taky táhl alkohol. Takže jsme tam byli naposledy.
Ten předkrm na čínském porcelánu je skutečně "bomba" . (U kola to znám).
Ke Kolu jsme chodili už před třiceti lety - na skvělé jitrničky, prejt, jelítka a - živou cimbálku. Vzadu u sudů postával pan Růžička a po place kmital pán s podobou a hlasem, jaké měl J. Cash. Ach - kdeže loňské sněhy jsou .... totiž kdeže jsou ty nesčetné ochtlíky!
Vývar za 40? Guláš za 300? Kolik proboha chtějí za ten slibovaný steak? 500 kč? A co ta tradiční jídla? Minutkový guláš je tradiční česká nebo moravská kuchyně? Ale děkuji za tip, kam určitě ani omylem nejít. Oproti tomu pamatuji velmi slušnou a ne předraženou kuchyň v restauraci pod špilasem, která je logicky umístěná přímo u výstupu na špilberk. Tam zajděte a ověřte, jestli to stále platí.
tak, pokud je to "pravý" svratecký guláš, tak je z hovězí svíčkové ... pak ta cena už tak děsivá není
zase zajímalo, jako je vlastně ten vývar, když je "vychucený". To jako zbavený vší chuti nebo jak to autor myslel?
Člověče něšťastná a nevzdělaná, nepoužívejte slova, kterým nerozumíte! Dnes opravdu může novináře dělat každý...