- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
koupím větší množství kvalitní meruňkovice, "pro soukromou potřebu." ;) cbx199@gmail.com
Ale udělat dobrý kvas je fakt vědavždycky se nepovede a amatéři vozí voňavou vodu
Tolik nesmyslů jsem ještě nikdy v amatérském článku nečetl. Já téměř nedoslazuji, některé kvasy dokyseluji kyselinou citronovou, a nemám problém s octovatěním. Moje obvyklá výnosnost s 80 dkg cukru je 8-10 litrů na 100kg ovoce (meruňky, třešně ještě víc). Cukr snižuje aroma destilátu a dle zákona, jak každý ví a dlabe na to, se přidávat nesmí.
Podle zákona o lihu č 61/1997 Sb je přidávání cukru do kvasu určenému k pálení v pěstitelské pálenici zakázán. Takže pán by měl raději držet ústa a k problematice se nevyjadřovat.
V Okrese Blansko je i palírna v Boskovicích..:-) A jede taky nonstop..:-)