Diskuze

V sudech kvasí tuny ovoce, některé palírny v kraji jedou nonstop

Pálenice na jihu Moravy nestíhají. Meruněk se letos v kraji urodilo tolik, že teď palírny jedou i 24 hodin denně. Na Znojemsku mají objednávky až do konce října. Výjimečný rok slibuje kvalitní destiláty.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

cbx

29. 8. 2011 15:05
Pálenka

koupím větší množství kvalitní meruňkovice, "pro soukromou potřebu." ;) cbx199@gmail.com

0 0
možnosti

crocodileclip

26. 8. 2011 7:30
To je jeden z národních pokladů

Ale udělat dobrý kvas je fakt věda;-Dvždycky se nepovede a amatéři vozí voňavou vodu;-D

0 0
možnosti

impaxx

26. 8. 2011 7:17
tam je bludů

Tolik nesmyslů jsem ještě nikdy v amatérském článku nečetl. Já téměř nedoslazuji, některé kvasy dokyseluji kyselinou citronovou, a nemám problém s octovatěním. Moje obvyklá výnosnost s 80 dkg cukru je 8-10 litrů na 100kg ovoce (meruňky, třešně ještě víc). Cukr snižuje aroma destilátu a dle zákona, jak každý ví a dlabe na to, se přidávat nesmí.

0 0
možnosti

demik

25. 8. 2011 21:41
Odborník?

Nechat propadnout koláč do mače?

0 0
možnosti

JanzRokycan

26. 8. 2011 9:43
Re: Odborník?

 Podle zákona o lihu č 61/1997 Sb je přidávání cukru do kvasu určenému k pálení v pěstitelské pálenici zakázán.  Takže pán by měl raději držet ústa a k problematice se nevyjadřovat.

0 0
možnosti

Milos1913

25. 8. 2011 15:14
Blanensko

V Okrese Blansko je i palírna v Boskovicích..:-) A jede taky nonstop..:-)

0 0
možnosti

jupikjupik

25. 8. 2011 13:54
zdravíme Baloona

Vyfotil pěkný balóny

0 0
možnosti

hasmen

25. 8. 2011 13:26
To je dobře...

Tydle meducíny není nikdy dost ;-D

0 0
možnosti