Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Výkupny berou jablka i šípky, lidé se ale do sběru příliš nehrnou

Komu leží na zahradě hromada padaných jablek nebo má keře obsypané šípky, má šanci je zpeněžit. Oboje nyní přijímají výkupny po celé jižní Moravě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

luban12

Výkupní cena šípků je 8Kč/kg

Proč se do sběru nezapojí ti,kteří chodí vymáhat různé sociální příspěvky ? Že by se báli práce ?

0/0
6.9.2011 20:12

jan.banos

Re: Výkupní cena šípků je 8Kč/kg

Tak za tuto cenu opravdu ne.

Jak dlouho trvá nasbírat 1 kg šípků?

0/0
6.9.2011 22:32

DahliaPinata

Re: Výkupní cena šípků je 8Kč/kg

Za tuto cenu ne. Minimální  mzda je kolem 50 Kč za hodinu, plus nějaké náklady na cestu do lesa a pak do sběrny, takže by musel jeden člověk natrhat 7 - 8 kilo šípků za hodinu, aby na něj dosáhnul. To už mi připadá lepší natrhat, navařit marmeládu doma a pak rozprodávat na trhu nebo známým. Sklenička 1/3 se prodává kolem 80 Kč/kus. A ani to, prováděno v malém, neznamená žádný super výdělek, s doma dělanou šípkovou marmeládou je spousta práce a je hodně odpadu.

0/0
7.9.2011 8:54

you.can

Re: Výkupní cena šípků je 8Kč/kg

jj, to bych musel na šípky s kombajnem, abych něco sklidil a kde vezmu na ten kombajn, z podpory na něj nevydělám?

0/0
7.9.2011 20:08

DahliaPinata

Nechápu

Dost dobře nechápu, proč to mrazí, vozí do Německa na zpracování a pak z5. To asi aby se zvýšily náklady... jinak si to nedovedu vysvětlit. Šípkovou marmeládu si vařím doma, z čistých šípků, bez příměsi jablek (která najdete skoro v každé kupované marmeládě) a ta naše domácí je vynikající. Copak to u nás nikdo nedovede zpracovat?8-o

+1/0
6.9.2011 14:10

taknevim

Jakost

Jak se prosím kontroluje kvalita vstupní suroviny? Viděl jsem sběrače šípků u křižovatky velmi frekventované 4 proudové silnice. To je potom dobrota, že? Ono se to smíchá a v průměru se konzument možná neotráví. Nebo jak to prosím je?

0/0
6.9.2011 12:41

pan reditel

Re: Jakost

čím by se konzument měl otrávit?

0/0
6.9.2011 13:46

orinka3

Re: Jakost

řekla bych, že plody, které rostou na dosah výfukových plynů, je do sebe během růstu dost vcucnou. Nemyslím, že bych si ráda pochutnala na něčem, co roste v otráveném vzduchu.

0/0
6.9.2011 15:17

mamina2

Re: Jakost

U dálnice D1 blízko Prahy je dokonce ovocný sad.

0/0
7.9.2011 8:39

you.can

Re: Jakost

Tak si slečno nejdřív zjistěte jaká by musela být koncentrace škodlivin, aby byl vzduch permanentně u toho šípku otrávenej. To by ten keř musel růst v úsí komína.

0/0
7.9.2011 20:06

zly.previt

šípky sbíráme,

ale ne pro skopčáky, pro sebe na čaj.

0/0
6.9.2011 11:46

Nikanika

Re: šípky sbíráme,

To my taky a taky děláme domácí šípkovou marmeládu. :-)

+1/0
6.9.2011 12:39







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.