Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jihomoravští vinaři z révy čarují želé, omáčku, bonbony i hořčici

Namazat víno na chleba, udělat z něj hořčici nebo upéct rohlík zkoušejí jihomoravští vinaři. Zdánlivě nesmyslné kombinace jsou překvapivě zdravé a chutné. A mohou být novým lákadlem pro turisty.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

koprak podruhé

Z výpresků otop?

Nemačkat to moc do sucha,zpátky do kaďě,zalit vodou přidat trochu! cukru,po vykvasení znovu na pres,a vypálit.To je pane kořalky!A to takřka bez práce.

0/0
19.2.2012 6:13

qwenda

Re: Z výpresků otop?

No to musí být žrádlo. To řikám, do kořalky se tam radši nepouštějte. Švestky taky děláte 3 a vícekrát?

0/0
19.2.2012 11:28

koprak podruhé

Re: Z výpresků otop?

Jak jsem psal, nemačkat do sucha ve šlupkách zůstává dužina a v ní ještě spousta přírodního cukru.Zpátky do kadě hovořím o kadi obsah 500 litrů.Na tu kaď dávám max. 3kg obyč. cukru.A vodu tak aby byl obsah zhruba stejné konzistence jako pomleté a odstopkované hrozny. Tohle nechám zhruba ten týden prokvasit a denně míchat.Prakticky to samé jako když děláte červené víno.Potom hned vypresovat a získaný produkt hned vypálit.Kořalka je z toho velmi jemná a poměrně chutná.Ale většina jí končí jako ořechovka. Čirá na pití je určena meruňka,slivka a hrušky wiliams.Jinak ironické poznámky beru s nadhledem, protože v mém případě jste těžce šlápnul vedle.

0/0
19.2.2012 18:06

koprak podruhé

Re: Z výpresků otop?

Ještě musím dodat že se musí jednat o bílé odrůdy.

0/0
19.2.2012 18:07

qwenda

Re: Z výpresků otop?

OK :-)

0/0
19.2.2012 20:27

syn truhláře

A víno,

to se dá udělat i z vinné révy. Jak se říká na Slovácku.

+1/0
18.2.2012 21:23

e-mann

pravda : nasi vinari caruji...z patoku udelali čuču pro

prazaky...a to jim zustalo...

0/0
18.2.2012 11:01

1933RT

želé a hořčice

To je tak jediné, na co je to dobré. Víno mám velmi rád, ale kvalitní z francie, německa či itálie. Není nic nad výlet na ochutnávku, poklábosení s výrobcem a nákup pár lahví do sbírky. Bohužel jsem dobré české víno nikdy neměl a dost pochybuji o tom, že existuje.

0/0
18.2.2012 9:17

Si0 po 4. zákazu

Re: želé a hořčice

Já taky dobré české nikdy neměl, ale toho dobrého moravského je habaděj.

+1/0
18.2.2012 13:52

qwenda

Re: želé a hořčice

Naprostý souhlas. Již dávno dělají octy a teď rošířili sortiment. Možná bý mohli zkusit z toho dělat kořalku, ale radši nee, zase by to šidili...

0/0
18.2.2012 15:44

syn truhláře

Re: želé a hořčice

z Francie??? A dobré víno?? Oni prodávají spíš název. České ne, to chce spíš Moravu, pane.

+1/0
18.2.2012 21:26

papazian

Možná by méně znamenalo více, měně čarování,

více chutného moku na pití.

0/0
18.2.2012 8:53

CeleronD

A někteří zkouší z hroznů i víno.

Ale každý začátek je těžký.

+1/0
17.2.2012 19:05

Si0 po 4. zákazu

Re: A někteří zkouší z hroznů i víno.

Řekl bych, že ty všechny ostatní věci se dají vyrobit jinak a hlavně levněji, třeba ta mouka.

0/0
17.2.2012 21:26

petkacek

Co kdyby se snažili vyrobit víno,

dostatečně chutné a nepříliš drahé? To by bylo slávyR^R^

0/0
17.2.2012 17:48

chest.rockwell

Re: Co kdyby se snažili vyrobit víno,

To prý pijí sami, jen Pražákům prý dávají hnusy.

+1/0
17.2.2012 17:53

SSLEEP

Re: Co kdyby se snažili vyrobit víno,

a taky by jich 90% nemuselo volit komouše

0/0
17.2.2012 18:05

al.mucha

Re: Co kdyby se snažili vyrobit víno,

Komouše napříč partajema volíte v Praze, na JM se odjakživa volili černoprdelníci.

0/0
18.2.2012 7:37

roedor

Ta hořčice teda moc lákavě nevypadá.

:-)

0/0
17.2.2012 17:38

Mr. Datel

Re: Ta hořčice teda moc lákavě nevypadá.

To je stejná kravina jako ovocný čaj. Hořčice je snad z hořčice, né?

+1/0
17.2.2012 18:08

jacobsen

Re: Ta hořčice teda moc lákavě nevypadá.

nejen, také třeba kyselina benzoová. a teď ji nahraďte vinným ostem a ha?

0/0
17.2.2012 18:14

Mr. Datel

Re: Ta hořčice teda moc lákavě nevypadá.

Vyměním tedy konzervační činidlo, ale pořád to dělám z hořčice. Ale dělá se i ovocné víno, že.

0/0
17.2.2012 19:10

chest.rockwell

Re: Ta hořčice teda moc lákavě nevypadá.

Nebo sojové maso.

0/0
17.2.2012 19:14







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.