- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
v prodejně moravských vín v Globusu dvoudecku za 300Kč. Doma jsem to rozdělil na tři díly, pomalu jsme to převalovali v puse, a polkli. Přeslazené mydlinky! To byl názor všech zúčastněných. Pro mě osobně velké mínusové překvapení. Radši jsem si měl koupit dvě flašky červeného.
jake to prekvapeni, ze slamove vino je sladke!
Měl bych dotaz, jestli je tu nějaký odborník: Ledové víno se lisuje ze zmrzlých hroznů. Ale je nějaký důvod, proč musí hrozny zchladnout na požadovaných cca -10c přírodně? Proč nestačí je sklidit při řekněme -3c a nedochladit chvilku v mrazící komoře?
Druh ledové víno je dovoleno vyrábět jen z hroznů, které byly sklizeny při teplotách minus 6 oC a nižších, v průběhu sklizně a zpracování zůstaly zmrazeny a získaný mošt vykazoval nejméně 27 stupňů cukernatosti.
To říká vinařský zákon. Vše co by se od tohoto znění lišilo by nebylo v pořádku. Navíc to musí být prokazatelné, tedy to podléhá kontrole. Jak říká zákon:
Víno s přívlastkem je dovoleno vyrábět pouze z hroznů sklizených ve viničních tratích, jejichž odrůda, původ, cukernatost a hmotnost byla ověřena podle zvláštního zákona.