Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Boom Svatomartinského vína pomalu končí, část vinařů značku odmítá

Letos jsou podle odhadu vinařů připraveny dva miliony lahví se známkou Svatomartinské víno. Někteří výrobci však známku nechtějí. Buď si víno šetří na zbytek roku, nebo ho lehce prodají i bez značky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V73i61k36t64o24r 65Z94á53b92r66a29n43s43k17ý 3520168644353

Nevím, z čeho autor článku usuzuje, že končí. Odporuje si v článku informací, že vinaři připravili 2 mil. lahví, což je v podstatě loňské množství.

Samozřejmě, že se vždy najdou odpůrci jakékoliv certifikace, ale obvykle jsou to ti, kteří neobstojí při zkouškách kvality nebo nevýznamní vinaři, popř. ignoranti, kteří svoje malé množství prodají známým.

Tuto značku je dle mého dobré podporovat, je udělována za kvalitu (a poplatek, ale to se nedá nic dělat) a ne všichni přátelé vína skutečnou kvalitu sami poznají. A u značkového vína mají jistotu.

+1/0
4.11.2013 15:37

O75l90g49a 21P56o78l30á86č51k90o15v84á 4154703574538

Moderní je to pár posledních let, udělal se z toho byznys. Přitom už několik století se na Martinské hody peče martinská husa a vinař k ní nabídne mladé víno. Všechno je potřeba zpeněžit.:-/

Osobně nevyhledávám, mám ráda plná vyzrálá vína. A Svatomartinské se pak dá ve vinotéce v únoru koupit za 50 Kč láhev.

+2/−1
4.11.2013 10:44

P54e15t90r 55V97o31s97t52r50ý 3708710293246

Svatomartinské za 50 by v únoru koupil jedině blb. Já se naopak těším. Každý rok se dají mezi Svatomartinským najít špičková svěží vína. Je to prostě takové zpestření a navíc si člověk může udělat dílčí obrázek o tom, jaký bude stávající ročník.

+1/0
4.11.2013 12:28

V75i38k48t80o41r 12Z62á21b62r15a56n44s36k23ý 3130478174603

Svatomartinské (a ostatní mladá vína) má význam konzumovat max. do konce roku. A to jen v případě, kdy je koupeno přímo od vinaře a následně správně uloženo (teplota atd.).

Drtivá většina vinoték skladuje víno nevhodně: ve stojaté poloze, za vysokých teplot a na světle. To víno znehodnocuje a nezabrání tomu ani umělé špunty, které se používají. Zejména mladé víno pak mění skladováním kvalitu, tedy vážená paní, v únoru rozhodně nebrat.

0/0
4.11.2013 15:43

O84l89g62a 46P24o18l37á53č91k96o69v84á 4164103714758

Ani by mě to nenapadlo, právě proto, že co mi nechutná v listopadu, nebude mi v únoru chutnat tuplem Za pade si to koupí týpci, kterým je jedno, z čeho se ož...opijí.;-D

+1/0
5.11.2013 15:05







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.