Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Boom Svatomartinského vína pomalu končí, část vinařů značku odmítá

Letos jsou podle odhadu vinařů připraveny dva miliony lahví se známkou Svatomartinské víno. Někteří výrobci však známku nechtějí. Buď si víno šetří na zbytek roku, nebo ho lehce prodají i bez značky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V75i39k31t55o77r 24Z22á80b96r56a61n15s94k72ý 3450258804443

Nevím, z čeho autor článku usuzuje, že končí. Odporuje si v článku informací, že vinaři připravili 2 mil. lahví, což je v podstatě loňské množství.

Samozřejmě, že se vždy najdou odpůrci jakékoliv certifikace, ale obvykle jsou to ti, kteří neobstojí při zkouškách kvality nebo nevýznamní vinaři, popř. ignoranti, kteří svoje malé množství prodají známým.

Tuto značku je dle mého dobré podporovat, je udělována za kvalitu (a poplatek, ale to se nedá nic dělat) a ne všichni přátelé vína skutečnou kvalitu sami poznají. A u značkového vína mají jistotu.

+1/0
4.11.2013 15:37

O51l97g78a 15P51o47l13á43č38k85o27v64á 4894603374248

Moderní je to pár posledních let, udělal se z toho byznys. Přitom už několik století se na Martinské hody peče martinská husa a vinař k ní nabídne mladé víno. Všechno je potřeba zpeněžit.:-/

Osobně nevyhledávám, mám ráda plná vyzrálá vína. A Svatomartinské se pak dá ve vinotéce v únoru koupit za 50 Kč láhev.

+2/−1
4.11.2013 10:44

P63e86t62r 80V63o28s22t19r32ý 3578680803496

Svatomartinské za 50 by v únoru koupil jedině blb. Já se naopak těším. Každý rok se dají mezi Svatomartinským najít špičková svěží vína. Je to prostě takové zpestření a navíc si člověk může udělat dílčí obrázek o tom, jaký bude stávající ročník.

+1/0
4.11.2013 12:28

V18i83k77t72o65r 69Z16á65b69r86a83n52s44k84ý 3350628414663

Svatomartinské (a ostatní mladá vína) má význam konzumovat max. do konce roku. A to jen v případě, kdy je koupeno přímo od vinaře a následně správně uloženo (teplota atd.).

Drtivá většina vinoték skladuje víno nevhodně: ve stojaté poloze, za vysokých teplot a na světle. To víno znehodnocuje a nezabrání tomu ani umělé špunty, které se používají. Zejména mladé víno pak mění skladováním kvalitu, tedy vážená paní, v únoru rozhodně nebrat.

0/0
4.11.2013 15:43

O11l76g80a 19P57o61l98á80č33k85o69v81á 4924773314928

Ani by mě to nenapadlo, právě proto, že co mi nechutná v listopadu, nebude mi v únoru chutnat tuplem Za pade si to koupí týpci, kterým je jedno, z čeho se ož...opijí.;-D

+1/0
5.11.2013 15:05







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.