Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Boom Svatomartinského vína pomalu končí, část vinařů značku odmítá

Letos jsou podle odhadu vinařů připraveny dva miliony lahví se známkou Svatomartinské víno. Někteří výrobci však známku nechtějí. Buď si víno šetří na zbytek roku, nebo ho lehce prodají i bez značky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V13i70k34t33o72r 49Z60á83b28r59a29n62s18k97ý 3450418164143

Nevím, z čeho autor článku usuzuje, že končí. Odporuje si v článku informací, že vinaři připravili 2 mil. lahví, což je v podstatě loňské množství.

Samozřejmě, že se vždy najdou odpůrci jakékoliv certifikace, ale obvykle jsou to ti, kteří neobstojí při zkouškách kvality nebo nevýznamní vinaři, popř. ignoranti, kteří svoje malé množství prodají známým.

Tuto značku je dle mého dobré podporovat, je udělována za kvalitu (a poplatek, ale to se nedá nic dělat) a ne všichni přátelé vína skutečnou kvalitu sami poznají. A u značkového vína mají jistotu.

+1/0
4.11.2013 15:37

O97l47g84a 42P84o27l97á72č81k48o38v70á 4124893524618

Moderní je to pár posledních let, udělal se z toho byznys. Přitom už několik století se na Martinské hody peče martinská husa a vinař k ní nabídne mladé víno. Všechno je potřeba zpeněžit.:-/

Osobně nevyhledávám, mám ráda plná vyzrálá vína. A Svatomartinské se pak dá ve vinotéce v únoru koupit za 50 Kč láhev.

+2/−1
4.11.2013 10:44

P70e57t53r 47V65o38s28t25r22ý 3768170383246

Svatomartinské za 50 by v únoru koupil jedině blb. Já se naopak těším. Každý rok se dají mezi Svatomartinským najít špičková svěží vína. Je to prostě takové zpestření a navíc si člověk může udělat dílčí obrázek o tom, jaký bude stávající ročník.

+1/0
4.11.2013 12:28

V80i96k72t12o25r 75Z60á36b70r85a16n35s10k66ý 3210548574573

Svatomartinské (a ostatní mladá vína) má význam konzumovat max. do konce roku. A to jen v případě, kdy je koupeno přímo od vinaře a následně správně uloženo (teplota atd.).

Drtivá většina vinoték skladuje víno nevhodně: ve stojaté poloze, za vysokých teplot a na světle. To víno znehodnocuje a nezabrání tomu ani umělé špunty, které se používají. Zejména mladé víno pak mění skladováním kvalitu, tedy vážená paní, v únoru rozhodně nebrat.

0/0
4.11.2013 15:43

O39l19g56a 37P86o86l68á47č68k28o69v29á 4184193684578

Ani by mě to nenapadlo, právě proto, že co mi nechutná v listopadu, nebude mi v únoru chutnat tuplem Za pade si to koupí týpci, kterým je jedno, z čeho se ož...opijí.;-D

+1/0
5.11.2013 15:05





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.