Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Ze společné zabijačky si vinaři z Hustopečí odnesou každý čtyři tlačenky

Již po sedmé se hustopečtí vinaři sešli k tradiční zabijačce. Do díla se místní kamarádi z viniční trasy Turhandle pustili v sobotu už v sedm hodin ráno. Z více než 250 kilového prasete nepřišel vniveč ani kousek. Nechybělo víno z místních vinařství, na zahřátí se ovšem podávalo i něco tvrdšího.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V73l45a16d55i72m44í74r 89Č77í63ž67e35k 4328577776226

Toto je nejlepší zpráva na iDnes za posledního 1/2 roku.

0/0
29.12.2013 7:34

T87o55m94á35š 57Š39a34p21o55v53a36l49o29v 2884934409711

Hustopeče jsou skvělá vinařská obec, když jsem v ČR, tak jsem tam aspoň 1x měsíčně. Vinařská trasa Na Turhandlích má hodně krásných sklípků, spoustu sympatických vinařů a stejně tak výborného vína. R^

0/0
29.12.2013 6:27
Foto

P98a89v66e34l 37Č36e95r33n70í22k 1158785410630

Já myslel, že zabijačky nám Brusel zakázal. Jednu dobu se o tom hodně mluvilo, akorát si nepamatuju, jestli to bylo kvůli hygieně nebo kvůli týrání zvířat.

+2/−1
28.12.2013 23:49

K44a20r32e34l 92Z53a52c34e48k 7231579771597

8-o

0/0
29.12.2013 0:03
Foto

P55a29v93e51l 15Č38e10r21n11í33k 1848485350160

tak kvůli hygieně: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/160889-konec-tradicnich-zabijacek-za-verejne-hody-pokuta-300-tisic/

0/−1
29.12.2013 0:17

K40a27r66e34l 31Z88a28c98e23k 7331649331277

Klasickou zabijačku nikdo nezakázal. Když z toho chcete udělat veřejnou událost, tak potom snad...:-/

0/0
29.12.2013 4:18
Foto

P66a30v57e13l 89Č26e14r71n40í26k 1688805390280

Popis zabijačky zde a popis zákazu na dobovém článku české televize sedí. Soukromá zcela evidentně není, když si to maso a uzenářské výrobky budou odnášet všichni možní vinaři.... Já si to nevymyslel, prostě jen čtu co vidím a podobné nesmysly si pamatuju.

Osobně jsem rád za to že takové věci můžou pokračovat ale překvapilo mě to.

Nebo mám snad váš příspěvek chápat tak, že k žádnému zákazu nedošlo a to co je v článku ČT není pravda? Rád se poučím jak to skutečně je.

0/0
29.12.2013 10:21

Z15d66e59n75ě14k 97S11e47d94l48á11č55e53k 4742173937867

Drahý kolego, bohužel si plete dojmy s pojmy, velice špatně jste si přebral veřejnou zabijačku a neveřejnou jako byla zabijačka na Turhandlích, bohužel Vaše reakce jsou špatné!!!!

+1/0
29.12.2013 14:09

V20á87c70l74a89v 22S14k84ř34e11č50e17k 5984100148724

Dnes sem byl taky na zabijačce. Dobré, věru dobré. R^:-P

0/0
28.12.2013 21:47

S84t38a82n19i61s34l16a58v 84H90o38r96á32č65e37k 5661418245314

Závidím..

+1/0
28.12.2013 21:11

V84l90a27s59t22i83m68i20l 20P89e58v33n73ý 6218423495895

Závidět můžete tak maximálně hostům. Jinak je to pěkně blbá práce.

+1/0
28.12.2013 22:12

P81e91t46r13a 87M70i70c26h36a75l11o25v49á 9265101507

Blbá ani ne, těžká rozhodně. Pamatuji porážku 2pašíků 190 a 215, pěkně na šrotu, bramboru a mléce živená. Vstalo se ráno před pátou, do půl osmé vše okolo muselo být připravené. Okolo osmé přijel řezník a začalo se, na poledne bylo lehké jídlo, kdy většina jedla a dělala, no a s tetou jsme uklízely věci ještě okolo půlnoci. Strejka ještě s kamarádem hlídali celou noc udírnu a druhý den byl čerstvý chleba s vyuzeným špekem. Hm mno to "bejvávaly časy".  :)

+4/0
28.12.2013 23:16

M24a22r43t87i15n 26S80v94o92b91o36d98a 4108213478204

Vy ste udili špek ještě ten den,co jste zabíjeli? Podle mne to máte pomotané. špek se nakládá na uzení na 1-5 týdnů,pak se teprve udí. Chtěl bych vidět uzený špek,co se udil den po zabíjačce...;-D

+1/0
29.12.2013 1:45

M81a67r55t30i33n 71P61o26s15p26í72š93i86l 8285731866707

Opravdu raději jen vidět. A řezník na osmou? Řezníka jsem vždy vozil tak kolem půl šesté a kolem osmé, deváté byl ovar.

0/0
29.12.2013 7:52

S62t13a93n15i72s87l65a51v 29H12o46r55á57č81e48k 5691848445544

však jde o to se sejít a pokecat-dobrá tradice, zažil jsem kdysi, i dva pašíky naráz..no makačka to ale je..

0/0
29.12.2013 16:55

K32a18r24e25l 22Z32a49c93e44k 7221489711677

Prostě normální zabíjačka...:-/

+4/0
28.12.2013 20:27

P64a47v82e16l 31S46ý87k79o37r55a 7467102977231

dnes je to již asi vzácnost, maso bez vody a sanytru, emulgátorů...

+1/0
28.12.2013 21:45

P20e20t98r 15A31g75u53l84á34r 4167548210664

Není. Ale je potřeba kupovat v místním provozu a ne plastové balíky v regálu.

0/0
28.12.2013 23:23

O12l12d30ř95i95c92h 32H40o44r59á98k 2744509311165

Ále prdlačky švagrová, vzácnost to je. Je to domácí, vidíte ten proces, každý míchá a koření jinak, koštujete, popíjíte, atmosféra .... ;-)

Kdo to dělá na prodej, tak už si nechá míchat kořenící směsi aby udržel chuť, dělá to každý den a není v tom ta atmosféra. Takové "domácí" věci dělá třeba i Globus, tam jim vozí půlky prasat, droby a míchají a dělají si také vše sami na jednotlivých obchodech / provozech (vím to, dělal jsem tam).

0/0
28.12.2013 23:30







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.