Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Ze společné zabijačky si vinaři z Hustopečí odnesou každý čtyři tlačenky

Již po sedmé se hustopečtí vinaři sešli k tradiční zabijačce. Do díla se místní kamarádi z viniční trasy Turhandle pustili v sobotu už v sedm hodin ráno. Z více než 250 kilového prasete nepřišel vniveč ani kousek. Nechybělo víno z místních vinařství, na zahřátí se ovšem podávalo i něco tvrdšího.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V97l82a86d80i92m33í35r 82Č32í47ž33e64k 4228187836646

Toto je nejlepší zpráva na iDnes za posledního 1/2 roku.

0/0
29.12.2013 7:34

T30o23m94á29š 32Š61a50p12o56v63a13l48o22v 2944214169571

Hustopeče jsou skvělá vinařská obec, když jsem v ČR, tak jsem tam aspoň 1x měsíčně. Vinařská trasa Na Turhandlích má hodně krásných sklípků, spoustu sympatických vinařů a stejně tak výborného vína. R^

0/0
29.12.2013 6:27
Foto

P10a96v25e84l 20Č44e10r14n74í81k 1798745600570

Já myslel, že zabijačky nám Brusel zakázal. Jednu dobu se o tom hodně mluvilo, akorát si nepamatuju, jestli to bylo kvůli hygieně nebo kvůli týrání zvířat.

+2/−1
28.12.2013 23:49

K31a49r48e93l 12Z22a77c19e83k 7861679581417

8-o

0/0
29.12.2013 0:03
Foto

P82a32v35e67l 43Č84e52r27n95í77k 1178305260790

tak kvůli hygieně: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/160889-konec-tradicnich-zabijacek-za-verejne-hody-pokuta-300-tisic/

0/−1
29.12.2013 0:17

K43a22r26e49l 97Z81a81c33e72k 7601469891657

Klasickou zabijačku nikdo nezakázal. Když z toho chcete udělat veřejnou událost, tak potom snad...:-/

0/0
29.12.2013 4:18
Foto

P19a15v93e13l 17Č10e59r23n45í25k 1498955510340

Popis zabijačky zde a popis zákazu na dobovém článku české televize sedí. Soukromá zcela evidentně není, když si to maso a uzenářské výrobky budou odnášet všichni možní vinaři.... Já si to nevymyslel, prostě jen čtu co vidím a podobné nesmysly si pamatuju.

Osobně jsem rád za to že takové věci můžou pokračovat ale překvapilo mě to.

Nebo mám snad váš příspěvek chápat tak, že k žádnému zákazu nedošlo a to co je v článku ČT není pravda? Rád se poučím jak to skutečně je.

0/0
29.12.2013 10:21

Z88d86e64n95ě76k 15S44e70d88l67á17č34e46k 4242433347537

Drahý kolego, bohužel si plete dojmy s pojmy, velice špatně jste si přebral veřejnou zabijačku a neveřejnou jako byla zabijačka na Turhandlích, bohužel Vaše reakce jsou špatné!!!!

+1/0
29.12.2013 14:09

V85á20c21l90a79v 16S21k96ř24e31č75e36k 5214660368614

Dnes sem byl taky na zabijačce. Dobré, věru dobré. R^:-P

0/0
28.12.2013 21:47

S65t42a37n30i36s57l12a11v 22H38o88r68á45č21e91k 5151218785344

Závidím..

+1/0
28.12.2013 21:11

V62l27a79s13t76i52m15i95l 98P32e72v74n46ý 6408963345575

Závidět můžete tak maximálně hostům. Jinak je to pěkně blbá práce.

+1/0
28.12.2013 22:12

P17e72t86r52a 81M89i63c32h13a19l84o84v42á 9175891107

Blbá ani ne, těžká rozhodně. Pamatuji porážku 2pašíků 190 a 215, pěkně na šrotu, bramboru a mléce živená. Vstalo se ráno před pátou, do půl osmé vše okolo muselo být připravené. Okolo osmé přijel řezník a začalo se, na poledne bylo lehké jídlo, kdy většina jedla a dělala, no a s tetou jsme uklízely věci ještě okolo půlnoci. Strejka ještě s kamarádem hlídali celou noc udírnu a druhý den byl čerstvý chleba s vyuzeným špekem. Hm mno to "bejvávaly časy".  :)

+4/0
28.12.2013 23:16

M74a30r50t85i18n 74S13v55o54b35o57d17a 4428883458724

Vy ste udili špek ještě ten den,co jste zabíjeli? Podle mne to máte pomotané. špek se nakládá na uzení na 1-5 týdnů,pak se teprve udí. Chtěl bych vidět uzený špek,co se udil den po zabíjačce...;-D

+1/0
29.12.2013 1:45

M45a54r74t23i53n 75P54o53s91p59í93š62i50l 8735941226877

Opravdu raději jen vidět. A řezník na osmou? Řezníka jsem vždy vozil tak kolem půl šesté a kolem osmé, deváté byl ovar.

0/0
29.12.2013 7:52

S88t14a32n17i33s82l85a31v 10H44o17r85á17č77e77k 5601768525524

však jde o to se sejít a pokecat-dobrá tradice, zažil jsem kdysi, i dva pašíky naráz..no makačka to ale je..

0/0
29.12.2013 16:55

K71a26r63e29l 54Z36a41c41e29k 7581629931407

Prostě normální zabíjačka...:-/

+4/0
28.12.2013 20:27

P94a65v67e93l 32S84ý56k50o51r15a 7307922687321

dnes je to již asi vzácnost, maso bez vody a sanytru, emulgátorů...

+1/0
28.12.2013 21:45

P91e25t86r 75A42g95u27l60á20r 4467618600894

Není. Ale je potřeba kupovat v místním provozu a ne plastové balíky v regálu.

0/0
28.12.2013 23:23

O69l62d40ř94i67c12h 87H37o54r82á46k 2654219831585

Ále prdlačky švagrová, vzácnost to je. Je to domácí, vidíte ten proces, každý míchá a koření jinak, koštujete, popíjíte, atmosféra .... ;-)

Kdo to dělá na prodej, tak už si nechá míchat kořenící směsi aby udržel chuť, dělá to každý den a není v tom ta atmosféra. Takové "domácí" věci dělá třeba i Globus, tam jim vozí půlky prasat, droby a míchají a dělají si také vše sami na jednotlivých obchodech / provozech (vím to, dělal jsem tam).

0/0
28.12.2013 23:30







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.