Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Ze společné zabijačky si vinaři z Hustopečí odnesou každý čtyři tlačenky

Již po sedmé se hustopečtí vinaři sešli k tradiční zabijačce. Do díla se místní kamarádi z viniční trasy Turhandle pustili v sobotu už v sedm hodin ráno. Z více než 250 kilového prasete nepřišel vniveč ani kousek. Nechybělo víno z místních vinařství, na zahřátí se ovšem podávalo i něco tvrdšího.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V36l21a24d80i89m46í81r 92Č81í85ž79e77k 4768737496386

Toto je nejlepší zpráva na iDnes za posledního 1/2 roku.

0/0
29.12.2013 7:34

T48o91m52á69š 75Š45a53p52o83v85a92l57o15v 2924364779571

Hustopeče jsou skvělá vinařská obec, když jsem v ČR, tak jsem tam aspoň 1x měsíčně. Vinařská trasa Na Turhandlích má hodně krásných sklípků, spoustu sympatických vinařů a stejně tak výborného vína. R^

0/0
29.12.2013 6:27
Foto

P50a30v25e46l 31Č93e92r30n51í79k 1438495270560

Já myslel, že zabijačky nám Brusel zakázal. Jednu dobu se o tom hodně mluvilo, akorát si nepamatuju, jestli to bylo kvůli hygieně nebo kvůli týrání zvířat.

+2/−1
28.12.2013 23:49

K63a13r16e42l 95Z23a81c41e89k 7661709961137

8-o

0/0
29.12.2013 0:03
Foto

P52a33v87e88l 59Č11e30r35n53í34k 1908275970590

tak kvůli hygieně:  www.ceskatelevize.cz

0/−1
29.12.2013 0:17

K48a33r64e19l 12Z66a39c39e54k 7971599391637

Klasickou zabijačku nikdo nezakázal. Když z toho chcete udělat veřejnou událost, tak potom snad...:-/

0/0
29.12.2013 4:18
Foto

P74a19v39e57l 75Č33e89r49n96í63k 1908825470950

Popis zabijačky zde a popis zákazu na dobovém článku české televize sedí. Soukromá zcela evidentně není, když si to maso a uzenářské výrobky budou odnášet všichni možní vinaři.... Já si to nevymyslel, prostě jen čtu co vidím a podobné nesmysly si pamatuju.

Osobně jsem rád za to že takové věci můžou pokračovat ale překvapilo mě to.

Nebo mám snad váš příspěvek chápat tak, že k žádnému zákazu nedošlo a to co je v článku ČT není pravda? Rád se poučím jak to skutečně je.

0/0
29.12.2013 10:21

Z30d20e77n24ě25k 96S62e42d17l35á57č68e40k 4732233787887

Drahý kolego, bohužel si plete dojmy s pojmy, velice špatně jste si přebral veřejnou zabijačku a neveřejnou jako byla zabijačka na Turhandlích, bohužel Vaše reakce jsou špatné!!!!

+1/0
29.12.2013 14:09

V38á30c47l54a25v 23S76k25ř92e18č19e51k 5684720358634

Dnes sem byl taky na zabijačce. Dobré, věru dobré. R^:-P

0/0
28.12.2013 21:47

S69t18a28n75i83s44l41a10v 42H11o13r98á17č92e26k 5361278745624

Závidím..

+1/0
28.12.2013 21:11

V62l10a51s14t95i11m98i31l 88P52e89v48n61ý 6318143705645

Závidět můžete tak maximálně hostům. Jinak je to pěkně blbá práce.

+1/0
28.12.2013 22:12

P94e12t15r92a 88M46i22c24h19a76l18o10v90á 9825331927

Blbá ani ne, těžká rozhodně. Pamatuji porážku 2pašíků 190 a 215, pěkně na šrotu, bramboru a mléce živená. Vstalo se ráno před pátou, do půl osmé vše okolo muselo být připravené. Okolo osmé přijel řezník a začalo se, na poledne bylo lehké jídlo, kdy většina jedla a dělala, no a s tetou jsme uklízely věci ještě okolo půlnoci. Strejka ještě s kamarádem hlídali celou noc udírnu a druhý den byl čerstvý chleba s vyuzeným špekem. Hm mno to "bejvávaly časy".  :)

+4/0
28.12.2013 23:16

M20a72r63t27i13n 31S73v83o22b51o57d51a 4628513778124

Vy ste udili špek ještě ten den,co jste zabíjeli? Podle mne to máte pomotané. špek se nakládá na uzení na 1-5 týdnů,pak se teprve udí. Chtěl bych vidět uzený špek,co se udil den po zabíjačce...;-D

+1/0
29.12.2013 1:45

M31a60r40t25i69n 68P72o63s39p89í86š34i89l 8315971696657

Opravdu raději jen vidět. A řezník na osmou? Řezníka jsem vždy vozil tak kolem půl šesté a kolem osmé, deváté byl ovar.

0/0
29.12.2013 7:52

S54t51a58n50i52s61l72a37v 30H80o46r88á69č60e67k 5971158775404

však jde o to se sejít a pokecat-dobrá tradice, zažil jsem kdysi, i dva pašíky naráz..no makačka to ale je..

0/0
29.12.2013 16:55

K51a18r33e50l 98Z98a87c22e44k 7481939901537

Prostě normální zabíjačka...:-/

+4/0
28.12.2013 20:27

P86a84v17e98l 28S61ý78k98o67r86a 7497872367741

dnes je to již asi vzácnost, maso bez vody a sanytru, emulgátorů...

+1/0
28.12.2013 21:45

P68e38t28r 35A84g52u66l27á57r 4317118580504

Není. Ale je potřeba kupovat v místním provozu a ne plastové balíky v regálu.

0/0
28.12.2013 23:23

O64l48d37ř87i35c89h 92H11o83r53á67k 2784539981405

Ále prdlačky švagrová, vzácnost to je. Je to domácí, vidíte ten proces, každý míchá a koření jinak, koštujete, popíjíte, atmosféra .... ;-)

Kdo to dělá na prodej, tak už si nechá míchat kořenící směsi aby udržel chuť, dělá to každý den a není v tom ta atmosféra. Takové "domácí" věci dělá třeba i Globus, tam jim vozí půlky prasat, droby a míchají a dělají si také vše sami na jednotlivých obchodech / provozech (vím to, dělal jsem tam).

0/0
28.12.2013 23:30





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.