- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Je dobře, že se rozmáhají prodejny s kvalitním masem, surovinami. Až jich bude víc, tak se i cena přiblíží realitě. Dobrá surovina samozřejmě ale nemůže být za šesták.
Dobrá surovina samozřejmě není zadarmo, ale víte kolik takový zemědělec dostane normálně? Pro vaší informaci, za prase mu na jatkách dají 45 kč za kg živé váhy.. A brečí, že náklady jsou o nějakých 5 kč vyšší.. Z čehož vám vyjde, že reálná cena vepřového je někde kolem 75 kč/kg.. Ano, slušně po domácku krmený čuník neroste tak brutálně rychle, ale také rozhodně nevyjde na dvojnásobek, jak se nás snaží přesvědčit prodejny s bio.
Ať si to každý sám za sebe rozhodne svobodně! Ale žádné omezování!!! Nejvetší pokrytci jsou někteří!!! zemědělci - bejvalí soudruzi vedoucí státní JZD a statků - dnes Agropodniků s.r.o ... i jejich odborář Veleba... a to proto, že sice volají po kupování "českých" (už nejse o státní podniky čili české! ale o privátní z Česka!) potravin (ty se ale také dělí pouze na dobré nebo špatné, levné nebo i drahé a z Česka nebo z Polska), ale sami kupují osobní a teréní i nákladní auta ze "zahraníčí" (hranice již dnes alespoň v EU neexistují, naštěstí a to ani pro "export") a hlavně US mega traktory Johny Deer ...
Proč tedy sami nejdou příkladem a nekupují české traktory? Aha, ony i Zetory jsou jen "české" Nebo proč nekupují jen český počítače, že Ani škoda auto a.s. není česká ale pouze v Česku
Souhlasim s tim, ze za 90 Kc nikdy kvalitni menu nebude! Osobne jim doma z domacich potravin ci chodim do velmi kvalitnich restauraci (menu za 300-500) a nemam s tim absolutne problem. Ale znam mraky lidi, co denne prohuli 2 stovky, ale tu samou cenu za jidlo maji obrovsky problem dat. Je to k smichu.
Ona mluvila o poledním meníčku, ach jo. Ale to neva. Chodím na meníčko za 79.- a je výborné. V podstatě tak dobré, že mám problém jít i na dražší v okolí, protože i to dražší není tak dobré. Takže to zjevně jde.
Na podobných inovátorech mi vadí to, že vždy obhajují naprosto nepředstavitelné ceny potravin a ještě tvrdí, že je to normálka. Za 89 kč nejde udělat oběd, aby byl k jídlu? U slušného, poctivě vařeného jídla mi vychází cena surovin na hlavní chod tak 20-25 kč, polévka pod 10, moučník kolem pětikačky.. A to nemám na mysli žádný humus, ale třeba pečené kuře s nádivkou.. A skuste udělat jako dezert domácí koláč, bábovku, štrůdl.. Ale to musí kuchař něco dělat, ne si představovat, že vysype koncentrát z pytlíku do hrnce a bude jídlo. Nemluvě o tom, že je to mnohem dražší, než doopravdy uvařit. jen se podívejte, co stojí polévka z pytliku.. Krom toho, že se to nedá jíst, tak za naprosto stejné peníze pořídíte i pocitvou, z pravých surovin. (ne hovězí, ale hovězí v pytlíku stejně nemá s hovězí polévkou nic společného) A jestliže jsou suroviny za řekněme 40 kč, tak jde jen o to, jak těch obědů prodat dostatek.. Kuchař vyjde za den na cca tisícovku, bez ohledu na to, jestli udělá 20 porcí nebo 100.. (A když jsem těch 100 porcí zvládl uvařit sám, tak mám trochu představu, o čem mluvím.. Nebylo to v hospodě, ale to zas tak nehraje roli, že ne?)
A co chod restaurace, platy ostatnich pracovniku, zisk? Jsi snilek...
"...Dobré prase, všechno spase" ...
Lidé nad zdravou výživou tak dlouho spekulovali - až se z toho mnozí zbláznili...
Ještě před čtyřmi lety v La Bouchée meníčka za 80 korun vařívali, to už tam paní Frgalová dva roky působila, zdá se ale, že to moc k jídlu nebylo...
...zpřístupnění toho, co muzeum nebo galerie dělá, veřejnosti a pracovala v oblasti PR. A ono se to od mé dnešní profese vlastně tak moc neliší...
Ano, některé maso musí mírně nahnít, aby bylo křehké a drahé. Už Old Shatterhand a Sam Hawkens věděli, že medvědí tlapy jsou nejlepší, když už s nimi hýbou červi.
dám si argentinskou zaječí pánev z Lidlu, chleba a vychlazený kvasnicový a to mi úplně stačí
Masirka zpusobi, ze do trouby date kus masa, a vytahnete polovicni.
No začíná to být dost nepříjemné. Poslední dobou se mně velice často stává, že nedokáži nakoupit. Nějaká polévka z oháňky? Zapomenout. Holt teda začnu konečně jíst to argentinské hovězí, když se nám to takhle deformuje... Polévka z argentinského hovězího. Hahahaha.
Fotky: Hovězí žebro (vyzrálé) za 320,-? Telecí svíčková (obyč) za 700,-? Haha. Ponechme stranou, proč má někdo platit za zrání žebra... Jakou mentalitou dojdou tito sluníčkovci, biopošuci, ekopošuci,... k této cenotvorbě? To si jako prostě sednou a řeknou si: "Hele, Pepo, jak máme nacenit to, že nám to maso v tom chlaďáku visí trochu déle?" "Já nevím, ale já bych to těm lidem napálil aspoň na 300 %. Se podívej, jak ti blbečci žerou ty TV kecy!" "No a nemělo by se to dělat třeba nějak nákladovou metodou a nebo já nevím, nějakým srovnáním s konkurencí a tak?" "Ale na to kašli! Jsem snad charita? Vidělas, kolik dneska stojí benál? A mám snad hypotéku, ne?" "No jasně, ale... tak prostě vyzrálý kus kosti za 320,- kilo. Hele, a jako k čemu je takové vyzrálé žebro dobrý? Vždyť si tu polévku můžou udělat z normálního, ne?" "Nebuď ... tos neviděla, jak teď všichni jak magoři dělají ty grilovačky? Mají na gril? Mají! Tak mají i tyhle prachy na tyhle pitomosti!!!"
Gratuluji odhalil jste velkou díru na trhu. Můžete prodávat levněji, všichni vám utrhnou ruce a za rok jste miliardář