- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
no myslím,že by na to rozpočet na jídlo nestačil v běžném provozu
Na ten gympl jsem před 12 lety chodila a už tehdy vařili moc dobře!
Když vidím ty usměvavé kuchařky a pěkně naservírované pokrmy, tak si hned vzpomenu na léta stravování v jídelně na základní škole. Jedna s otráveným ksichtem kydla naběračku hrachovky někam na talíř a druhá ještě s otrávěnější tlamou přidala převařené vejce a trochu cibulky s podivnou chutí. Člověk si vždycky říkal, co se dá pokazit na vařeném vejci a cibulce...podle nich asi všechno.
Tak nejak pochybuji ze se s panenkou a mozzarellou v polevce vesli do normy tusim 42 Kc za obed.
Když další den bude rýžový nákyp nebo nudle s makem proč ne...?
pochybuji, že by někde takto školákům vařili-to by museli mít velmi vysoký rozpočet a stravenky minimálně za 50 Kč
Na našem gymnáziu vaří hrozně a když jednou uvařili špagety tak hned zmizely a kuchařky potom podávaly omáčku s chlebem. Přísahám že se tohle opravdu stalo.
proc pyre ? dyt je to obycejna bramborova kase
A kdyby tam bylo napsáno "kaše", proč kaše? Vždyť je to obyčejný bramborový pyré.
Jídlo není jenom o samotném pokrmu. Pokud to jíte normálním příborem a ne hliníkovým, místo přeslazeného čaje k tomu pijete matonku, ubrusy nejsou z měkčeného PVC a nemají díry, nemáte židli, co je určena pro věk 9-12 let a když vám to místo vydání u okýnka dámou ve střením zvěku nesnáčící lidi někdo donese až na stůl, prostě z toho máte jiný dojem. Podle mě to je hlavní chyba, kvůli které nejsou školní jídelny oblíbené, samotná chuť je druhořadá.
Tak aby byla školní jídelna s obsluhou, to je hodně mimoňkské požadavek. Vysokoškolákům to nevadí, hodně vynikajících stravoven je taky samoobslužnéch, no a v mekáčovi ti fagani rádi čekají třeba hodinu. Tak proč z dětí školou povinných dělat vzácné hosty - to není správná metoda socializace.