- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Chilli mam rada. Skvely podnikatelsky zamer, tady je videt, ze stale jeste jde s necim prijit na trh. Preju damam hodne uspechu. Jsem z Prahy a do Brna se nedostanu. Az se podari u nas otevrit prodejnu, urcite se zastavim!!!
chilli mám rád a dávám si pravidelně do polívky. Nejdřív koupený mlýnek, teď již domácí sklizeň.
Zrovna dumám o dárku k narozeninám! Určitě se u vás zastavím
Občas Pekařskou jedu, ale vůbec jsem si nevšimla...
Taky marně přemýšlím, kde to tam přesně je
chilli ke všemu, i do čaje a to je šrumec . nevím co je bejt marod.
Já miluji středně pálivé řecké feferonky- zelené a vždy křupavé, nikdy rozvařené, jako ty české. Dostanu je ale výhradně v Mnichově, v Metru, nebo v REWE. Nejnovější objev- má je i český Lidl, ovšem jsou označené jako pálivé. Poznáte je podle zelené barvy. Pálivé červené Chilí mám také, ale to se musí opatrně přidávat, trochu víc a jídlo je nepoživatelné. Sušené a na šupinky mleté červené Chilí se jmenuje Pul Biber a je k mání v tureckých obchodech v Mnichově, třeba v okolí Hlavního nádraží. Dobře se dávkuje a má i aroma- ideální třeba do guláše.
Já těm pálivým papričkám připisuji příznivé účinky na moji diabetes II. typu. Mám už roky velmi dobré hodnoty. Možná ale, že i nakládané olivy mají příznivý vliv.
To červené Chilí dostanete nespíš jako pastu- Sambal Oelek, čte se jako "sambal ulek". Já ji vždy trochu naředím olivovým olejem, dá se pak lépe odměřovat lžičkou.
Hodně štěstí v podnikání.