Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Bez chemie a elektřiny. Vinaři z Břeclavska vyrábějí přírodní vína

Pracují ručně. Někteří dokonce bez elektřiny, ve vinohradu se ohánějí motykou a bobule hroznů šlapou bosí. A všemu vévodí příroda. Říkají si autentisté. Nejde o žádnou sektu, ale vinaře, kteří vyrábějí víno bez jakékoliv chemie. Na vinohradu i ve sklepě. Odborníci vidí slabinu v dosud nevalné chuti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P67a90v77e83l 75O10d87r80a87z69i87l 6294809757890

Bez chemie...

... s minimem oxidu siřičitého

;-)

0/0
8.12.2014 18:30

P58a24v37e21l 52J42e95l89í77n54e79k 1490621231100

Správný marketing - ušetří na chemii a energiích, čímž maximalizují zisk a navíc si z toho udělají reklamu.

0/0
6.12.2014 10:54

M46i34l78a77n 87D16a85m85b88o13r85s26k90ý 3333243123609

Velké PR kampaně se bohužel téměř výhradně orientují na konvenční vinaře. Mimochodem tyto kampaně jsou z velké části placeny z daní - viz činnost Vinařského fondu. Je dobře, že si novináři občas všimnou i někoho jiného než toho, kdo si u nich objednává reklamu.

0/0
6.12.2014 11:37

V33l87a60d44a 62M19u28s87i28l 9380636838393

Existuje   slogan: Znojemské víno, víno českých králů. Navíc  prof  Šamánek prokázal, že  znojemská  vína  ovlivbnují  množstvím  resveratrolu ttak příznivě  cholesterol jako vína  francouzská. Jev slyne   francouzský paradoxX

0/−2
5.12.2014 13:34

V75l19a13d98a 63M12u43s90i72l 9130426338133

Šlaoání  vína   nohama není  nějaká  zvláštní  proroita. Ve  filmu  Prety  Wo,man  herečka  v  titulní roli tuto činnost  pozoruje a tak se směje, že zřejmě až   ucvrkuje.

    Co když si některá  vinařka ucvrkne do toho vína ??

0/−2
5.12.2014 13:33

V95l49a81d71a 11M26u19s26i39l 9430356808173

My na  znojemsku také pracujeme  motykou.Ovšem na rozdíl od Břeclavě  to  nuikdo  neglorifikuje

+1/−1
5.12.2014 13:32

M69i93l47a22n 95D81a85m35b10o52r34s28k29ý 3813783573379

Tak to jste toho moc z článku nepochopil. Není to primárně o maximalizaci ruční práce, ale zejména o minimu chemie a úctě k tomu víno, kdy jej necháte rozvinout se z přírodního potenciálu.

0/0
6.12.2014 11:32







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.