Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Bez chemie a elektřiny. Vinaři z Břeclavska vyrábějí přírodní vína

Pracují ručně. Někteří dokonce bez elektřiny, ve vinohradu se ohánějí motykou a bobule hroznů šlapou bosí. A všemu vévodí příroda. Říkají si autentisté. Nejde o žádnou sektu, ale vinaře, kteří vyrábějí víno bez jakékoliv chemie. Na vinohradu i ve sklepě. Odborníci vidí slabinu v dosud nevalné chuti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P16a10v11e22l 12O91d46r69a85z16i20l 6224469687800

Bez chemie...

... s minimem oxidu siřičitého

;-)

0/0
8.12.2014 18:30

P25a45v89e52l 59J74e39l50í56n59e44k 1690371741870

Správný marketing - ušetří na chemii a energiích, čímž maximalizují zisk a navíc si z toho udělají reklamu.

0/0
6.12.2014 10:54

M40i41l84a66n 37D27a70m30b14o43r70s61k41ý 3243463253769

Velké PR kampaně se bohužel téměř výhradně orientují na konvenční vinaře. Mimochodem tyto kampaně jsou z velké části placeny z daní - viz činnost Vinařského fondu. Je dobře, že si novináři občas všimnou i někoho jiného než toho, kdo si u nich objednává reklamu.

0/0
6.12.2014 11:37

V89l56a19d14a 30M82u50s44i45l 9480696978643

Existuje   slogan: Znojemské víno, víno českých králů. Navíc  prof  Šamánek prokázal, že  znojemská  vína  ovlivbnují  množstvím  resveratrolu ttak příznivě  cholesterol jako vína  francouzská. Jev slyne   francouzský paradoxX

0/−2
5.12.2014 13:34

V76l69a78d39a 95M15u90s62i27l 9460796968293

Šlaoání  vína   nohama není  nějaká  zvláštní  proroita. Ve  filmu  Prety  Wo,man  herečka  v  titulní roli tuto činnost  pozoruje a tak se směje, že zřejmě až   ucvrkuje.

    Co když si některá  vinařka ucvrkne do toho vína ??

0/−2
5.12.2014 13:33

V53l93a96d69a 71M27u62s38i77l 9730566508603

My na  znojemsku také pracujeme  motykou.Ovšem na rozdíl od Břeclavě  to  nuikdo  neglorifikuje

+1/−1
5.12.2014 13:32

M44i65l23a42n 30D11a58m86b79o41r82s66k66ý 3943633413349

Tak to jste toho moc z článku nepochopil. Není to primárně o maximalizaci ruční práce, ale zejména o minimu chemie a úctě k tomu víno, kdy jej necháte rozvinout se z přírodního potenciálu.

0/0
6.12.2014 11:32







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.