- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Granulák x divoký losos. Gratuluji nejlepší restauraci a hlavně jejich zákazníkům, že si pochutnávají na granulácích.
A vy už jste to ochutnával? Nic proti divokému lososu - norské klece samozřejmě odmítám - ale ta čerstvost je u ryb významný faktor, aniž bych tedy hodlal nějak podporovat vulgarity pana Zezuly.
Totiž když někdo, kdo žije z dotací, označuje ty, kdo mu je platí, téměř za póvl (ano, četl jsem, že tím myslel ty "hnijící" ryby), tak má u mě značné minus.
Tak chtěl sem zatleskat za kreativitu, ale tohle mne od toho zatím odradilo..
"Spustili jsme to v tom nejzoufalejším okamžiku, kdy skončil jeden dotační blok a nový dotační blok zatím neexistuje" :0(
Pochopil jsem to tak, že si tam teda koupím dovezeného lososa odněkud z Dánska nebo odkud, který si tam plave jako v akvárku? A prodají ho pouze v celku? Čili o ničem, pokud ho nebudu hned připravovat pro víc lidí - takže ho stejně musím zamrazit a tím se dostávám do stejné situace jako bych si koupil filety někde v Makru co se týká čerstvosti. Jinak co se týká ryb, doporučuji shlédnout příslušný díl Jídlo s. r. o. kde je dost věcí docela jinak než se tvrdí v rozhovoru (např. ty mýty ohledně antibiotik, krmení a čerstvosti).
Tenhle chlap ty ryby chová tři měsíce. Za tu dobu se jim nic nestalo. Jestliže je ale bude chtít do budoucna ochránit před nemocemi které můžou šířit třeba ptáci trusem, bude jim tam muset nasypat antibiotika, jinak mu za chvíli pochcípají
Mám raději kapra. Vím že rybníkáři mají rádi přírodu, což se o tomto člověku nedá říct ani omylem. Zavřít rybu která má v genech migraci tisíce km do betonové nádrže je zločin.
Umíte napsat pod článek o podnikání něco jiného, než negativní reakci? Vy jste chodící pytel komplexů, člověče.
Za mého tatínka, náruživého rybáře, byli někdy kolem 1930 dovezeni do Čech duháci, čili pstruh duhový, z Ameriky. Jedna z příbuzných ryb je siven, německý Seibling. Má narůžovělé maso, jako losos. Vysazením do českých potoků se tak zlikvidoval český pstruh, ten je mnohem menší, roste déle, zkrátka nehodí se na průmyslovou produkci
Ale doba je taková, bez podpory by nepřežily oblíbené ryby, třeba i mořský vlk, zubatec, dorada a další se už chovají v umělých farmách- zejména v Turecku.
U nás, v Jižních Čechách, ohrožují ryby přemnožené vydry , kormoráni a volavky. V Bavorsku musí chovné rybníky chránit už napnutými dráty a sítěmi.
Tak jestli budou ty ryby lepší nebo horší než to co se sem vozí z lososích farem, nebo z velkých rybářských lodí bude záviset především na tom, čím ty ryby bude krmit. Plankton a nějaký ten plůdek a malé rybky, co divocí lososi v přírodě normálně žerou, to asi nebude.
nějak v tom článku zapomněl říct jakými granulemi je krmí je totiž ku.va rozdíl v granulích a na kvalitu masa to má ku.va vliv. do některých granulí přidávají barvivo,aby měli červené maso jako z volné přírody!!! nechte si chutnat u takového lososa :D
A čím si barví maso lososi v přírodě ?