- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Systém EMCS funguje i u nás. Již několik let.
Naprosto souhlasím.
Už je na čase zastavit to co se dějě s vínem.
Z dobrého moku udělali míchači, domíchávači a "chemici" příšerné chemické sirupy, kdy po napití jde až o život
Ať jsou podporováni jen slušní a poctiví výrobci !!! Určitě mi nevadí, když je původ hroznů z jiné země - pokud je popravdě uveden, ale co vadí je to hnusné pančování vodou do ostřikovačů a zbytků lihu z dosud neodhalených skladů. Ten líh, je totiž občas dost silně cítit z načepovaného sudového "vína".
Jak můžou vinaři něco takového plánovat?! Zákony určují zákonodárci a jejich vymáhání hlídá státní exekutiva, ne žádný soukromník! Co je to za mafii?
Vinařský lobbismus? V tomto případě asi mimořádně správný lobbismus...
Pozavírat šmejdy, kteří prodávají takový hnus.
Proč pletete dohromady pančování s původem hroznů?!?
Přesně tak ... je mi úplně jedno, jestli piju Tramín nebo Muškát z moravských, slovenských nebo třeba grónských hroznů - pro mě je důležité, aby to víno bylo kvalitní, žádný druhák nebo dokonce třeťák a hlavně mělo všechny vlastnosti, pro které to víno mám rád a chutná mi. Je mi také úplně jedno, jestli je na láhvi označení víno z Moravy. Jestli se jinde za hranicemi urodí kvalitní hrozny ( a třeba na tom Slovensku nebo Maďarsku jsou k tomu i lepší předpoklady, než u nás na Moravě ), tak záleží hlavně na tom vinaři, jak dobře, kvalitně a poctivě to víno dokáže vyrobit.