Diskuze

Pančování bude trestné, plánují vinaři. Zřídí také speciální laboratoře

Přísnou kontrolu původu sudových vín podporuje Jihomoravský kraj a Svaz vinařů. Pravidla prodeje chtějí také zakotvit ve vznikající novele zákona o vinohradnictví a vinařství. Reagují tak na množství falšovaného vína, které se v Česku nabízí. Dokonce chtějí, aby z pančování a podvodů s vínem byl trestný čin.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Systém EMCS funguje i u nás. Již několik let.

0 0
možnosti

Naprosto souhlasím.

Už je na čase zastavit to co se dějě s vínem.

Z dobrého moku udělali míchači, domíchávači a "chemici"  příšerné chemické sirupy, kdy po napití jde až o život;-€

Ať jsou podporováni jen slušní a poctiví výrobci !!! Určitě mi nevadí, když je původ hroznů z jiné země - pokud je popravdě uveden, ale co vadí je to hnusné pančování vodou do ostřikovačů a zbytků lihu z dosud neodhalených skladů. Ten líh, je totiž občas dost silně cítit z načepovaného sudového "vína".

0 0
možnosti

Kapři si sami svůj rybník nevypustí.

0 0
možnosti

J38a67k52u27b 48R91o14u45s

3. 3. 2015 20:28

Jak můžou vinaři něco takového plánovat?! Zákony určují zákonodárci a jejich vymáhání hlídá státní exekutiva, ne žádný soukromník! Co je to za mafii? 8-o

0 2
možnosti

Vinařský lobbismus? V tomto případě asi mimořádně správný lobbismus...

2 0
možnosti

Pozavírat šmejdy, kteří prodávají takový hnus.!!!!!!Rv

1 0
možnosti

Proč pletete dohromady pančování s původem hroznů?!?

4 0
možnosti

Přesně tak ... je mi úplně jedno, jestli piju Tramín nebo Muškát z moravských, slovenských nebo třeba grónských hroznů - pro mě je důležité, aby to víno bylo kvalitní, žádný druhák nebo dokonce třeťák a hlavně mělo všechny vlastnosti, pro které to víno mám rád a chutná mi. Je mi také úplně jedno, jestli je na láhvi označení víno z Moravy. Jestli se jinde za hranicemi urodí kvalitní hrozny ( a třeba na tom Slovensku nebo Maďarsku jsou k tomu i lepší předpoklady, než u nás na Moravě ), tak záleží hlavně na tom vinaři, jak dobře, kvalitně a poctivě to víno dokáže vyrobit.

1 1
možnosti