- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Hlavne by se bud mela.zrusit dan na.pivo a nebo zavést stejna na vino.
S láskou a péčí .. a proto dopustí, aby se jejich vína prodávala v Globusu, Tescu a jiných podobných halách, kde je 20 st. a halogeny tam 24h pálí na ty láhve
Osobně je mi tato značka sympatická, ale poslední víno, které bylo pro mne opravdu výborné byl Müller Thurgau 2010, výběr z hroznů, trať Dunajovický kopec. Od té doby několik pokusů a nic moc. Poslední dobou dobrá vína - Šilinek, Zlomek&Vávra nebo Krška.
Zajimalo by me, jestli delate cervene vino PORTO. Pred vice jak 100 lety zacali produkovat toto 19-20 % alkoholu Portugalci. DNES stejne hodnotne PORTO vyrabeji v USA ve state Washington. Jak je to u vas na Morave? _____________________________________________________________________ Ma zkusenost pred spankem 1.5 - 2 dcl cerveneho a nemusim na toaletu. Ani doktori do dnesniho dne nevedi, co vino obsahuje, ze ma krome mnoheho jeste tuto prednost… Z CND zdravi ~mv~
Portské se díky ochranné známce smí vyrábět právě pouze v Portugalsku.
U nás se podobná vína vyrábí s označením fortifikovaná, v ČR jsou 3 významnější výrobci, můj favorit je Vinařství Košulič v Hustopečích, můžu doporučit.
Pravidelne jezdim na Moravu za vinem a mam to tam rad, kazdy rok zajdu do Salonu vin, ale cim dal casteji ze zvedavosti, nez ze bych si pochutnal... nevim, ale moravsky styl, kdy si kazdy hraje s kvasinkami a umi udelat sauvignon na sto zpusobu, vytvari navonene bananove chardonnay a na peti hektarech pestuje 20 odrud bilich a 8 cervenych a nemit jasno, jaka mi tam jde nejlip (porovnej treba s Rakouskem, Porynim, natoz Burgundskem). A to s tim nedostatkem slunicka pro cervene (treba pinoty) take neni pravda - srovnej opet s Burgundskem. Moravske vino jako charakteristika vina vlastne neexistuje. To potvrzuje I rozhovor, zase se zavadi nejaka nova odruda. Je to skoda.
To je marketing. Trh to chce, tak to dostane. Nemám ale dojem, že by se tím vytrácela klasika.
Ocenění na úrovni Týtý a Českého slavíka ... Jsou jiná, lepší a nepotřebují k tomu nějakou cenu ani článek na Idnes.
Ten "světový" název Chateau je ovšem značně úsměvný.
Tak snad jen jednu poznamku. Na morave se opravdu daji udelat spickova vina, ale pouze bile. S tim souhlasim. Cervene delaji solidni, ale rozhodne ne spickove. To ale neni jejich chybou, na to proste nemaj dost slunicka.
Nesouhlasil bych, myslím, že sluníčka je pro špičková vína dost, ale nenechávají je dost dlouho uležet a vyzrát. Prodávat loňské červené je brzo. :-)
Zrovna před chvílích ve zprávách říkali, že lidi vyvážej žumpy na vinohrady, aby nemuseli platit fekál. Takže dobré chutnání při pravém domácím vínečku s kyselinkou
Kupodivu i vinohrad se musí hnojit. Překvapení, vééď.
To barikové, nic moc. Znám lidi, co to na přehlídce, koštu, lili do kanálu.
Asi se jim nelíbilo. Já raději Tramín. Nebo Mopr.
Mopr, to ano - moravský muškát, pohodička. Pro silnější nátury rýnský ryzlink. Nebarikované.
sedmička je moc. 2 dcl bych bral. Ále, raději jdu lisovat mrkev.