Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Na jižní Moravě musejí dokyselovat víno. Kvůli letním vedrům je sladší

Po třech letech budou moravští vinaři vína opět přikyselovat. Letošní rok byl extrémně slunečný, a i když vinobraní začalo dřív, u řady odrůd se sklízejí hrozny s vysokou cukernatostí. Kvůli ní ale hlavně bílé hrozny ztrácení přirozený obsah kyselin.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L20u22k19a75s 95V94o35l44f 4759652878865

Chudáci Španělé , Italové, Portugalci a další jižní země kde je slunce xkrát tolik a pořád se jim daří dělat dobré víno za rozumější peníze.... Mám několik oblíbených vinařů z moravy a ještě jsem je neslyšel naříkat na počasí. Prostě hodně svítilo tak bude ten "rýňák" sladší. Hotovo vyřešeno... Pokud tomu člověk rozumí a ví co dělá tak se za to postaví a nebude skuhrat. Poslední dobou mám pocit,že když se někomu nedaří podnikat tak zavolá do novin aby se vědělo jak to má těžké....

0/0
30.9.2015 23:30

P48a56v37e55l 61O85d30r57a16z52i87l 6714359287520

Kdybyste věděl, jaké tam mají dotace...

0/0
1.10.2015 14:09

E54d73u87a83r83d 97B13l21a68z41e55k 1663690815955

A nezobecňujet hloupě! ;-€ Když už, tak nikoliv moravští vinaři..., ale jen někteří!!!!!!!!!!!!!!!!

Vinař z Moravy (nejsem moravskej..., jsem z! Moravy!, bulváre;-O)

0/0
29.9.2015 8:47

E67d97u21a73r57d 82B10l84a41z74e41k 1253510675335

Kecáte!;-€ Nemusejí :-P

0/0
29.9.2015 8:36

P46ř50e76m52y80s70l 87Č81e14r88n44í45k 9677234169288

Když prší doslazují, když svítí ten zmetek z pekla tak kyselinu na něj;-D a flaška tak za 200kč...to si radši dám pivo ;-D ne fakt mám víno rád, třeba k rybě...ale tohle se mi vůbec nelíbí...nemám chuť platit za věci s dochucovadly, mám svoje vlastní. Jednou je kyselé a jednou sladké ;-D no bóže, počasí asi chtělo ;-D

+3/0
28.9.2015 7:36

K59a74r20e83l 89H60y60n70e69k 9540887556195

Nechcete nápoje s dochucovadly? Tak to vynechejte raději pivo ;) Jak myslíte, že se prodlouží trvanlivost piva bez pasterizace, jak se dosáhne bohaté pěny atd... ? :-P

0/0
28.9.2015 14:49

E52d81u60a53r45d 93B15l89a27z11e35k 1793260175845

;-D ... žijte dál v bludu :-P

+1/0
29.9.2015 8:37

N22i47k42o70l34a55j 80M49a41l83í43k 5854883150821

Toš a já mám radši vína polosladké, popř. polosuché. A tak když bych se chtěl radovat, že si dám nějaké dobré sladší víno z Moravy (místo obvyklých suchých, které zde jsou v největší míře produkovány), tak ne, ono se z něj za každou cenu musí udělat zase suché ;-D

+1/0
27.9.2015 22:27

J36o80l41a72n60a 16T82a91k32á28č11o38v41á 9739836130739

Plus by omylem, chtěla jsem komentovat. Přikyselením se víno suchým nestane, nemusíte se bát.=p

+1/0
28.9.2015 19:09

E52d75u58a32r22d 28B30l62a71z42e29k 1683110185255

Raduj se, neb dokyselovat jednak nemusí a jednak to dělají je někteří!!!!!!!!!!!!!!!! vinaři a né obecně všecí, jak hloupě nbeustále zobecňují media... i tento bulvár ;-€ co tím zobecňování akorát zbytečně vyvolávaj paniku ;-O

 Možná to i vědí (že píší zobecněním hovadiny) a je to jen marketing, neb tato uměle vyvolaná "senzace", záměrně, nebo jen z neprofesionality;-O..., zvyšuje sledovanost a té je většina novinářů dnes poplatná;-€, bohužel :-( a nikoliv objektivní pravdě :-( ...

0/0
29.9.2015 8:46

P83a44v74e53l 48O53d56r77a39z54i19l 6514339267480

Přidáním kyseliny se cukru nezbaví, takže buď bude víno lihovaté, prokvašené, nebo bude lehké a sladké, že?

0/0
30.9.2015 12:09

V75l57a79d68a 43M22u56s60i23l 9620206198883

Je to tak o vině z dfaleka a od lesa.Do kyselovat se   nejspis   bude jak kde a jak co...Zeleny  veltlkin ma   kyseliny  dost/ jazykem/..

0/0
27.9.2015 18:27

J73a63n32a 30N20o84v54á96k97o39v64á 7307940969288

evidentně proběhl dlouhý košt burčáku, což? ;-D Jen aby bylo ten Veltlínek ještě z čeho dělat....;-)

0/0
30.9.2015 0:30







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.