Diskuze

Na jižní Moravě musejí dokyselovat víno. Kvůli letním vedrům je sladší

Po třech letech budou moravští vinaři vína opět přikyselovat. Letošní rok byl extrémně slunečný, a i když vinobraní začalo dřív, u řady odrůd se sklízejí hrozny s vysokou cukernatostí. Kvůli ní ale hlavně bílé hrozny ztrácení přirozený obsah kyselin.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

L22u79k35a26s 52V97o67l22f

30. 9. 2015 23:30

Chudáci Španělé , Italové, Portugalci a další jižní země kde je slunce xkrát tolik a pořád se jim daří dělat dobré víno za rozumější peníze.... Mám několik oblíbených vinařů z moravy a ještě jsem je neslyšel naříkat na počasí. Prostě hodně svítilo tak bude ten "rýňák" sladší. Hotovo vyřešeno... Pokud tomu člověk rozumí a ví co dělá tak se za to postaví a nebude skuhrat. Poslední dobou mám pocit,že když se někomu nedaří podnikat tak zavolá do novin aby se vědělo jak to má těžké....

0 0
možnosti
PO

Kdybyste věděl, jaké tam mají dotace...

0 0
možnosti
EB

A nezobecňujet hloupě! ;-€ Když už, tak nikoliv moravští vinaři..., ale jen někteří!!!!!!!!!!!!!!!!

Vinař z Moravy (nejsem moravskej..., jsem z! Moravy!, bulváre;-O)

0 0
možnosti
EB

Když prší doslazují, když svítí ten zmetek z pekla tak kyselinu na něj;-D a flaška tak za 200kč...to si radši dám pivo ;-D ne fakt mám víno rád, třeba k rybě...ale tohle se mi vůbec nelíbí...nemám chuť platit za věci s dochucovadly, mám svoje vlastní. Jednou je kyselé a jednou sladké ;-D no bóže, počasí asi chtělo ;-D

3 0
možnosti
KH

K30a43r95e83l 11H45y59n22e78k

28. 9. 2015 14:49

Nechcete nápoje s dochucovadly? Tak to vynechejte raději pivo ;) Jak myslíte, že se prodlouží trvanlivost piva bez pasterizace, jak se dosáhne bohaté pěny atd... ? :-P

0 0
možnosti
NM

Toš a já mám radši vína polosladké, popř. polosuché. A tak když bych se chtěl radovat, že si dám nějaké dobré sladší víno z Moravy (místo obvyklých suchých, které zde jsou v největší míře produkovány), tak ne, ono se z něj za každou cenu musí udělat zase suché ;-D

1 0
možnosti
JT

Plus by omylem, chtěla jsem komentovat. Přikyselením se víno suchým nestane, nemusíte se bát.=p

1 0
možnosti
VM

V27l31a97d97a 68M15u83s37i85l

27. 9. 2015 18:27

Je to tak o vině z dfaleka a od lesa.Do kyselovat se   nejspis   bude jak kde a jak co...Zeleny  veltlkin ma   kyseliny  dost/ jazykem/..

0 0
možnosti
JN

evidentně proběhl dlouhý košt burčáku, což? ;-D Jen aby bylo ten Veltlínek ještě z čeho dělat....;-)

0 0
možnosti