Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Brzy tady budou hmyzí řeznictví, myslí si brněnský kuchař Václavík

Představa hmyzu na talíři v mnohých vyvolává znechucení a odpor. Přijde ale doba, kdy se z něj budou dělat hamburgery nebo energetické tyčinky pro sportovce. Je o tom přesvědčený kuchař Milan Václavík, který v brněnské arabsko-indické restauraci Klub cestovatelů už několik let pořádá zážitkové večery s ochutnávkami červů, cvrčků nebo švábů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Š74t82ě91p22á28n 34V18a52n71ě88k 3393679557987

Tady je zase odborníků. ;-D Doporučuji vyzkoušet. Je to opravdu velmi dobré. Takoví mouční červi, jsou v podstatě jak chipsy. R^:-P

0/0
29.10.2015 7:55

P81e12t80r 43V83o94p80i33č90k76a 5462777357306

ja asi už nadosmrti zůstanu normální žrout prasátek, krav, kuřat a ryb. Nepotřebuju k tomu navštěvovat jatka, raději koupim maso od regionálního řezníka a věřím tomu, že o zabijačku bude u nás vždycky větší zájem než o hmyzí hody.

+1/0
29.10.2015 7:34
Foto

M39a63r82t43i44n 95L56ö98w 8504345947232

Mozna prijde doba kdy hmyzi burger bude stat tretinu toho co hovezi a chutnat stejne dobre... pak se uvidi

0/0
29.10.2015 11:15

J12o69s33e81f 78L47a54n79z 8265841464338

Ten pán má dost- kde takové individua berete. Když je někdo excentrik, ať si klidně dá cvrčky , když má chuť , může si na chleba namazat i vlastní "tento" a myslet si že má nutelu...ale nechápu proč nám normálním tyhle úlety vůbec předhazujete. Bůček , uzený , ovar , prdlačka , jaternice ,prejtík.....že nenapíšete něco pozitivního o tomhle?

+5/−1
28.10.2015 18:50
Foto

M56a46r72t51i91n 24L74ö49w 8984865227172

Vy by jste cetl clanek o tom ze nekde v hospode vari ovar a je dobry? Me treba hmyz zajima a rad ho ochutnam.

0/0
29.10.2015 11:14
Foto

K16a95t33k58a 51B82o60b55k47o69v91á 8206101189961

Táto, jestli mi ho strčíš do huby, už ti nikdy nedám pusu!!! ;-D;-D Hele já bych se tomu nebránila :-) Jednou třeba přijde doba, kdy budeme rádi, že budeme moci sníst aspoň toho cvrčka ;-)

0/−1
28.10.2015 18:49

P98a32t55r14i54k 27S59v85o97b32o15d16a 3359591556245

to spíš vše v halal kvalitě....

+2/0
28.10.2015 18:20

M25i57r25e74k 82G24a94j37e43r 5341896849850

"To je dost, že deš, táto. Chrousti už budou pomalu studený."

+3/0
28.10.2015 17:54

M54i62r51e82k 27G75a26j52e82r 5671896559190

Už to budou 3 roky, co nám Vladimír Jiránek navždy odešel :-( 

A nelze mu upřít zásluhu o ekologii - nevlastnil auto ani řidičák.

0/0
28.10.2015 18:13

M34a36r46t75i34n 95N91e55r76m62u83t 9437247848379

Ale Hop Trop je tu pořád

https://youtu.be/Z210pE5pWSs

0/0
28.10.2015 19:39

L27i70d30k36a 73Z10e53l69i63n32k18o82v38á 2701420883354

Panebože, to je blbec. Už vidím, jak v české kotlině baštíme hmyz...Bože, do koho jsi to duši vložil...

+2/−2
28.10.2015 17:48

O72l88d68r89i66c98h 93V92y40s76k10o66c49i13l 9905882353216

pani Zelinkova, mluvite jako by ste mela k veceri hrsticku molů...

0/−1
28.10.2015 18:01

A46u62g81u19s80t 65F82o53r26m22á62n84e44k 6725589240506

Češi to asi jíst nebudou, ale islámští přivandrovalci si to dají místo vepřového bůčku.

+1/−1
28.10.2015 18:42

R94o67s37t14i30s42l80a68v 75S68i95k81s15t91a 7492453308

V kuchyni se nám trochu přemnožili moli, v mouce máme jejich červy, prodám - zn. levně! Při rychlé domluvě přidám zdarma pár pavouků, ryběnek a pozapomenutých komárů. Nabídněte - nejvyšší nabídce! ...

... tak jako beze mně. Jdu si dát jabko a hlívový gulášek.

0/0
28.10.2015 17:44

J51a71n46a 62Š17i12m16o23n82o80v39á 2556421379181

Strava pro chudé: polévka z chroustích křídel, posypaná praženými asijskými sluníčky sedmitečnými, hlavní chod psí chlupy zapečené v kaštanových listech, příloha slanou vodou spařené listy pampelišek, dezert karamelizovaní cvrčci. Brouchuťku ;-D

+1/0
28.10.2015 17:38
Foto

R35i61c94h31a96r17d 26P30o10l49á15š96e85k 9704203300239

Taky jsem ochutnal cvrčky a larvy potemníka. Kupodivu ač ten cvrček vypadal hůř (ty nožičky a tykadla), tak byl lepší než ty larvy, kdy mě přišlo jako bych měl v puse slupky od popcornu. 

Pokud by mi někdo zavázal oči a dal mi to sníst, tak ani nevím co jím. Je to čistě o psychice, přeci jen ten pohled na ten hmyz nějak ke konzumaci neláká.

+4/−1
28.10.2015 17:35

P48e23t30r 85S76k86o86k64a30n 3900476608501

Nic proti gustu,ale já si na tenhle zážitek rád nechám zajít chuť ...;-D

+1/0
28.10.2015 17:16

J23i42ř41í 87M56a52c96e27k 3475235354511

Ochutnal jsem to u stánku na jednom festivalu, protože rád ochutnávám a objevuji cokoliv, co jsem ještě nejedl. Nebylo to špatné. Jenže pár malinkých kousíčků na tácku stálo přes stovku. Abych se tím k obědu zasytil, musel bych dát pár tisíc. V této cenové relaci nehrozí, že by z toho byla někdy alternativa k normálnímu masu (které tam u ostatních stánků bylo podstatně levnější).

0/0
28.10.2015 15:41

M45a22r12t15i30n 51V71á60v25r16a 2290173319

Reálně je cena hmyzu naprosto mizivá. Myslím, že mnohem víc, než obchůdky, potřebujeme chovatele "na maso". Jak se to začne dělat ve velkém, cena musí spadnout.

A pak si radši koupím nějaké červíky, než rozblemcané kuře z Polska.

0/−2
28.10.2015 16:19

A58u73g17u66s76t 26F77o68r59m36á72n64e97k 6245679320956

Navštivte nějaké rómské gheto (je jich prý u nás přes 600) a máte výběr hmyzu všech druhů.

+1/0
28.10.2015 18:45

M11a10r93e44k 40V74o84k58á10l 1486754105349

Kde ty experty pořád berete ?? ;-D  Včera jedno sluníčko přesvědčené o zbytečnosti vlastního automobilu, dneska červořezník ... zajímavé ...

+10/0
28.10.2015 14:51

M17a22r34t66i97n 78N88o60v70á96k 6573817859851

to, že se vám příčí "někoho přefiknout na potemnělé ulici" (omlouvám se za takto hrubý příměr hned na začátku) - neznamená, že spousta žen či mužů po tom touží! Zkrátka je toho jeho pohled, zkušenost.. má v daném oboru (gastronomiii) bez URAZKY VASI UROVNE.. daleko větší zkušenosti a také velmi dobře a pravdivě popsal, jak se ke konzumaci té havěti staví jeho hosté i on sám.. taky si nedokáži představit jíst nějaký hmyz! ale pokaždé to někdo křičí, že tisk je nevyvážený a jen upřednostuje jednu stranu (názor).. a tady naopak sám "kuchař" uvádí ze své vlastní stránky a pocitů pro i PROTI! takže se hodte do klidu a zkuste to vydýchat.. nikdo vás nenutí brouky žrát.. RvRv

0/−1
29.10.2015 1:27

I38v49a31n 37M14a37r29e15k 6294228862

Jak pro koho p.Václavík 8-oRv

0/0
28.10.2015 14:43







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.