Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Brzy tady budou hmyzí řeznictví, myslí si brněnský kuchař Václavík

Představa hmyzu na talíři v mnohých vyvolává znechucení a odpor. Přijde ale doba, kdy se z něj budou dělat hamburgery nebo energetické tyčinky pro sportovce. Je o tom přesvědčený kuchař Milan Václavík, který v brněnské arabsko-indické restauraci Klub cestovatelů už několik let pořádá zážitkové večery s ochutnávkami červů, cvrčků nebo švábů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Š44t22ě52p42á49n 96V68a38n89ě18k 3503689227437

Tady je zase odborníků. ;-D Doporučuji vyzkoušet. Je to opravdu velmi dobré. Takoví mouční červi, jsou v podstatě jak chipsy. R^:-P

0/0
29.10.2015 7:55

P39e44t90r 45V23o25p90i96č27k47a 5492607117806

ja asi už nadosmrti zůstanu normální žrout prasátek, krav, kuřat a ryb. Nepotřebuju k tomu navštěvovat jatka, raději koupim maso od regionálního řezníka a věřím tomu, že o zabijačku bude u nás vždycky větší zájem než o hmyzí hody.

+1/0
29.10.2015 7:34
Foto

M18a20r97t89i47n 43L36ö73w 8414105257792

Mozna prijde doba kdy hmyzi burger bude stat tretinu toho co hovezi a chutnat stejne dobre... pak se uvidi

0/0
29.10.2015 11:15

J17o98s51e51f 96L43a29n40z 8605401114838

Ten pán má dost- kde takové individua berete. Když je někdo excentrik, ať si klidně dá cvrčky , když má chuť , může si na chleba namazat i vlastní "tento" a myslet si že má nutelu...ale nechápu proč nám normálním tyhle úlety vůbec předhazujete. Bůček , uzený , ovar , prdlačka , jaternice ,prejtík.....že nenapíšete něco pozitivního o tomhle?

+5/−1
28.10.2015 18:50
Foto

M54a41r20t97i98n 36L50ö52w 8784305877392

Vy by jste cetl clanek o tom ze nekde v hospode vari ovar a je dobry? Me treba hmyz zajima a rad ho ochutnam.

0/0
29.10.2015 11:14
Foto

K11a45t49k96a 57B19o49b82k90o81v46á 8396501199591

Táto, jestli mi ho strčíš do huby, už ti nikdy nedám pusu!!! ;-D;-D Hele já bych se tomu nebránila :-) Jednou třeba přijde doba, kdy budeme rádi, že budeme moci sníst aspoň toho cvrčka ;-)

0/−1
28.10.2015 18:49

P73a90t66r38i16k 41S51v28o10b88o26d80a 3809571986715

to spíš vše v halal kvalitě....

+2/0
28.10.2015 18:20

M56i85r85e19k 78G20a90j25e66r 5301826129640

"To je dost, že deš, táto. Chrousti už budou pomalu studený."

+3/0
28.10.2015 17:54

M58i92r19e86k 16G28a11j41e46r 5351416139240

Už to budou 3 roky, co nám Vladimír Jiránek navždy odešel :-( 

A nelze mu upřít zásluhu o ekologii - nevlastnil auto ani řidičák.

0/0
28.10.2015 18:13

M66a36r36t31i37n 97N38e39r85m18u68t 9777157938899

Ale Hop Trop je tu pořád

https://youtu.be/Z210pE5pWSs

0/0
28.10.2015 19:39

L68i93d51k46a 32Z38e69l56i15n76k40o53v20á 2681780663184

Panebože, to je blbec. Už vidím, jak v české kotlině baštíme hmyz...Bože, do koho jsi to duši vložil...

+2/−2
28.10.2015 17:48

O46l72d65r83i63c16h 25V75y37s43k30o93c80i56l 9295202423636

pani Zelinkova, mluvite jako by ste mela k veceri hrsticku molů...

0/−1
28.10.2015 18:01

A41u40g51u43s29t 24F88o14r92m67á51n32e62k 6545649580186

Češi to asi jíst nebudou, ale islámští přivandrovalci si to dají místo vepřového bůčku.

+1/−1
28.10.2015 18:42

R36o37s81t32i31s85l62a67v 32S53i80k76s42t20a 7592383228

V kuchyni se nám trochu přemnožili moli, v mouce máme jejich červy, prodám - zn. levně! Při rychlé domluvě přidám zdarma pár pavouků, ryběnek a pozapomenutých komárů. Nabídněte - nejvyšší nabídce! ...

... tak jako beze mně. Jdu si dát jabko a hlívový gulášek.

0/0
28.10.2015 17:44

J58a56n74a 82Š41i34m41o30n85o11v85á 2326491629511

Strava pro chudé: polévka z chroustích křídel, posypaná praženými asijskými sluníčky sedmitečnými, hlavní chod psí chlupy zapečené v kaštanových listech, příloha slanou vodou spařené listy pampelišek, dezert karamelizovaní cvrčci. Brouchuťku ;-D

+1/0
28.10.2015 17:38
Foto

R57i92c73h54a82r54d 14P13o69l21á97š37e36k 9464693230709

Taky jsem ochutnal cvrčky a larvy potemníka. Kupodivu ač ten cvrček vypadal hůř (ty nožičky a tykadla), tak byl lepší než ty larvy, kdy mě přišlo jako bych měl v puse slupky od popcornu. 

Pokud by mi někdo zavázal oči a dal mi to sníst, tak ani nevím co jím. Je to čistě o psychice, přeci jen ten pohled na ten hmyz nějak ke konzumaci neláká.

+4/−1
28.10.2015 17:35

P55e29t44r 14S29k95o76k79a16n 3480886608301

Nic proti gustu,ale já si na tenhle zážitek rád nechám zajít chuť ...;-D

+1/0
28.10.2015 17:16

J47i45ř52í 93M53a92c56e17k 3805285834111

Ochutnal jsem to u stánku na jednom festivalu, protože rád ochutnávám a objevuji cokoliv, co jsem ještě nejedl. Nebylo to špatné. Jenže pár malinkých kousíčků na tácku stálo přes stovku. Abych se tím k obědu zasytil, musel bych dát pár tisíc. V této cenové relaci nehrozí, že by z toho byla někdy alternativa k normálnímu masu (které tam u ostatních stánků bylo podstatně levnější).

0/0
28.10.2015 15:41

M91a38r36t31i71n 19V87á72v59r85a 2780493809

Reálně je cena hmyzu naprosto mizivá. Myslím, že mnohem víc, než obchůdky, potřebujeme chovatele "na maso". Jak se to začne dělat ve velkém, cena musí spadnout.

A pak si radši koupím nějaké červíky, než rozblemcané kuře z Polska.

0/−2
28.10.2015 16:19

A39u50g63u57s37t 32F62o71r18m75á15n97e34k 6705759110366

Navštivte nějaké rómské gheto (je jich prý u nás přes 600) a máte výběr hmyzu všech druhů.

+1/0
28.10.2015 18:45

M87a96r48e76k 91V78o24k20á62l 1396574385579

Kde ty experty pořád berete ?? ;-D  Včera jedno sluníčko přesvědčené o zbytečnosti vlastního automobilu, dneska červořezník ... zajímavé ...

+10/0
28.10.2015 14:51

M78a43r67t23i17n 35N77o55v54á60k 6373797989981

to, že se vám příčí "někoho přefiknout na potemnělé ulici" (omlouvám se za takto hrubý příměr hned na začátku) - neznamená, že spousta žen či mužů po tom touží! Zkrátka je toho jeho pohled, zkušenost.. má v daném oboru (gastronomiii) bez URAZKY VASI UROVNE.. daleko větší zkušenosti a také velmi dobře a pravdivě popsal, jak se ke konzumaci té havěti staví jeho hosté i on sám.. taky si nedokáži představit jíst nějaký hmyz! ale pokaždé to někdo křičí, že tisk je nevyvážený a jen upřednostuje jednu stranu (názor).. a tady naopak sám "kuchař" uvádí ze své vlastní stránky a pocitů pro i PROTI! takže se hodte do klidu a zkuste to vydýchat.. nikdo vás nenutí brouky žrát.. RvRv

0/−1
29.10.2015 1:27

I18v46a78n 95M53a87r54e78k 6154108452

Jak pro koho p.Václavík 8-oRv

0/0
28.10.2015 14:43







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.