Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Brzy tady budou hmyzí řeznictví, myslí si brněnský kuchař Václavík

Představa hmyzu na talíři v mnohých vyvolává znechucení a odpor. Přijde ale doba, kdy se z něj budou dělat hamburgery nebo energetické tyčinky pro sportovce. Je o tom přesvědčený kuchař Milan Václavík, který v brněnské arabsko-indické restauraci Klub cestovatelů už několik let pořádá zážitkové večery s ochutnávkami červů, cvrčků nebo švábů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Š42t37ě90p35á78n 71V16a56n88ě19k 3763149697187

Tady je zase odborníků. ;-D Doporučuji vyzkoušet. Je to opravdu velmi dobré. Takoví mouční červi, jsou v podstatě jak chipsy. R^:-P

0/0
29.10.2015 7:55

P91e73t54r 28V66o87p47i75č41k83a 5712407687946

ja asi už nadosmrti zůstanu normální žrout prasátek, krav, kuřat a ryb. Nepotřebuju k tomu navštěvovat jatka, raději koupim maso od regionálního řezníka a věřím tomu, že o zabijačku bude u nás vždycky větší zájem než o hmyzí hody.

+1/0
29.10.2015 7:34
Foto

M84a51r50t73i77n 58L55ö62w 8174215807102

Mozna prijde doba kdy hmyzi burger bude stat tretinu toho co hovezi a chutnat stejne dobre... pak se uvidi

0/0
29.10.2015 11:15

J39o96s65e86f 37L53a89n64z 8715231254538

Ten pán má dost- kde takové individua berete. Když je někdo excentrik, ať si klidně dá cvrčky , když má chuť , může si na chleba namazat i vlastní "tento" a myslet si že má nutelu...ale nechápu proč nám normálním tyhle úlety vůbec předhazujete. Bůček , uzený , ovar , prdlačka , jaternice ,prejtík.....že nenapíšete něco pozitivního o tomhle?

+5/−1
28.10.2015 18:50
Foto

M89a25r93t93i10n 74L86ö93w 8344355627952

Vy by jste cetl clanek o tom ze nekde v hospode vari ovar a je dobry? Me treba hmyz zajima a rad ho ochutnam.

0/0
29.10.2015 11:14
Foto

K46a16t84k86a 12B40o79b54k74o74v81á 8666401609851

Táto, jestli mi ho strčíš do huby, už ti nikdy nedám pusu!!! ;-D;-D Hele já bych se tomu nebránila :-) Jednou třeba přijde doba, kdy budeme rádi, že budeme moci sníst aspoň toho cvrčka ;-)

0/−1
28.10.2015 18:49

P12a63t43r11i72k 91S26v86o10b68o57d66a 3159701126895

to spíš vše v halal kvalitě....

+2/0
28.10.2015 18:20

M96i62r53e53k 34G17a39j66e87r 5831246499340

"To je dost, že deš, táto. Chrousti už budou pomalu studený."

+3/0
28.10.2015 17:54

M10i15r36e92k 73G76a92j75e55r 5441476539880

Už to budou 3 roky, co nám Vladimír Jiránek navždy odešel :-( 

A nelze mu upřít zásluhu o ekologii - nevlastnil auto ani řidičák.

0/0
28.10.2015 18:13

M97a86r42t82i22n 48N13e71r90m69u77t 9177417768569

Ale Hop Trop je tu pořád

https://youtu.be/Z210pE5pWSs

0/0
28.10.2015 19:39

L14i44d84k18a 12Z46e74l68i51n40k22o96v34á 2961300163194

Panebože, to je blbec. Už vidím, jak v české kotlině baštíme hmyz...Bože, do koho jsi to duši vložil...

+2/−2
28.10.2015 17:48

O16l79d27r40i79c54h 10V12y11s31k37o23c66i24l 9665452253296

pani Zelinkova, mluvite jako by ste mela k veceri hrsticku molů...

0/−1
28.10.2015 18:01

A98u62g45u86s60t 21F73o40r80m35á15n47e93k 6485709960346

Češi to asi jíst nebudou, ale islámští přivandrovalci si to dají místo vepřového bůčku.

+1/−1
28.10.2015 18:42

R96o38s72t64i39s18l98a45v 53S40i38k72s97t40a 7882803118

V kuchyni se nám trochu přemnožili moli, v mouce máme jejich červy, prodám - zn. levně! Při rychlé domluvě přidám zdarma pár pavouků, ryběnek a pozapomenutých komárů. Nabídněte - nejvyšší nabídce! ...

... tak jako beze mně. Jdu si dát jabko a hlívový gulášek.

0/0
28.10.2015 17:44

J64a19n52a 44Š40i78m67o80n68o30v74á 2266891299271

Strava pro chudé: polévka z chroustích křídel, posypaná praženými asijskými sluníčky sedmitečnými, hlavní chod psí chlupy zapečené v kaštanových listech, příloha slanou vodou spařené listy pampelišek, dezert karamelizovaní cvrčci. Brouchuťku ;-D

+1/0
28.10.2015 17:38
Foto

R53i68c20h28a89r77d 44P32o36l86á25š66e42k 9124183370749

Taky jsem ochutnal cvrčky a larvy potemníka. Kupodivu ač ten cvrček vypadal hůř (ty nožičky a tykadla), tak byl lepší než ty larvy, kdy mě přišlo jako bych měl v puse slupky od popcornu. 

Pokud by mi někdo zavázal oči a dal mi to sníst, tak ani nevím co jím. Je to čistě o psychice, přeci jen ten pohled na ten hmyz nějak ke konzumaci neláká.

+4/−1
28.10.2015 17:35

P57e23t47r 15S87k80o61k97a93n 3950586488781

Nic proti gustu,ale já si na tenhle zážitek rád nechám zajít chuť ...;-D

+1/0
28.10.2015 17:16

J49i19ř55í 53M71a77c61e20k 3865745294171

Ochutnal jsem to u stánku na jednom festivalu, protože rád ochutnávám a objevuji cokoliv, co jsem ještě nejedl. Nebylo to špatné. Jenže pár malinkých kousíčků na tácku stálo přes stovku. Abych se tím k obědu zasytil, musel bych dát pár tisíc. V této cenové relaci nehrozí, že by z toho byla někdy alternativa k normálnímu masu (které tam u ostatních stánků bylo podstatně levnější).

0/0
28.10.2015 15:41

M52a63r10t47i65n 22V46á50v41r15a 2790473799

Reálně je cena hmyzu naprosto mizivá. Myslím, že mnohem víc, než obchůdky, potřebujeme chovatele "na maso". Jak se to začne dělat ve velkém, cena musí spadnout.

A pak si radši koupím nějaké červíky, než rozblemcané kuře z Polska.

0/−2
28.10.2015 16:19

A83u47g73u86s18t 53F39o92r92m62á82n13e79k 6605369270236

Navštivte nějaké rómské gheto (je jich prý u nás přes 600) a máte výběr hmyzu všech druhů.

+1/0
28.10.2015 18:45

M61a53r54e39k 94V20o82k65á33l 1856174135749

Kde ty experty pořád berete ?? ;-D  Včera jedno sluníčko přesvědčené o zbytečnosti vlastního automobilu, dneska červořezník ... zajímavé ...

+10/0
28.10.2015 14:51

M16a90r48t94i28n 13N36o55v29á44k 6203697539721

to, že se vám příčí "někoho přefiknout na potemnělé ulici" (omlouvám se za takto hrubý příměr hned na začátku) - neznamená, že spousta žen či mužů po tom touží! Zkrátka je toho jeho pohled, zkušenost.. má v daném oboru (gastronomiii) bez URAZKY VASI UROVNE.. daleko větší zkušenosti a také velmi dobře a pravdivě popsal, jak se ke konzumaci té havěti staví jeho hosté i on sám.. taky si nedokáži představit jíst nějaký hmyz! ale pokaždé to někdo křičí, že tisk je nevyvážený a jen upřednostuje jednu stranu (názor).. a tady naopak sám "kuchař" uvádí ze své vlastní stránky a pocitů pro i PROTI! takže se hodte do klidu a zkuste to vydýchat.. nikdo vás nenutí brouky žrát.. RvRv

0/−1
29.10.2015 1:27

I53v52a29n 66M76a22r47e53k 6524628142

Jak pro koho p.Václavík 8-oRv

0/0
28.10.2015 14:43





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.