Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Legendární brněnská cukrárna se přestěhovala. Od „mamlasů“ je kus dál

Dům U Čtyř mamlasů je symbolem brněnského náměstí Svobody. Mezi mohutnými sochami, které ho podpírají, sídlí i legendární cukrárna. Brňané do ní chodí už 80 let. Od pondělí si tam ale už zákusek nedají. Majitel Václav Labský svůj podnik přestěhoval do Minoritské ulice.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J51a82n42a 81H32a22n57u15š63k98o15v50á 9326325182937

Věneček se plní žloutkovým krémem maslovým (ŽKM) a větrník karamelovou a žloutkovou šlehačkou potažené buď karamelovou nebo čokoládovou polevou :-) .... Jsem ze školy 4 roky a tyto základní věci si pamatuji ;-)

0/0
1.3.2016 14:50

D61a96v84i75d 97B88o52h48á87č43e18k 5311678397240

Když jsem tam byl naposled, tak obsluha a prostředí katastrofa. Prodavačky se tvářily jako kdyby je obtěžovalo, že musí otevírat lednici. Od té doby jsem tam nevlezl. Ale v Brně prý je dobrý Martinák (někde na Veveří) - tam se asi zastavím, až tam budu. :-)

0/0
5.2.2016 0:44

M11a23r41t61a 90D75r85a27s69t57i44c10h43o50v30á 5585211204185

No nevím, nevím, zda je pravdou co pan Labský říka. Faktem je, že cukrárna před přestěhováním valně nepůsobila! Ani výrobky.

Ale držím mu palce, třeba se zlepší vše!:-)

Marta Drasťa

0/0
3.2.2016 16:11

J65o60s27e34f 86S97e44d53l48á24k 3891887753481

Rád bych se s Vámi také podělil o svoje zkušenosti s touhle firmou.

Ač je pan Labský mistrem virální reklamy, tak cukrář a podnikatel moc dobrý není.

Matka mi u něj koupila celý dort k narozeninám. Dort byl evidentně upečen s plesnivých ořechů. Když ho šla reklamovat, tak nejdříve utekl do kuchyně, kde byl asi čtvrt hodiny a pak vyšel ven a tvrdil, že dortu nic není a reklamaci samozřejmě neuznal.

Přinesl jsem vzorek na Potravinářskou komoru ČR a tam mi řekli, že ho vyhodí, protože ho není možné zkoumat. Co kdyby nějaký konkurent chtěl "poctivého podnikatele" diskreditovat?

Později jsem shodou okolností mluvil s paní, co pro něj pracovala. Říkala, že Labský šidí úplně na všem.

Do cukrárny neinvestoval ani korunu, její komunistický zašlý vzhled přetrval až do přestěhování, dorty má předražené a že nedělá "blafy"???? 8-o

Nespolkl bych od něj ani pralinku zadarmo. Je to bezkonkurnčně nejhorší cukrárna v Brně a širokém okolí a že o cukrárnách něco vím, a že ten pán ještě nezkrachoval je možné jen díky prvorepublikové tradici, skulinami v zákoně a skvěle nenápadné virální reklamě (podívejet se, kolikrát psalo iDnes o firmě p.Labského). Dnes se dají prodávat za drahé peníze plesniviny a ještě ho budou někteří lidé, co s ním nemají přímou zkušenost (nic ve zlým), litovat.

Možná, že získal nějaká ocenění, netvrdím, že neumí péct, ale rozhodně to muselo být za něco kvalitativně zcela JINÉHO, než co prodává běžným zákazníkům.

Oželel bych i těch pár stovek, ale když si navíc někoho pozvete na oslavu, tak si díky panu Labskému můžete trhnou ostudu na pěkných pár let.

Pane Labský, běžte už konečně do .........důchodu a ty svoje odpornosti si už strčte do...........lednice!!;-€

+11/−3
3.2.2016 10:15

P97ř91e19m70y40s41l 17H44r36o36m40a96d54a 2124276398321

Tak docela konspirační teorie s tou propagandou od Idnes.

Jinak z vašeho příspěvku to vyznívá, že jste stálý zákazník této cukrárny. To celkem nechápu, že se tak mučíte ?8-o

Samozřejmě, že dobrá cukrárna to asi nebude, když p. Labskému nevydělává, ale váš příspevěk vyzněl tak trochu jako pomluva od ještě horšího konkurenta :-/

+2/−5
3.2.2016 10:26

M96a22g12d77a96l75e35n42a 26S47l36e71z36á79k81o95v12á 3513405594275

No loni jsem tu cukrárnu zkusila a byl to teda zážitek. Nikoli však příjemný. Nepříjemná obsluha, zákusek žádnej zázrak, o prostředí raději ani nemluvit. Když jsem si z nabídky vybrala latté, paní mi oznámila, že ho mají, ale pouze v prášku jako instant. Kamarádka zkusila cappuccino, odpověď stejná. Víckrát už fakt ne.

+10/−1
3.2.2016 10:38

T78o12m73a38s 34N86o36v42o95t27n24y 1261264776865

Souhlasím s Vámi, doby kdy to tam (možná) bylo kvalitní jsou dávno pryč. Ono to není jen o produktech, ale taky o prostředí (to vypadalo fakt nic moc) a přístupu. Podobné je to třeba v Aidě, tamní servírky nebo co to je to je katastrofa. Chcete si vzít zákusky se sebou? Ignorují Vás, mají "hodně" práce. Na zmrzlině tam brigádníci šidí běžně.

+2/0
3.2.2016 15:46

M96i51l31a65n 75V54o92s15t44r17ý 6569536434944

Nic proti pánovi nemám, ale jednak podobných cukráren s tradicí je v Brně víc (napadá mě třeba Zemanova cukrárna či cukrárna Kolbaba) a hlavně když člověk ochutná jak některé zákusky chutnají, když se použije třeba jen opravdová šlehačka (a ne ta umělotina), nebo větrník ne s pudinkem, ale s dvěma druhy šlehačky (karamelová a bílá - a opět skutečná šlehačka). Tak už nechce jiné... ;-)

Naštěstí tohle se ještě pořád učni ve školách učí a díky tomu, že jde o školu tak se zákusky prodávají za cenu surovin a tak i rozdíl v ceně (a ne jen v kvalitě) je někde jinde... ano občas můžou být více nevzhledné (přeci jen je to práce učňů v rámci výuky), ale za tu cenu... ;-)

A opět naštěstí škol, kde se učí cukráři (a nejen cukráři) je v Brně dost (mimo jiné mohu doporučit Charbulku, která má i vlastní prodejnu - přesněji tři prodejny).

0/0
3.2.2016 9:33

P13ř70e67m22y52s93l 48H73r53o20m48a92d46a 2984326208551

jen jestli si nepletete věneček a větrník ?;-)

+1/−1
3.2.2016 9:37

M58i92l84a54n 79V84o64s14t33r73ý 6679666804794

Ne nepletu někteří prodejci u větrníků také dávají pudink... netuším teda jak to je u Mamlasů protože já je kupuji už jen od učňů, ale skutečně ne všichni tam dávají dva druhy šlehačky...

0/0
3.2.2016 10:09

P52ř41e38m34y58s12l 72H31r39o22m52a40d81a 2724396548701

Mno, pak to ale není větrník. Tohle jsou výrobky, které mají jasnou definici v receptuře.

Jinak, kam chodíte raději do Café Cosmopolis, nebo do učňovské cukrárny ?;-)

0/0
3.2.2016 10:11

M93i88l57a63n 68V88o24s28t16r62ý 6879786364804

Nemají stejné produkty takže obojí... ;-) Kromě toho učňovské cukrárny nefungují přes prázdniny a o víkendech... navíc pokud nemáte vyloženě objednáno tak to na co máte chuť nemusí mít (dělají to co se zrovna učí)... takže Cosmopolis je jistota... ;-) A nejen Cosmopolis, v poslední době mi hodně zachutna dort Hotelu International... vždy kupuji v Plzeňce... ;-D Holt jsem zmlsanej... ;-D

+1/0
3.2.2016 10:24

P91ř73e67m17y63s21l 49H30r47o33m29a79d41a 2234966218341

bych chtěl být vašim zubařem ;-)

ale proti učňovským cukrárnám opravdu žádná výhrada, sice to není žádný luxus vzhledově, ale alespoň si lidé udrží podvědomí jak má zákusek vypadat a chutnat, lidé co nakupují v hypermarketech od Smetanové cukráren, už vůbec nevědí jak má co chutnat.

0/0
3.2.2016 10:30

M58i62l78a78n 19V27o21s62t26r20ý 6289946234924

;-D Tak jednak se o zuby starám a hlavně chodím pravidelně 2x ročně na kontrolu, takže se zuby zatím žádné problémy nejsou... ;-)

Tak ony to většinou ani cukrárny nejsou... je to spíše o odnesení a konzumaci doma než na místě... holt když si chce člověk sednout a dát si kafíčko a k tomu zákusek tak je pro mě osobně číslo jedna Cosmopolis a nebo Kolbaba (z normálních cukráren)...

Jinak co se učňů týče tak nejde jen o cukrárny... na Charbulce prodávají i uzeniny atd... třeba párky od učňů jsou také perfektní... ;-) Já mám, ale tu výhodu, že mám učňák cca pět minut pěší chůze od domu...

0/0
3.2.2016 10:34

T94o57m29a78s 72N74o18v27o14t49n56y 1641374836365

Učňovskou prodejnu jsme měli asi dva roky ve vedlejší ulici. Ano, bylo to levné. A to bylo tak všechno. A nevydržela tam.

0/0
3.2.2016 15:52

L74u26b16o80š 13B35ř98e57z71i74n62a 2142893530921

U čtyř? Já viděl jen dva. Bylo to v ano šéfe v dílu "Bohéma" .

0/0
3.2.2016 9:20

P53ř17e53m38y71s59l 62H50r32o13m16a54d22a 2324236808421

Pán je posledním mohykánem. Provozovat něco se ztrátou a sanovat jí prodejem vlastní nemovitosti, to je Srdcař. Jenže z ekonomického hlediska to prostě správné není. Podnikání má vydělávat, jinak je to špatně.

U cukráren je dnes obrovským problémem nelegální konkurence. Pro ekonomickou rentabilitu cukráren byly vždy rozhodující svatby. Těch je v současnosti nejen málo, ale hlavně se o ně v současnosti starají svatební agentky, které je zadávají nelegálním "domácím" výrobnám. Ty samozřejmě mají mnohem menší náklady, nemusejí splňovat přísné hygienické a bezpečnostní předpisy, neplatí daně a pojištění a dokonce i EET na ně bude krátká.

Jenže legální cukrárny bez svateb, velkých oslav a vánočního cukroví prostě přežít nemohou.

+1/−4
3.2.2016 8:40

T83o87m98a13s 46N91o86v93o47t84n54y 1261684846635

Nelegální konkurence? Je snad každého věc, kde si co nechá vyrobit. Nebo snad je někde dané, že jen "cukrárna" musí péct na svatby? Asi těžko. Nebo není cukrárna tak dobrá, ani o ni svatebčané uvažovali. Protože ty skutečně kvalitní s tím problém nemají. Takže jste zcela mimo. Ale hlavně že když někdo vyrábí kvalitu, tak tady melete, že je to drahé a že radši do učňovské prodejny.

0/−2
3.2.2016 15:56

D34a60v42i13d 36V65l33k 6736345938137

Typické Česko kvalitu nikdo nezaplatí.Národ fanatických slevařů.Pánovi držím palce.

+5/−3
3.2.2016 7:02

T73o58m22a76s 43N90o41v77o26t89n49y 1551614296595

Lidé nemají problém za kvalitu zaplatit, když si běžně kupují dezerty v kavárnách za 50 - 70 Kč / kus. Proti tomu zákusky někde za plus mínus 20 Kč / kus jsou ještě levné. Ale dnes koupíte stejné zákusky jako má on ve spoustě dalších provozoven. A pokud jde o tu kvalitu, jestli tím myslí tu hnusnou chemicky obarvenou zmrzlinu, co tam u něj v cukrárně prodávali, tak pak jen doufám, že stejně "kvalitní" nemá i ty zákusky. Jestli nejsou schopni třeba zrovna tu zmrzlinu buď vyrobit sami kvalitně nebo koupit od kvalitního dodavatele (i v ČR už takoví jsou), tak by ji neměli buď nabízet vůbec nebo neříkat že prodávají kvalitu. Říká se tomu pokrytectví.

+1/−3
3.2.2016 7:51

P89ř85e15m45y81s46l 48H81r92o79m29a85d25a 2194196628151

Kdo je v Brně ochoten platit 70 Kč za zákusek ?8-o

+1/−2
3.2.2016 8:33

M10i71l42a74n 26V13o93s22t47r52ý 6939236774974

;-), cca 70 Kč stojí dílek dortu v Cafe Cosmopolis na Zelňáku... a klidně koupím celý dort protože jsou skvělé... ;-)

+2/−2
3.2.2016 9:18

J22i52ř45í 78E28u37l52e56r 5638919646416

Dílek dortu za 70.-? To tam chodí nakupovat Babiš nebo Kellner?

0/0
2.3.2016 13:05

T56o57m74a32s 67N62o84v48o82t29n54y 1421864906925

Jste asi nikdy nebyl v poctivné kavárně s domácí výrobou?

0/0
3.2.2016 15:48

T97o39m52a34s 13N94o67v75o49t45n90y 1811204576465

Jinak pokud nechceš platit v kavárně za dobrý dezert, můžeš si koupit zákusek třeba u Makovce, rozhodně bude kvalitnější a poctivější než u Labského. Cena cca 15 - 25 Kč dle druhu.

0/0
3.2.2016 15:50

O79l76d42ř69i55c28h 88H78o88r19á74k 2944789671205

Vy si nevidíte do pusy nebo nevnímáte realitu. Například v oblasti testů výrobků dávno neplatí, že nejdražší = nejlepší v nějaké drtivé většině.

Prostě restituent či ten kdo to od něj koupil si z nemovitosti udělal zlatý důl, takže neplatíte za kvalitu zákusku, ale doplácíte na drahý nájem.

Za kvalitou si klidně o pár ulic dál zajdu a potěší mne, že z těch peněz dostane více cukrář který pro to dělá více než pronajímatel domu které častokrát nedokopete ani aby se bez dotací o nemovitost starali.

+2/0
3.2.2016 8:50

J58i87n34d39ř23i14c38h 87H69r73a80d17e39c41k85ý 6515379122132

typicky hloupý příspěvek typického čecháčkovského "weltmanna"

0/0
3.2.2016 15:04







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.