Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Legendární brněnská cukrárna se přestěhovala. Od „mamlasů“ je kus dál

Dům U Čtyř mamlasů je symbolem brněnského náměstí Svobody. Mezi mohutnými sochami, které ho podpírají, sídlí i legendární cukrárna. Brňané do ní chodí už 80 let. Od pondělí si tam ale už zákusek nedají. Majitel Václav Labský svůj podnik přestěhoval do Minoritské ulice.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J56a22n55a 98H63a24n66u78š19k43o89v72á 9926345732977

Věneček se plní žloutkovým krémem maslovým (ŽKM) a větrník karamelovou a žloutkovou šlehačkou potažené buď karamelovou nebo čokoládovou polevou :-) .... Jsem ze školy 4 roky a tyto základní věci si pamatuji ;-)

0/0
1.3.2016 14:50

D46a41v71i82d 76B13o61h42á27č71e76k 5861838637580

Když jsem tam byl naposled, tak obsluha a prostředí katastrofa. Prodavačky se tvářily jako kdyby je obtěžovalo, že musí otevírat lednici. Od té doby jsem tam nevlezl. Ale v Brně prý je dobrý Martinák (někde na Veveří) - tam se asi zastavím, až tam budu. :-)

0/0
5.2.2016 0:44

M29a28r98t11a 15D73r23a16s89t10i80c41h80o87v33á 5215561144475

No nevím, nevím, zda je pravdou co pan Labský říka. Faktem je, že cukrárna před přestěhováním valně nepůsobila! Ani výrobky.

Ale držím mu palce, třeba se zlepší vše!:-)

Marta Drasťa

0/0
3.2.2016 16:11

J52o97s14e46f 89S79e18d93l66á45k 3521887903351

Rád bych se s Vámi také podělil o svoje zkušenosti s touhle firmou.

Ač je pan Labský mistrem virální reklamy, tak cukrář a podnikatel moc dobrý není.

Matka mi u něj koupila celý dort k narozeninám. Dort byl evidentně upečen s plesnivých ořechů. Když ho šla reklamovat, tak nejdříve utekl do kuchyně, kde byl asi čtvrt hodiny a pak vyšel ven a tvrdil, že dortu nic není a reklamaci samozřejmě neuznal.

Přinesl jsem vzorek na Potravinářskou komoru ČR a tam mi řekli, že ho vyhodí, protože ho není možné zkoumat. Co kdyby nějaký konkurent chtěl "poctivého podnikatele" diskreditovat?

Později jsem shodou okolností mluvil s paní, co pro něj pracovala. Říkala, že Labský šidí úplně na všem.

Do cukrárny neinvestoval ani korunu, její komunistický zašlý vzhled přetrval až do přestěhování, dorty má předražené a že nedělá "blafy"???? 8-o

Nespolkl bych od něj ani pralinku zadarmo. Je to bezkonkurnčně nejhorší cukrárna v Brně a širokém okolí a že o cukrárnách něco vím, a že ten pán ještě nezkrachoval je možné jen díky prvorepublikové tradici, skulinami v zákoně a skvěle nenápadné virální reklamě (podívejet se, kolikrát psalo iDnes o firmě p.Labského). Dnes se dají prodávat za drahé peníze plesniviny a ještě ho budou někteří lidé, co s ním nemají přímou zkušenost (nic ve zlým), litovat.

Možná, že získal nějaká ocenění, netvrdím, že neumí péct, ale rozhodně to muselo být za něco kvalitativně zcela JINÉHO, než co prodává běžným zákazníkům.

Oželel bych i těch pár stovek, ale když si navíc někoho pozvete na oslavu, tak si díky panu Labskému můžete trhnou ostudu na pěkných pár let.

Pane Labský, běžte už konečně do .........důchodu a ty svoje odpornosti si už strčte do...........lednice!!;-€

+11/−3
3.2.2016 10:15

P79ř40e52m74y35s71l 91H72r27o64m91a76d32a 2304616398471

Tak docela konspirační teorie s tou propagandou od Idnes.

Jinak z vašeho příspěvku to vyznívá, že jste stálý zákazník této cukrárny. To celkem nechápu, že se tak mučíte ?8-o

Samozřejmě, že dobrá cukrárna to asi nebude, když p. Labskému nevydělává, ale váš příspevěk vyzněl tak trochu jako pomluva od ještě horšího konkurenta :-/

+2/−5
3.2.2016 10:26

M65a40g79d25a16l31e23n61a 21S35l64e29z49á53k56o90v49á 3543185924685

No loni jsem tu cukrárnu zkusila a byl to teda zážitek. Nikoli však příjemný. Nepříjemná obsluha, zákusek žádnej zázrak, o prostředí raději ani nemluvit. Když jsem si z nabídky vybrala latté, paní mi oznámila, že ho mají, ale pouze v prášku jako instant. Kamarádka zkusila cappuccino, odpověď stejná. Víckrát už fakt ne.

+10/−1
3.2.2016 10:38

T81o77m74a59s 35N85o80v96o13t85n72y 1141164146335

Souhlasím s Vámi, doby kdy to tam (možná) bylo kvalitní jsou dávno pryč. Ono to není jen o produktech, ale taky o prostředí (to vypadalo fakt nic moc) a přístupu. Podobné je to třeba v Aidě, tamní servírky nebo co to je to je katastrofa. Chcete si vzít zákusky se sebou? Ignorují Vás, mají "hodně" práce. Na zmrzlině tam brigádníci šidí běžně.

+2/0
3.2.2016 15:46

M60i55l63a33n 30V60o72s60t66r17ý 6979256484294

Nic proti pánovi nemám, ale jednak podobných cukráren s tradicí je v Brně víc (napadá mě třeba Zemanova cukrárna či cukrárna Kolbaba) a hlavně když člověk ochutná jak některé zákusky chutnají, když se použije třeba jen opravdová šlehačka (a ne ta umělotina), nebo větrník ne s pudinkem, ale s dvěma druhy šlehačky (karamelová a bílá - a opět skutečná šlehačka). Tak už nechce jiné... ;-)

Naštěstí tohle se ještě pořád učni ve školách učí a díky tomu, že jde o školu tak se zákusky prodávají za cenu surovin a tak i rozdíl v ceně (a ne jen v kvalitě) je někde jinde... ano občas můžou být více nevzhledné (přeci jen je to práce učňů v rámci výuky), ale za tu cenu... ;-)

A opět naštěstí škol, kde se učí cukráři (a nejen cukráři) je v Brně dost (mimo jiné mohu doporučit Charbulku, která má i vlastní prodejnu - přesněji tři prodejny).

0/0
3.2.2016 9:33

P40ř79e16m31y54s95l 57H11r50o55m95a36d80a 2244316788551

jen jestli si nepletete věneček a větrník ?;-)

+1/−1
3.2.2016 9:37

M44i47l51a66n 87V98o53s68t47r30ý 6159236924274

Ne nepletu někteří prodejci u větrníků také dávají pudink... netuším teda jak to je u Mamlasů protože já je kupuji už jen od učňů, ale skutečně ne všichni tam dávají dva druhy šlehačky...

0/0
3.2.2016 10:09

P87ř65e58m82y54s92l 96H84r59o36m12a54d22a 2774336338911

Mno, pak to ale není větrník. Tohle jsou výrobky, které mají jasnou definici v receptuře.

Jinak, kam chodíte raději do Café Cosmopolis, nebo do učňovské cukrárny ?;-)

0/0
3.2.2016 10:11

M46i44l37a51n 79V11o76s72t90r17ý 6769856574364

Nemají stejné produkty takže obojí... ;-) Kromě toho učňovské cukrárny nefungují přes prázdniny a o víkendech... navíc pokud nemáte vyloženě objednáno tak to na co máte chuť nemusí mít (dělají to co se zrovna učí)... takže Cosmopolis je jistota... ;-) A nejen Cosmopolis, v poslední době mi hodně zachutna dort Hotelu International... vždy kupuji v Plzeňce... ;-D Holt jsem zmlsanej... ;-D

+1/0
3.2.2016 10:24

P95ř36e62m77y48s24l 65H47r33o62m46a62d91a 2404856548411

bych chtěl být vašim zubařem ;-)

ale proti učňovským cukrárnám opravdu žádná výhrada, sice to není žádný luxus vzhledově, ale alespoň si lidé udrží podvědomí jak má zákusek vypadat a chutnat, lidé co nakupují v hypermarketech od Smetanové cukráren, už vůbec nevědí jak má co chutnat.

0/0
3.2.2016 10:30

M89i23l96a22n 76V57o88s46t84r57ý 6169806114894

;-D Tak jednak se o zuby starám a hlavně chodím pravidelně 2x ročně na kontrolu, takže se zuby zatím žádné problémy nejsou... ;-)

Tak ony to většinou ani cukrárny nejsou... je to spíše o odnesení a konzumaci doma než na místě... holt když si chce člověk sednout a dát si kafíčko a k tomu zákusek tak je pro mě osobně číslo jedna Cosmopolis a nebo Kolbaba (z normálních cukráren)...

Jinak co se učňů týče tak nejde jen o cukrárny... na Charbulce prodávají i uzeniny atd... třeba párky od učňů jsou také perfektní... ;-) Já mám, ale tu výhodu, že mám učňák cca pět minut pěší chůze od domu...

0/0
3.2.2016 10:34

T17o72m77a74s 57N84o25v54o84t76n80y 1961134876425

Učňovskou prodejnu jsme měli asi dva roky ve vedlejší ulici. Ano, bylo to levné. A to bylo tak všechno. A nevydržela tam.

0/0
3.2.2016 15:52

L48u84b42o15š 62B44ř94e44z39i82n58a 2142883120391

U čtyř? Já viděl jen dva. Bylo to v ano šéfe v dílu "Bohéma" .

0/0
3.2.2016 9:20

P18ř41e52m61y56s54l 28H61r20o95m55a74d67a 2224446958601

Pán je posledním mohykánem. Provozovat něco se ztrátou a sanovat jí prodejem vlastní nemovitosti, to je Srdcař. Jenže z ekonomického hlediska to prostě správné není. Podnikání má vydělávat, jinak je to špatně.

U cukráren je dnes obrovským problémem nelegální konkurence. Pro ekonomickou rentabilitu cukráren byly vždy rozhodující svatby. Těch je v současnosti nejen málo, ale hlavně se o ně v současnosti starají svatební agentky, které je zadávají nelegálním "domácím" výrobnám. Ty samozřejmě mají mnohem menší náklady, nemusejí splňovat přísné hygienické a bezpečnostní předpisy, neplatí daně a pojištění a dokonce i EET na ně bude krátká.

Jenže legální cukrárny bez svateb, velkých oslav a vánočního cukroví prostě přežít nemohou.

+1/−4
3.2.2016 8:40

T84o57m51a18s 30N48o94v37o72t76n43y 1451744356205

Nelegální konkurence? Je snad každého věc, kde si co nechá vyrobit. Nebo snad je někde dané, že jen "cukrárna" musí péct na svatby? Asi těžko. Nebo není cukrárna tak dobrá, ani o ni svatebčané uvažovali. Protože ty skutečně kvalitní s tím problém nemají. Takže jste zcela mimo. Ale hlavně že když někdo vyrábí kvalitu, tak tady melete, že je to drahé a že radši do učňovské prodejny.

0/−2
3.2.2016 15:56

D65a82v47i72d 65V60l36k 6856925658807

Typické Česko kvalitu nikdo nezaplatí.Národ fanatických slevařů.Pánovi držím palce.

+5/−3
3.2.2016 7:02

T94o65m87a30s 75N26o47v62o53t13n53y 1861984206135

Lidé nemají problém za kvalitu zaplatit, když si běžně kupují dezerty v kavárnách za 50 - 70 Kč / kus. Proti tomu zákusky někde za plus mínus 20 Kč / kus jsou ještě levné. Ale dnes koupíte stejné zákusky jako má on ve spoustě dalších provozoven. A pokud jde o tu kvalitu, jestli tím myslí tu hnusnou chemicky obarvenou zmrzlinu, co tam u něj v cukrárně prodávali, tak pak jen doufám, že stejně "kvalitní" nemá i ty zákusky. Jestli nejsou schopni třeba zrovna tu zmrzlinu buď vyrobit sami kvalitně nebo koupit od kvalitního dodavatele (i v ČR už takoví jsou), tak by ji neměli buď nabízet vůbec nebo neříkat že prodávají kvalitu. Říká se tomu pokrytectví.

+1/−3
3.2.2016 7:51

P66ř28e81m50y27s73l 31H29r63o12m39a96d33a 2944336318641

Kdo je v Brně ochoten platit 70 Kč za zákusek ?8-o

+1/−2
3.2.2016 8:33

M24i64l66a98n 70V83o56s67t28r36ý 6729666624384

;-), cca 70 Kč stojí dílek dortu v Cafe Cosmopolis na Zelňáku... a klidně koupím celý dort protože jsou skvělé... ;-)

+2/−2
3.2.2016 9:18

J59i72ř54í 57E68u67l21e24r 5638319446686

Dílek dortu za 70.-? To tam chodí nakupovat Babiš nebo Kellner?

0/0
2.3.2016 13:05

T66o72m86a50s 38N57o78v32o32t83n54y 1451674566965

Jste asi nikdy nebyl v poctivné kavárně s domácí výrobou?

0/0
3.2.2016 15:48

T93o58m54a93s 55N95o48v10o47t59n49y 1751614966135

Jinak pokud nechceš platit v kavárně za dobrý dezert, můžeš si koupit zákusek třeba u Makovce, rozhodně bude kvalitnější a poctivější než u Labského. Cena cca 15 - 25 Kč dle druhu.

0/0
3.2.2016 15:50

O49l13d76ř35i24c88h 93H41o84r44á18k 2834159371885

Vy si nevidíte do pusy nebo nevnímáte realitu. Například v oblasti testů výrobků dávno neplatí, že nejdražší = nejlepší v nějaké drtivé většině.

Prostě restituent či ten kdo to od něj koupil si z nemovitosti udělal zlatý důl, takže neplatíte za kvalitu zákusku, ale doplácíte na drahý nájem.

Za kvalitou si klidně o pár ulic dál zajdu a potěší mne, že z těch peněz dostane více cukrář který pro to dělá více než pronajímatel domu které častokrát nedokopete ani aby se bez dotací o nemovitost starali.

+2/0
3.2.2016 8:50

J98i21n11d20ř23i29c14h 75H50r22a69d34e85c13k77ý 6185129692342

typicky hloupý příspěvek typického čecháčkovského "weltmanna"

0/0
3.2.2016 15:04





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.