Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Legendární brněnská cukrárna se přestěhovala. Od „mamlasů“ je kus dál

Dům U Čtyř mamlasů je symbolem brněnského náměstí Svobody. Mezi mohutnými sochami, které ho podpírají, sídlí i legendární cukrárna. Brňané do ní chodí už 80 let. Od pondělí si tam ale už zákusek nedají. Majitel Václav Labský svůj podnik přestěhoval do Minoritské ulice.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J46a63n67a 39H31a36n97u80š31k70o44v25á 9136895262297

Věneček se plní žloutkovým krémem maslovým (ŽKM) a větrník karamelovou a žloutkovou šlehačkou potažené buď karamelovou nebo čokoládovou polevou :-) .... Jsem ze školy 4 roky a tyto základní věci si pamatuji ;-)

0/0
1.3.2016 14:50

D23a82v98i79d 75B67o21h85á30č84e69k 5101918807740

Když jsem tam byl naposled, tak obsluha a prostředí katastrofa. Prodavačky se tvářily jako kdyby je obtěžovalo, že musí otevírat lednici. Od té doby jsem tam nevlezl. Ale v Brně prý je dobrý Martinák (někde na Veveří) - tam se asi zastavím, až tam budu. :-)

0/0
5.2.2016 0:44

M60a75r36t94a 42D95r34a55s11t84i33c23h91o18v60á 5505271374755

No nevím, nevím, zda je pravdou co pan Labský říka. Faktem je, že cukrárna před přestěhováním valně nepůsobila! Ani výrobky.

Ale držím mu palce, třeba se zlepší vše!:-)

Marta Drasťa

0/0
3.2.2016 16:11

J46o76s91e53f 18S25e78d97l39á38k 3551327293551

Rád bych se s Vámi také podělil o svoje zkušenosti s touhle firmou.

Ač je pan Labský mistrem virální reklamy, tak cukrář a podnikatel moc dobrý není.

Matka mi u něj koupila celý dort k narozeninám. Dort byl evidentně upečen s plesnivých ořechů. Když ho šla reklamovat, tak nejdříve utekl do kuchyně, kde byl asi čtvrt hodiny a pak vyšel ven a tvrdil, že dortu nic není a reklamaci samozřejmě neuznal.

Přinesl jsem vzorek na Potravinářskou komoru ČR a tam mi řekli, že ho vyhodí, protože ho není možné zkoumat. Co kdyby nějaký konkurent chtěl "poctivého podnikatele" diskreditovat?

Později jsem shodou okolností mluvil s paní, co pro něj pracovala. Říkala, že Labský šidí úplně na všem.

Do cukrárny neinvestoval ani korunu, její komunistický zašlý vzhled přetrval až do přestěhování, dorty má předražené a že nedělá "blafy"???? 8-o

Nespolkl bych od něj ani pralinku zadarmo. Je to bezkonkurnčně nejhorší cukrárna v Brně a širokém okolí a že o cukrárnách něco vím, a že ten pán ještě nezkrachoval je možné jen díky prvorepublikové tradici, skulinami v zákoně a skvěle nenápadné virální reklamě (podívejet se, kolikrát psalo iDnes o firmě p.Labského). Dnes se dají prodávat za drahé peníze plesniviny a ještě ho budou někteří lidé, co s ním nemají přímou zkušenost (nic ve zlým), litovat.

Možná, že získal nějaká ocenění, netvrdím, že neumí péct, ale rozhodně to muselo být za něco kvalitativně zcela JINÉHO, než co prodává běžným zákazníkům.

Oželel bych i těch pár stovek, ale když si navíc někoho pozvete na oslavu, tak si díky panu Labskému můžete trhnou ostudu na pěkných pár let.

Pane Labský, běžte už konečně do .........důchodu a ty svoje odpornosti si už strčte do...........lednice!!;-€

+11/−3
3.2.2016 10:15

P44ř48e81m17y65s69l 28H37r59o85m86a67d17a 2694686918191

Tak docela konspirační teorie s tou propagandou od Idnes.

Jinak z vašeho příspěvku to vyznívá, že jste stálý zákazník této cukrárny. To celkem nechápu, že se tak mučíte ?8-o

Samozřejmě, že dobrá cukrárna to asi nebude, když p. Labskému nevydělává, ale váš příspevěk vyzněl tak trochu jako pomluva od ještě horšího konkurenta :-/

+2/−5
3.2.2016 10:26

M32a32g10d37a66l44e96n38a 65S14l50e11z36á54k50o83v40á 3843525894315

No loni jsem tu cukrárnu zkusila a byl to teda zážitek. Nikoli však příjemný. Nepříjemná obsluha, zákusek žádnej zázrak, o prostředí raději ani nemluvit. Když jsem si z nabídky vybrala latté, paní mi oznámila, že ho mají, ale pouze v prášku jako instant. Kamarádka zkusila cappuccino, odpověď stejná. Víckrát už fakt ne.

+10/−1
3.2.2016 10:38

T88o76m88a59s 19N84o82v49o33t68n74y 1171374276655

Souhlasím s Vámi, doby kdy to tam (možná) bylo kvalitní jsou dávno pryč. Ono to není jen o produktech, ale taky o prostředí (to vypadalo fakt nic moc) a přístupu. Podobné je to třeba v Aidě, tamní servírky nebo co to je to je katastrofa. Chcete si vzít zákusky se sebou? Ignorují Vás, mají "hodně" práce. Na zmrzlině tam brigádníci šidí běžně.

+2/0
3.2.2016 15:46

M84i57l16a81n 77V66o63s43t72r85ý 6749556124254

Nic proti pánovi nemám, ale jednak podobných cukráren s tradicí je v Brně víc (napadá mě třeba Zemanova cukrárna či cukrárna Kolbaba) a hlavně když člověk ochutná jak některé zákusky chutnají, když se použije třeba jen opravdová šlehačka (a ne ta umělotina), nebo větrník ne s pudinkem, ale s dvěma druhy šlehačky (karamelová a bílá - a opět skutečná šlehačka). Tak už nechce jiné... ;-)

Naštěstí tohle se ještě pořád učni ve školách učí a díky tomu, že jde o školu tak se zákusky prodávají za cenu surovin a tak i rozdíl v ceně (a ne jen v kvalitě) je někde jinde... ano občas můžou být více nevzhledné (přeci jen je to práce učňů v rámci výuky), ale za tu cenu... ;-)

A opět naštěstí škol, kde se učí cukráři (a nejen cukráři) je v Brně dost (mimo jiné mohu doporučit Charbulku, která má i vlastní prodejnu - přesněji tři prodejny).

0/0
3.2.2016 9:33

P26ř48e78m24y29s72l 23H25r53o26m21a37d63a 2584756328451

jen jestli si nepletete věneček a větrník ?;-)

+1/−1
3.2.2016 9:37

M51i96l44a11n 62V28o87s55t58r13ý 6129436564924

Ne nepletu někteří prodejci u větrníků také dávají pudink... netuším teda jak to je u Mamlasů protože já je kupuji už jen od učňů, ale skutečně ne všichni tam dávají dva druhy šlehačky...

0/0
3.2.2016 10:09

P67ř44e70m18y49s11l 92H21r73o48m72a30d52a 2334116438271

Mno, pak to ale není větrník. Tohle jsou výrobky, které mají jasnou definici v receptuře.

Jinak, kam chodíte raději do Café Cosmopolis, nebo do učňovské cukrárny ?;-)

0/0
3.2.2016 10:11

M91i75l51a72n 92V82o36s70t88r75ý 6229856254294

Nemají stejné produkty takže obojí... ;-) Kromě toho učňovské cukrárny nefungují přes prázdniny a o víkendech... navíc pokud nemáte vyloženě objednáno tak to na co máte chuť nemusí mít (dělají to co se zrovna učí)... takže Cosmopolis je jistota... ;-) A nejen Cosmopolis, v poslední době mi hodně zachutna dort Hotelu International... vždy kupuji v Plzeňce... ;-D Holt jsem zmlsanej... ;-D

+1/0
3.2.2016 10:24

P57ř19e55m13y87s61l 64H63r58o96m77a75d90a 2774606838701

bych chtěl být vašim zubařem ;-)

ale proti učňovským cukrárnám opravdu žádná výhrada, sice to není žádný luxus vzhledově, ale alespoň si lidé udrží podvědomí jak má zákusek vypadat a chutnat, lidé co nakupují v hypermarketech od Smetanové cukráren, už vůbec nevědí jak má co chutnat.

0/0
3.2.2016 10:30

M63i81l60a38n 50V73o66s96t54r93ý 6949626844734

;-D Tak jednak se o zuby starám a hlavně chodím pravidelně 2x ročně na kontrolu, takže se zuby zatím žádné problémy nejsou... ;-)

Tak ony to většinou ani cukrárny nejsou... je to spíše o odnesení a konzumaci doma než na místě... holt když si chce člověk sednout a dát si kafíčko a k tomu zákusek tak je pro mě osobně číslo jedna Cosmopolis a nebo Kolbaba (z normálních cukráren)...

Jinak co se učňů týče tak nejde jen o cukrárny... na Charbulce prodávají i uzeniny atd... třeba párky od učňů jsou také perfektní... ;-) Já mám, ale tu výhodu, že mám učňák cca pět minut pěší chůze od domu...

0/0
3.2.2016 10:34

T63o63m91a69s 41N89o68v46o84t29n23y 1981604946415

Učňovskou prodejnu jsme měli asi dva roky ve vedlejší ulici. Ano, bylo to levné. A to bylo tak všechno. A nevydržela tam.

0/0
3.2.2016 15:52

L97u64b16o17š 25B82ř45e51z61i60n64a 2612173340761

U čtyř? Já viděl jen dva. Bylo to v ano šéfe v dílu "Bohéma" .

0/0
3.2.2016 9:20

P89ř10e93m15y18s43l 11H19r24o98m50a49d82a 2104436188741

Pán je posledním mohykánem. Provozovat něco se ztrátou a sanovat jí prodejem vlastní nemovitosti, to je Srdcař. Jenže z ekonomického hlediska to prostě správné není. Podnikání má vydělávat, jinak je to špatně.

U cukráren je dnes obrovským problémem nelegální konkurence. Pro ekonomickou rentabilitu cukráren byly vždy rozhodující svatby. Těch je v současnosti nejen málo, ale hlavně se o ně v současnosti starají svatební agentky, které je zadávají nelegálním "domácím" výrobnám. Ty samozřejmě mají mnohem menší náklady, nemusejí splňovat přísné hygienické a bezpečnostní předpisy, neplatí daně a pojištění a dokonce i EET na ně bude krátká.

Jenže legální cukrárny bez svateb, velkých oslav a vánočního cukroví prostě přežít nemohou.

+1/−4
3.2.2016 8:40

T11o89m47a78s 22N27o43v21o13t98n40y 1611174236775

Nelegální konkurence? Je snad každého věc, kde si co nechá vyrobit. Nebo snad je někde dané, že jen "cukrárna" musí péct na svatby? Asi těžko. Nebo není cukrárna tak dobrá, ani o ni svatebčané uvažovali. Protože ty skutečně kvalitní s tím problém nemají. Takže jste zcela mimo. Ale hlavně že když někdo vyrábí kvalitu, tak tady melete, že je to drahé a že radši do učňovské prodejny.

0/−2
3.2.2016 15:56

D46a90v24i15d 64V58l85k 6266985248657

Typické Česko kvalitu nikdo nezaplatí.Národ fanatických slevařů.Pánovi držím palce.

+5/−3
3.2.2016 7:02

T34o24m48a36s 75N60o69v27o81t94n17y 1421784956935

Lidé nemají problém za kvalitu zaplatit, když si běžně kupují dezerty v kavárnách za 50 - 70 Kč / kus. Proti tomu zákusky někde za plus mínus 20 Kč / kus jsou ještě levné. Ale dnes koupíte stejné zákusky jako má on ve spoustě dalších provozoven. A pokud jde o tu kvalitu, jestli tím myslí tu hnusnou chemicky obarvenou zmrzlinu, co tam u něj v cukrárně prodávali, tak pak jen doufám, že stejně "kvalitní" nemá i ty zákusky. Jestli nejsou schopni třeba zrovna tu zmrzlinu buď vyrobit sami kvalitně nebo koupit od kvalitního dodavatele (i v ČR už takoví jsou), tak by ji neměli buď nabízet vůbec nebo neříkat že prodávají kvalitu. Říká se tomu pokrytectví.

+1/−3
3.2.2016 7:51

P74ř56e36m87y40s77l 18H35r44o27m50a57d90a 2754866338231

Kdo je v Brně ochoten platit 70 Kč za zákusek ?8-o

+1/−2
3.2.2016 8:33

M63i72l89a66n 60V42o81s57t66r98ý 6799976494954

;-), cca 70 Kč stojí dílek dortu v Cafe Cosmopolis na Zelňáku... a klidně koupím celý dort protože jsou skvělé... ;-)

+2/−2
3.2.2016 9:18

J49i58ř38í 70E54u48l90e87r 5318169736906

Dílek dortu za 70.-? To tam chodí nakupovat Babiš nebo Kellner?

0/0
2.3.2016 13:05

T44o10m72a46s 14N27o31v26o75t27n63y 1221264886375

Jste asi nikdy nebyl v poctivné kavárně s domácí výrobou?

0/0
3.2.2016 15:48

T17o42m37a21s 85N85o88v79o12t52n83y 1981124166895

Jinak pokud nechceš platit v kavárně za dobrý dezert, můžeš si koupit zákusek třeba u Makovce, rozhodně bude kvalitnější a poctivější než u Labského. Cena cca 15 - 25 Kč dle druhu.

0/0
3.2.2016 15:50

O81l55d65ř86i95c77h 39H44o82r13á79k 2854839321685

Vy si nevidíte do pusy nebo nevnímáte realitu. Například v oblasti testů výrobků dávno neplatí, že nejdražší = nejlepší v nějaké drtivé většině.

Prostě restituent či ten kdo to od něj koupil si z nemovitosti udělal zlatý důl, takže neplatíte za kvalitu zákusku, ale doplácíte na drahý nájem.

Za kvalitou si klidně o pár ulic dál zajdu a potěší mne, že z těch peněz dostane více cukrář který pro to dělá více než pronajímatel domu které častokrát nedokopete ani aby se bez dotací o nemovitost starali.

+2/0
3.2.2016 8:50

J11i63n22d20ř78i11c44h 27H93r87a91d26e73c43k96ý 6375499702202

typicky hloupý příspěvek typického čecháčkovského "weltmanna"

0/0
3.2.2016 15:04







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.