Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Legendární brněnská cukrárna se přestěhovala. Od „mamlasů“ je kus dál

Dům U Čtyř mamlasů je symbolem brněnského náměstí Svobody. Mezi mohutnými sochami, které ho podpírají, sídlí i legendární cukrárna. Brňané do ní chodí už 80 let. Od pondělí si tam ale už zákusek nedají. Majitel Václav Labský svůj podnik přestěhoval do Minoritské ulice.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J24a61n66a 47H40a72n51u70š67k26o65v63á 9476665172527

Věneček se plní žloutkovým krémem maslovým (ŽKM) a větrník karamelovou a žloutkovou šlehačkou potažené buď karamelovou nebo čokoládovou polevou :-) .... Jsem ze školy 4 roky a tyto základní věci si pamatuji ;-)

0/0
1.3.2016 14:50

D20a92v44i70d 30B95o81h63á20č76e70k 5211908697340

Když jsem tam byl naposled, tak obsluha a prostředí katastrofa. Prodavačky se tvářily jako kdyby je obtěžovalo, že musí otevírat lednici. Od té doby jsem tam nevlezl. Ale v Brně prý je dobrý Martinák (někde na Veveří) - tam se asi zastavím, až tam budu. :-)

0/0
5.2.2016 0:44

M26a74r38t86a 28D89r48a54s62t11i73c45h33o78v32á 5785231244535

No nevím, nevím, zda je pravdou co pan Labský říka. Faktem je, že cukrárna před přestěhováním valně nepůsobila! Ani výrobky.

Ale držím mu palce, třeba se zlepší vše!:-)

Marta Drasťa

0/0
3.2.2016 16:11

J65o59s69e37f 79S28e79d13l37á63k 3111397793961

Rád bych se s Vámi také podělil o svoje zkušenosti s touhle firmou.

Ač je pan Labský mistrem virální reklamy, tak cukrář a podnikatel moc dobrý není.

Matka mi u něj koupila celý dort k narozeninám. Dort byl evidentně upečen s plesnivých ořechů. Když ho šla reklamovat, tak nejdříve utekl do kuchyně, kde byl asi čtvrt hodiny a pak vyšel ven a tvrdil, že dortu nic není a reklamaci samozřejmě neuznal.

Přinesl jsem vzorek na Potravinářskou komoru ČR a tam mi řekli, že ho vyhodí, protože ho není možné zkoumat. Co kdyby nějaký konkurent chtěl "poctivého podnikatele" diskreditovat?

Později jsem shodou okolností mluvil s paní, co pro něj pracovala. Říkala, že Labský šidí úplně na všem.

Do cukrárny neinvestoval ani korunu, její komunistický zašlý vzhled přetrval až do přestěhování, dorty má předražené a že nedělá "blafy"???? 8-o

Nespolkl bych od něj ani pralinku zadarmo. Je to bezkonkurnčně nejhorší cukrárna v Brně a širokém okolí a že o cukrárnách něco vím, a že ten pán ještě nezkrachoval je možné jen díky prvorepublikové tradici, skulinami v zákoně a skvěle nenápadné virální reklamě (podívejet se, kolikrát psalo iDnes o firmě p.Labského). Dnes se dají prodávat za drahé peníze plesniviny a ještě ho budou někteří lidé, co s ním nemají přímou zkušenost (nic ve zlým), litovat.

Možná, že získal nějaká ocenění, netvrdím, že neumí péct, ale rozhodně to muselo být za něco kvalitativně zcela JINÉHO, než co prodává běžným zákazníkům.

Oželel bych i těch pár stovek, ale když si navíc někoho pozvete na oslavu, tak si díky panu Labskému můžete trhnou ostudu na pěkných pár let.

Pane Labský, běžte už konečně do .........důchodu a ty svoje odpornosti si už strčte do...........lednice!!;-€

+11/−3
3.2.2016 10:15

P90ř49e87m18y79s87l 61H71r47o81m69a56d59a 2584846868961

Tak docela konspirační teorie s tou propagandou od Idnes.

Jinak z vašeho příspěvku to vyznívá, že jste stálý zákazník této cukrárny. To celkem nechápu, že se tak mučíte ?8-o

Samozřejmě, že dobrá cukrárna to asi nebude, když p. Labskému nevydělává, ale váš příspevěk vyzněl tak trochu jako pomluva od ještě horšího konkurenta :-/

+2/−5
3.2.2016 10:26

M56a95g46d14a74l55e46n58a 67S48l86e20z90á60k70o92v48á 3423385434705

No loni jsem tu cukrárnu zkusila a byl to teda zážitek. Nikoli však příjemný. Nepříjemná obsluha, zákusek žádnej zázrak, o prostředí raději ani nemluvit. Když jsem si z nabídky vybrala latté, paní mi oznámila, že ho mají, ale pouze v prášku jako instant. Kamarádka zkusila cappuccino, odpověď stejná. Víckrát už fakt ne.

+10/−1
3.2.2016 10:38

T43o36m90a92s 21N87o67v33o68t31n27y 1501654546435

Souhlasím s Vámi, doby kdy to tam (možná) bylo kvalitní jsou dávno pryč. Ono to není jen o produktech, ale taky o prostředí (to vypadalo fakt nic moc) a přístupu. Podobné je to třeba v Aidě, tamní servírky nebo co to je to je katastrofa. Chcete si vzít zákusky se sebou? Ignorují Vás, mají "hodně" práce. Na zmrzlině tam brigádníci šidí běžně.

+2/0
3.2.2016 15:46

M43i91l25a92n 51V59o21s48t74r60ý 6569316984624

Nic proti pánovi nemám, ale jednak podobných cukráren s tradicí je v Brně víc (napadá mě třeba Zemanova cukrárna či cukrárna Kolbaba) a hlavně když člověk ochutná jak některé zákusky chutnají, když se použije třeba jen opravdová šlehačka (a ne ta umělotina), nebo větrník ne s pudinkem, ale s dvěma druhy šlehačky (karamelová a bílá - a opět skutečná šlehačka). Tak už nechce jiné... ;-)

Naštěstí tohle se ještě pořád učni ve školách učí a díky tomu, že jde o školu tak se zákusky prodávají za cenu surovin a tak i rozdíl v ceně (a ne jen v kvalitě) je někde jinde... ano občas můžou být více nevzhledné (přeci jen je to práce učňů v rámci výuky), ale za tu cenu... ;-)

A opět naštěstí škol, kde se učí cukráři (a nejen cukráři) je v Brně dost (mimo jiné mohu doporučit Charbulku, která má i vlastní prodejnu - přesněji tři prodejny).

0/0
3.2.2016 9:33

P20ř25e55m53y36s23l 69H54r20o62m67a78d34a 2984276698691

jen jestli si nepletete věneček a větrník ?;-)

+1/−1
3.2.2016 9:37

M34i16l37a59n 55V26o45s91t20r31ý 6869266424644

Ne nepletu někteří prodejci u větrníků také dávají pudink... netuším teda jak to je u Mamlasů protože já je kupuji už jen od učňů, ale skutečně ne všichni tam dávají dva druhy šlehačky...

0/0
3.2.2016 10:09

P65ř67e69m57y15s70l 96H38r40o72m87a81d62a 2344726348221

Mno, pak to ale není větrník. Tohle jsou výrobky, které mají jasnou definici v receptuře.

Jinak, kam chodíte raději do Café Cosmopolis, nebo do učňovské cukrárny ?;-)

0/0
3.2.2016 10:11

M31i14l89a31n 25V70o12s64t98r20ý 6609266904814

Nemají stejné produkty takže obojí... ;-) Kromě toho učňovské cukrárny nefungují přes prázdniny a o víkendech... navíc pokud nemáte vyloženě objednáno tak to na co máte chuť nemusí mít (dělají to co se zrovna učí)... takže Cosmopolis je jistota... ;-) A nejen Cosmopolis, v poslední době mi hodně zachutna dort Hotelu International... vždy kupuji v Plzeňce... ;-D Holt jsem zmlsanej... ;-D

+1/0
3.2.2016 10:24

P37ř77e96m11y20s64l 51H22r97o72m95a74d63a 2714726628201

bych chtěl být vašim zubařem ;-)

ale proti učňovským cukrárnám opravdu žádná výhrada, sice to není žádný luxus vzhledově, ale alespoň si lidé udrží podvědomí jak má zákusek vypadat a chutnat, lidé co nakupují v hypermarketech od Smetanové cukráren, už vůbec nevědí jak má co chutnat.

0/0
3.2.2016 10:30

M29i84l19a65n 21V51o42s50t96r66ý 6929156604454

;-D Tak jednak se o zuby starám a hlavně chodím pravidelně 2x ročně na kontrolu, takže se zuby zatím žádné problémy nejsou... ;-)

Tak ony to většinou ani cukrárny nejsou... je to spíše o odnesení a konzumaci doma než na místě... holt když si chce člověk sednout a dát si kafíčko a k tomu zákusek tak je pro mě osobně číslo jedna Cosmopolis a nebo Kolbaba (z normálních cukráren)...

Jinak co se učňů týče tak nejde jen o cukrárny... na Charbulce prodávají i uzeniny atd... třeba párky od učňů jsou také perfektní... ;-) Já mám, ale tu výhodu, že mám učňák cca pět minut pěší chůze od domu...

0/0
3.2.2016 10:34

T22o48m90a59s 14N64o32v61o69t69n18y 1161274356495

Učňovskou prodejnu jsme měli asi dva roky ve vedlejší ulici. Ano, bylo to levné. A to bylo tak všechno. A nevydržela tam.

0/0
3.2.2016 15:52

L17u40b90o45š 98B41ř40e81z25i26n35a 2642603230961

U čtyř? Já viděl jen dva. Bylo to v ano šéfe v dílu "Bohéma" .

0/0
3.2.2016 9:20

P58ř16e46m37y83s35l 72H21r68o96m86a66d25a 2484576148341

Pán je posledním mohykánem. Provozovat něco se ztrátou a sanovat jí prodejem vlastní nemovitosti, to je Srdcař. Jenže z ekonomického hlediska to prostě správné není. Podnikání má vydělávat, jinak je to špatně.

U cukráren je dnes obrovským problémem nelegální konkurence. Pro ekonomickou rentabilitu cukráren byly vždy rozhodující svatby. Těch je v současnosti nejen málo, ale hlavně se o ně v současnosti starají svatební agentky, které je zadávají nelegálním "domácím" výrobnám. Ty samozřejmě mají mnohem menší náklady, nemusejí splňovat přísné hygienické a bezpečnostní předpisy, neplatí daně a pojištění a dokonce i EET na ně bude krátká.

Jenže legální cukrárny bez svateb, velkých oslav a vánočního cukroví prostě přežít nemohou.

+1/−4
3.2.2016 8:40

T17o10m88a35s 11N69o60v13o81t66n75y 1431774106715

Nelegální konkurence? Je snad každého věc, kde si co nechá vyrobit. Nebo snad je někde dané, že jen "cukrárna" musí péct na svatby? Asi těžko. Nebo není cukrárna tak dobrá, ani o ni svatebčané uvažovali. Protože ty skutečně kvalitní s tím problém nemají. Takže jste zcela mimo. Ale hlavně že když někdo vyrábí kvalitu, tak tady melete, že je to drahé a že radši do učňovské prodejny.

0/−2
3.2.2016 15:56

D48a72v21i12d 69V88l50k 6246445298317

Typické Česko kvalitu nikdo nezaplatí.Národ fanatických slevařů.Pánovi držím palce.

+5/−3
3.2.2016 7:02

T47o22m74a24s 42N67o21v10o56t59n33y 1701564466855

Lidé nemají problém za kvalitu zaplatit, když si běžně kupují dezerty v kavárnách za 50 - 70 Kč / kus. Proti tomu zákusky někde za plus mínus 20 Kč / kus jsou ještě levné. Ale dnes koupíte stejné zákusky jako má on ve spoustě dalších provozoven. A pokud jde o tu kvalitu, jestli tím myslí tu hnusnou chemicky obarvenou zmrzlinu, co tam u něj v cukrárně prodávali, tak pak jen doufám, že stejně "kvalitní" nemá i ty zákusky. Jestli nejsou schopni třeba zrovna tu zmrzlinu buď vyrobit sami kvalitně nebo koupit od kvalitního dodavatele (i v ČR už takoví jsou), tak by ji neměli buď nabízet vůbec nebo neříkat že prodávají kvalitu. Říká se tomu pokrytectví.

+1/−3
3.2.2016 7:51

P34ř12e67m95y77s89l 95H25r28o51m37a54d44a 2444656858541

Kdo je v Brně ochoten platit 70 Kč za zákusek ?8-o

+1/−2
3.2.2016 8:33

M16i78l31a48n 37V66o34s17t32r77ý 6539226244124

;-), cca 70 Kč stojí dílek dortu v Cafe Cosmopolis na Zelňáku... a klidně koupím celý dort protože jsou skvělé... ;-)

+2/−2
3.2.2016 9:18

J64i65ř83í 64E48u55l47e50r 5418509966566

Dílek dortu za 70.-? To tam chodí nakupovat Babiš nebo Kellner?

0/0
2.3.2016 13:05

T71o15m22a75s 64N89o72v77o63t76n24y 1461954446425

Jste asi nikdy nebyl v poctivné kavárně s domácí výrobou?

0/0
3.2.2016 15:48

T88o54m22a52s 12N13o49v71o88t60n79y 1271394176645

Jinak pokud nechceš platit v kavárně za dobrý dezert, můžeš si koupit zákusek třeba u Makovce, rozhodně bude kvalitnější a poctivější než u Labského. Cena cca 15 - 25 Kč dle druhu.

0/0
3.2.2016 15:50

O47l79d51ř80i93c29h 94H55o22r62á48k 2464479871505

Vy si nevidíte do pusy nebo nevnímáte realitu. Například v oblasti testů výrobků dávno neplatí, že nejdražší = nejlepší v nějaké drtivé většině.

Prostě restituent či ten kdo to od něj koupil si z nemovitosti udělal zlatý důl, takže neplatíte za kvalitu zákusku, ale doplácíte na drahý nájem.

Za kvalitou si klidně o pár ulic dál zajdu a potěší mne, že z těch peněz dostane více cukrář který pro to dělá více než pronajímatel domu které častokrát nedokopete ani aby se bez dotací o nemovitost starali.

+2/0
3.2.2016 8:50

J46i67n13d23ř58i94c28h 97H93r52a32d42e33c24k84ý 6725439692972

typicky hloupý příspěvek typického čecháčkovského "weltmanna"

0/0
3.2.2016 15:04







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.