Diskuze

Plevel patří na talíř, ne do kompostu, radí botanik. Sám jí, co vyroste

Znojemský botanik Radomír Němec nedávno vydal kulinářského průvodce s názvem Jedlé a nejedlé plevele na polích a zahradách v Podyjí, který se dá prohlížet i v mobilu. Plevele, které doporučuje, lze najít na celé jižní Moravě. Ideální čas pro jejich ochutnání je právě teď na jaře.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RL

Šťastný to člověk!:-)

1 0
možnosti
EP

šťovík, zaječí zelí, penízky, chlébíček... Taky jsem toho dost spásla :-)

4 0
možnosti
RH

S tím vším co s tím udělá by šla jíst i dřevotříska.

0 0
možnosti
PK

Jasně, hlavně je znevýraznit, třeba spařit, rozmixovat, zalít smetanou, přidat koření či jinou příchuť. Jinak nijak moc chutné nejsou, že? ;-) Jaký to pak má vůbec smysl ... Nejdůležitější na tom ale je, že se pán zviditelnil tím, že napsal, co se dá bez následků pozřít. :-P

3 0
možnosti
DNP

No, nedalo mi, abych si neprohlédl i zmiňovaný "kulinářský průvodce". Nehledejte v tom nic zajímavého, je to pár rostlin, které je možné požrat. Dají se sníst, ale nedá se jich najíst.

Mně navíc polovina z nic i smrdí, takže nic pro mne. Snad jen ten merlík zkusím :-)

0 0
možnosti
JO

V první chvíli jsem se lekl, že je to Ovčáček..

Naštěstí z texu vyplynulo, že jde spíš o ovečku - vzhledem ke konzumaci různých plevelů :D

2 0
možnosti