- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Očekávám,že snad se ti sadaři o ten svůj sad starají a nečekají s rukama v klíně až to nějak dopadne.Ale o čem by asi ti pisálci psali,že?
Tepla zima, velkej mráz, velky sucho, moc mokro, hodně slunce, málo slunce.... každej rok se najde něco proč natáhnout ceny, nebo si říct státu o dotace.... pak se nedivme, že se vozí levnejší suroviny ze zahraničí
Jedny z největších dotací se vyplácely za ideální podmínky, protože byla nadúroda a všeho moc, takže byly nízké ceny a tudíž bylo potřeba dotovat vlastně každého ))
Nepamatuji rok, kdy by si zemědělci neříkali podobným způsobem o dotace. Vždycky se něco vymyslí, když "zdroje jsou", jak říkal soudruh Špidla.
1. Moc sucho
2. Moc deště
3. Mrzlo brzo
4. Mrzlo pozdě
5. Nemrzlo
6. Kroupy
7. Moc fouká
8. Housenky
9. Motýli
10. Nejsou včely
11. Ptáci - ty svině 12. ....
... naštěstí pro nás na severu je tu Polsko, a tam i přes všchny tyto "biblické rány" nejsou dopady na zákazníky tak drastické ...
Dubnové mrazy překvapily jihomoravské vinaře i ovocnáře, na cenách jejich produktů se to však příliš neprojeví.
Každoroční evergreen. Tak pravidelný, jako čtvero ročních období. Jen výsledek je stejný. Budeme zdražovat.
4 nepratele zemedelcu - jaro, leto, podzim, zima
Ať zdražují, stejně se to chemicky ošetřené ovoce z obchodů nedá žrát.
Opravdu máte pocit, že za chuť ovoce v řetězcích může postřik? To se hodně pletete, chuť/nechuť je způsobená česáním ovoce v nezralém stavu.