Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Podle porotců skoro nemá chybu. Přesto nejlepší restaurace Brna zavřela

Nejlepší restaurací v celém Brně zvolili odborníci Simplé. Jídlo ve vítězném podniku projektu Gourmet Brno 2016 už však zákazníci neochutnají. Simplé totiž před týdnem zavřelo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V45l80a81d93i97m23í20r 11M75i89k40s49a 3893761565329

Cenzor je dneska brňák?

0/0
4.7.2016 13:38

V49l96a69d12i98m77í79r 31M19i18k88s51a 3453841565909

Brno? Brno? ............. Jó Brno! No, to teda, a šalinó?

0/0
4.7.2016 13:37

P88a89v69e96l 79F68o23l18t42á41n 4560932164

Něco pro místní gastro "znalce"

https://www.youtube.com/watch?v=HahKUQy-M14

0/0
1.7.2016 9:35

P73e26t96r 56B95á53č36a 8445106495665

Takze pro vas? ;-)

0/0
1.7.2016 15:21

P10a60v84e89l 34F68o65l90t42á48n 4600102164

i vy ironiku :-)

0/0
1.7.2016 16:24

M58i51r80e82k 60Z68á67v31o85d24n44ý 7902907930488

Nevím, nebyl jsem tam, ale jestli podávají lidem to, co vypadá jako vítězný pokrm, tak se nedivím, že museli zavřít. Představy o restauraci se poměrně liší u "odborníků", kteří se tam jdou pokochat a u zákazníků, kteří se jdou do restaurace najíst.

+6/0
1.7.2016 8:51

P40e30t56r 87B50á12č95a 8285836335835

Ne nepodavaji a vitezny pokrm se skladal z nekolika chodu.

0/0
1.7.2016 15:22

M73a75r64t60i66n 23P26l89a96t53i72l 9521823401818

Gastro sexy město - no, chlapec asi nezažil sex.

+1/0
1.7.2016 8:09
Foto

G45e24o46r49g97i42s 73F26a60s22u91l71i59s 1146623333

Po přečtení diskuse fakt žasnu. Nikdo z vás tam nebyl, nikdo nezná ani okolnosti ani podrobnosti, ale všichni mají jasno - oběti byly vsichni hlupáci.

+3/0
1.7.2016 7:28

K95l58á76r94a 90T66r34n57k31o74v10á 3954949674769

Mnozí považují degustační a zážitkovou gastronomii za vrchol kulturnosti a osočují všechny, kterým je lhostejná. Klidně si dám guláš a svíčkovou, ba i buřtguláš, ráda si otevřu prokleté básníky nebo Prousta, shlédnu Bunuela či Jarmusche, pustím si Bacha i Pendereckého a jako kulturní barbar si bez sushi fakt nepřipadám.

+5/0
1.7.2016 0:28

J72a56n 67N66o81v81á44k 6354504

Tohle je podobné, jako: "Co si myslí Pražáci o Brnácích? .. Nic." .-)

Ale v Brně furt budou mlet, jak proti nim v Praze brojí.

...

Stejné je to se zážitkovou gastronomií. Kdo to má rád, tak prostě kašle na stravování ostatních. Natož, aby je osočoval...

To je jen Vaše přání, asi proto, abyste mohla víc u gulášku mlaskat a dávat najevo, jak Vám je hógofógo zážitková miniporcová gastronomie u zadnice.

+2/−10
1.7.2016 0:36

T98o59m14á47š 73K51r65e85j44č30í 1765921160451

Natož, aby je osočoval..... A co právě děláte vy?

+8/−1
1.7.2016 0:39

J89a77n 88N87o27v32á41k 6774314

Já paní vytýkám charakterovou vadu, nikoli její stravovací preference. .-)

+1/−5
1.7.2016 1:02

T91o45m29á24š 90K47r79e50j60č33í 1355941410621

No tak to jo, já už se lekl, že jí nadáváte.

+3/0
1.7.2016 1:05

R86o82m79a18n 24L61i73p90s82k66ý 2219773879

Jestli ty si dovolíš někomu vytýkat charakterovou vadu, sám jsi buran.

A kdyby sis přečetl celou diskusi, nemohl bys napsat tu blbost, kterou jsi napsal a v které vlastně potvrzuješ to, jsi chtěl vyvrátit.

+2/−1
1.7.2016 6:16

P92a92v27e12l 18F31o38l21t12á54n 4360742474

Novák,

ksakru, to mělo být MÍNUS jak Brno.

Vy jste zrovna ten pravý předurčený co může někomu hodnotit charakter a udělovat morální ťafky.

0/0
1.7.2016 8:23

J63a79n 25N69o80v49á58k 6254124

Jako že lump nepozná jiného lampa? Nebo co jste tím chtěl říci?

0/0
1.7.2016 9:23

M15i47r24e26k 25Z56á11v62o62d12n23ý 7592867560438

Vy jste zřejmě přišel o půl jedné z večírku, jinak si tak ubohý komentář, který je naprosto mimo původní příspěvek, nedokážu vysvětlit. Už jen zase úvod, který neustále opakují někteří nedocenění Pražané. Opravdu mimo.

0/0
1.7.2016 8:55

J31a26n 73N13o51v83á38k 6524434

Mimo téma? Paní píše, že gastronauti někoho osočují... já jí na to reaguji, že je to spíš její přání než realita.

0/0
1.7.2016 9:26

K76l96á93r75a 22T84r70n28k72o89v87á 3784879914159

Vám Polreich v televizi nakukal, že guláš a svíčkovou mají rádi jen burani. Za sebe jsem ráda s charakterovou vadou, protože kdybych měla mít písemný projev jako vy, bez vady, musela bych si zoufat.

0/0
1.7.2016 10:09

J80a20n 49N91o33v61á87k 6754324

Z které části mého textu dedukujete to, z čeho mě obviňujete - že guláš a svíčkovou mají rádi jen burani?

0/0
1.7.2016 11:25

K80l47á63r75a 55T73r27n76k93o80v49á 3284629354499

"To je jen Vaše přání, asi proto, abyste mohla víc u gulášku mlaskat a dávat najevo, jak Vám je hógofógo zážitková miniporcová gastronomie u zadnice."

Mám tomu rozumět tak, že to byl nesmělý pokus o lichotku?

0/0
1.7.2016 11:47

J76a41n 93N86o96v67á63k 6434344

Emoce Vám zastínily mysl... poproste někoho, ať Vám vysvětli obsah této věty.

... Nikde tam není hodnocení jídla, ale celé je to o Vás.

0/0
1.7.2016 12:22

K67l31á40r44a 45T28r80n87k31o70v93á 3744319934729

Dle diskutujících nade mnou je zřejmé, že jediný který nic nechápe, jste vy.

+1/0
1.7.2016 14:56

J97a71n 21N84o16v51á86k 6284834

Vy se řídíte podle názoru někoho na diskusi iDnesu, nebo se vám to teď jen hodí?

0/0
1.7.2016 20:16

K98l24á91r67a 11T78r63n26k14o39v17á 3334429824409

Vy jste přímo předurčen si zážitkové menu vychutnat a mlčet, protože když promluvíte, vypadne vám sláma z bot a to je ve vyšší společnosti neodpustitelné faux pas.

+1/0
1.7.2016 10:36

T74o98m60a96s 90H40a73c55e46k 6304877345567

Vidite a mne to podle mistnich prispevku prijde s tim osocovanim obracene. Priznam se ze si rad zajdu na degustacni menu do dobre restaurace, nicmene (asi jako kazdy) si rad doma uvarim vyborny gulas.

Mam pocit ze s kulturnosti to az tak moc docineni nema, a sushi urcite neni nejaka vyssi gastronomie :-) (U nas je to bezny fastfood $1-$2 za rolku).

Ja bych rekl ze to je o toleranci jak pisu nize - proste se to neda bezne srovnat a take to kazdemu nesedne - a to je dobre, prece nechceme byt vsichni stejni. Nekdo nemusi rajcata, jinej kren a dalsi cesnek no a jinej zas nemusi "fine dining".

+3/0
1.7.2016 0:52

R78o36m82a80n 13L56i44p30s36k23ý 2869513169

Máš pocit "ze kulturnosti" nebo "s kulturností"?

0/0
1.7.2016 6:19

K76l70á90r85a 48T65r88n79k19o17v89á 3894369534349

Já vím, že sushi není vysoká gastronomie, ale je to taková móda. Přirovnání s rajčetem a česnekem není zcela přesné, protože základní surovina a forma podávání pokrmu je něco zcela jiného. Zúčastnila jsem se několikrát a většinou mě krkolomné kombinace neoslovily.

Co se týká uměleckého ztvárnění - klasická pasparta má dílo rámovat asi třetinou jeho šíře. Příliš nadměrná adjustace je na škodu celkovému dojmu.

V příspěvku jsem spíše narážela na mnohé jedince, které znám a kteří se honosí vysokou kulturností(právě např. u jídla), ale nevědí, kdo to byl Thomas Mann a myslí si že Mahler je pouze synonymem pro neštěstí.

+1/0
1.7.2016 10:30

V68l54a46s22t54i16m47i76l 56S36v30o85b47o19d48a 7853738545834

To se jí? ;-D

+7/−2
1.7.2016 0:16
Foto

M63a13r63i59e 81M31e44t76l68i29c91k89á 9761124191612

Ach jo..... ta dnešní gastronomie ;-D Jistě, občas je prima dát si něco "extra", ovšem tedy v případě, že vím co si dávám, což u některých jídelních lístků je téměř stejně utajeno jako hrad v Karpatech. Ovšem dělat, že dobrá svíčková se šesti, nebo skvělý guláš je něco pod úroveň? No to může jen tupá hlava, která o gastronomii neví nic a jen si hraje na hogo fogo.

+16/0
30.6.2016 23:45

J80a76n 73N96o10v38á92k 6444594

Jídlo, po kterém potřebujete půl dne voraz není zas tak bájo. Není to pod úroveň, to rozhodně to není vrchol gastronomie.

...

Já si třeba rád dám v Brně v Konfitu smažené žampiony s bramborem a tatarkou. Stojí to tam kolem 200 Kč, ale je na tom opravdu poznat rozdíl oproti tomu, když si to dáte jinde za kilčo.

+1/−6
1.7.2016 0:28

J28o79s50e69f 70O31m26á44č51k88a 5317151942635

Ta třeba hodnotit na základě ceny je krásný příklad snobství.. Co vy víte, třeba někde ty žampiony "za kilčo" chutnají ještě lépe, než ty Vaše za "kilča" dvě..

+1/0
1.7.2016 7:19

J90a19n 39N78o57v63á45k 6524824

Já to přeci ale nehodnotím podle ceny... Pouze konstatuji fakt, že i u takto obyčejného jídla je poznat dobrá surovina a dobrý kuchař.

0/0
1.7.2016 9:22

T38o57m67á19š 98S57l83u34n19s29k10ý 6634518931163

Hodnotite něco, co jste nezkusila a přitom mluvíte o tupých hlavách, to je vtipné. kdybyste někdy v takové restauraci jedlá věděla byste že obsluha Vám milerada vše co máte na talíři popíše

0/−2
1.7.2016 6:22

T97o97m75a55s 35H22a87c56e84k 6224827865697

Je vazne tak tezke pochopit ze lide jsou ruzni? Nekdo ma treba auto/motorku jako prostredek dostat se z bodu A do bodu B - a pripadne v tom aute dovezt par pytlu cementu a 3 decka pokud mozno se spotrebou nula nula nic. Nekdo ma auto/motorku pro radost, spotrebu neresi a pytel cementu ani 3 decka do sportaku nenacpe.

Stejne je to s jidlem - pro nekoho to je jen doplneni energie, nekdo si zase naopak nekdy jidlo rad vychutna, zkusi kombinovane jemne chute, ruzne ingredience ci zpusoby pripravy.

Jako stara skodovka ma jiste nejake sve vyhody, tak je ma i treba Lamborghini. Porovnavat tyto dve auta je uplne stejne od veci jako srovnavat kybl gulase s degustation menu.

Nejlepsi asi byli (kvalitou), ale ne nejuspesnejsi, protoze nemeli dost zakazniku. Ne vzdy kvalitnejsi znamena uspesnejsi.

+6/0
30.6.2016 23:29

R58o45m79a23n 74L96i22p22s12k21ý 2269863669

Tak to srovnání v předposledním odstavci jsi totálně pos°al.

+1/0
1.7.2016 6:23

M64i21c84h94a10e48l 25M33e80n59s86i89k 8271696500112

Jakkoli jsem přesvědčen, že "raw cukrárna" je oxymóron,

spojení "spolumajitelka cukrárny Barbora Tlustá" je naopak roztomilé;-)R^

+11/0
30.6.2016 23:25

J81á96n 25B69a24d74i73o48v85s87k53ý 2819924946856

Jak jste vsechni takoví zdraví. Lidovi. Mate rádi svíčkovou a nikdy by jste nedali 500 za špinavý talíř. Hmmm. Neni lepší mit moznost vyzkoušet i něco jiného a těšit se z různorodosti a úspěchu jinakosti?

+4/0
30.6.2016 23:19

M58a68r67e57k 75N70e89m21e43c71e46k 8778858921334

Minule v Pekelné kuchyni. Kuchař dvě hvězdy nej suroviny všechno super top. A prázdná restaurace. Lidi se tam báli chodit. Nedokázali ani přečíst co je na lístku. Ráda obyčejný místní obědy super nachystany . Prostě dostat se k lidem a dělat to pro ně. Kuchař musí rozumět lidem ne obráceně.

+7/−2
30.6.2016 23:05

K56a37t70e21ř29i24n11a 26V52ý88b47o46r18n22á 6930439399

Dobré restaurace jsou drahé. A pokud není kupní síla, tak se neudrží. V Brně zřejmě není.

+2/−3
30.6.2016 22:59

L85í72d37a 31V59š21e73t39e91č84k80o97v76á 5960863559626

V náchodě je jedna restaurace a tam mají ty naše meníčka za 89-119 a úplně luxus

+1/−3
30.6.2016 22:55

P41a26v20e81l 74F70o57l51t25á68n 4380332804

Jaj jaj jaj, než jsem vás stihl varovat už to začnete schytávat.

Slovo "meníčko" je zde místními znalci považováno za slovo vyňaté čili sprosté, do vysoké společnosti se naprosto nehodící.

Brzy při čtení poznáte co je kdo zač.

+9/−1
30.6.2016 23:03

O98n48d37ř16e91j 22Š64t12ě96p25á96n80e37k 5399290278749

slečno či paní Všetečková, pokud náchod a okruh 50km, tak jedině Bonato ;-) těstoviny s jemným králičím ragů :-) a ráno nadýchaná omeleta na bílem chlebu s hoblinkami parmazánu ;-) jen škoda, že jsem již dopil i ten zbytek rumového likéru St. Theresa Orange ;-(

0/0
30.6.2016 23:17
Foto

M91a59r90i55e 79M76e32t57l20i12c79k78á 9441524451162

A něco jiného by nebylo? Těstoviny nerada a králíka taky nemusím ;-D, bílý chléb mi přijde naprosto bez chuti ;-D

+3/0
30.6.2016 23:46

R20o85m42a69n 69L14i74p89s59k44ý 2119233109

,,, a likéry jsou držkolepy.;-D;-D

0/0
1.7.2016 6:27

O46n41d38ř34e49j 76Š78t41ě35p28á70n14e58k 5809190848329

Tak jo, veprova panenka na safranovem rizotu a nebo s joubovym ragu.

Mimochodem, zjistuje si moznosti spoluprace s panem Zezulou z Brna ;)

0/0
1.7.2016 7:24

J61a72n 60M74i27c52h86l 1566141866844

Jestli oni nepodcenili marketing..ja dobre restaurace rad, cas od casu jdeme do Koishi nebo La Bouche ale o Simple jsem proste nevedel...a to bydlim 5minut od Veveri.

+15/0
30.6.2016 22:15

J10o94s45e75f 19Š56o72l70t50e53s 8934748660733

Obecně je problém v tom, že lidé neradi experimentují a když, tak jednou za čas. Peníze by myslím ani problémem nebyly. Problém je jednoduše to, že se jídlo nazve takovým způsobem, že si pod tím člověk zhusta nedokáže nic představit. Dali byste si pak jídlo na blind za 1500 Kč?

+5/0
30.6.2016 22:12

L83i66b70o65r 21S32k64ý15p37a81l37a 7618343282870

Madam... Pane... Přředstavuji vám - kostku ve skluzu..? :-)

+12/0
30.6.2016 22:17







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.