Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Podle porotců skoro nemá chybu. Přesto nejlepší restaurace Brna zavřela

Nejlepší restaurací v celém Brně zvolili odborníci Simplé. Jídlo ve vítězném podniku projektu Gourmet Brno 2016 už však zákazníci neochutnají. Simplé totiž před týdnem zavřelo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V22l93a47d37i68m64í77r 97M47i82k68s63a 3493291575799

Cenzor je dneska brňák?

0/0
4.7.2016 13:38

V50l36a87d83i66m44í66r 53M35i59k74s91a 3243481375519

Brno? Brno? ............. Jó Brno! No, to teda, a šalinó?

0/0
4.7.2016 13:37

P92a69v16e54l 92F39o46l46t57á54n 4540282624

Něco pro místní gastro "znalce"

https://www.youtube.com/watch?v=HahKUQy-M14

0/0
1.7.2016 9:35

P51e14t31r 58B88á12č55a 8845566765855

Takze pro vas? ;-)

0/0
1.7.2016 15:21

P15a63v69e34l 96F34o72l86t18á75n 4490102904

i vy ironiku :-)

0/0
1.7.2016 16:24

M15i86r80e29k 43Z89á36v97o30d94n80ý 7142567390718

Nevím, nebyl jsem tam, ale jestli podávají lidem to, co vypadá jako vítězný pokrm, tak se nedivím, že museli zavřít. Představy o restauraci se poměrně liší u "odborníků", kteří se tam jdou pokochat a u zákazníků, kteří se jdou do restaurace najíst.

+6/0
1.7.2016 8:51

P44e15t91r 13B66á59č69a 8455626605405

Ne nepodavaji a vitezny pokrm se skladal z nekolika chodu.

0/0
1.7.2016 15:22

M30a30r37t78i26n 23P82l49a11t63i78l 9691953651718

Gastro sexy město - no, chlapec asi nezažil sex.

+1/0
1.7.2016 8:09
Foto

G72e43o36r75g38i91s 82F60a45s76u64l85i23s 1826233683

Po přečtení diskuse fakt žasnu. Nikdo z vás tam nebyl, nikdo nezná ani okolnosti ani podrobnosti, ale všichni mají jasno - oběti byly vsichni hlupáci.

+3/0
1.7.2016 7:28

K88l82á96r69a 12T80r14n66k70o90v44á 3374129884989

Mnozí považují degustační a zážitkovou gastronomii za vrchol kulturnosti a osočují všechny, kterým je lhostejná. Klidně si dám guláš a svíčkovou, ba i buřtguláš, ráda si otevřu prokleté básníky nebo Prousta, shlédnu Bunuela či Jarmusche, pustím si Bacha i Pendereckého a jako kulturní barbar si bez sushi fakt nepřipadám.

+5/0
1.7.2016 0:28

J67a11n 23N51o36v82á71k 6214464

Tohle je podobné, jako: "Co si myslí Pražáci o Brnácích? .. Nic." .-)

Ale v Brně furt budou mlet, jak proti nim v Praze brojí.

...

Stejné je to se zážitkovou gastronomií. Kdo to má rád, tak prostě kašle na stravování ostatních. Natož, aby je osočoval...

To je jen Vaše přání, asi proto, abyste mohla víc u gulášku mlaskat a dávat najevo, jak Vám je hógofógo zážitková miniporcová gastronomie u zadnice.

+2/−10
1.7.2016 0:36

T28o30m38á95š 77K68r61e37j88č15í 1785741310391

Natož, aby je osočoval..... A co právě děláte vy?

+8/−1
1.7.2016 0:39

J95a61n 17N97o63v29á13k 6264794

Já paní vytýkám charakterovou vadu, nikoli její stravovací preference. .-)

+1/−5
1.7.2016 1:02

T12o77m46á49š 80K50r57e32j21č33í 1775301140461

No tak to jo, já už se lekl, že jí nadáváte.

+3/0
1.7.2016 1:05

R17o61m45a53n 90L65i14p53s55k18ý 2329753429

Jestli ty si dovolíš někomu vytýkat charakterovou vadu, sám jsi buran.

A kdyby sis přečetl celou diskusi, nemohl bys napsat tu blbost, kterou jsi napsal a v které vlastně potvrzuješ to, jsi chtěl vyvrátit.

+2/−1
1.7.2016 6:16

P32a19v50e70l 58F15o24l45t73á14n 4570342624

Novák,

ksakru, to mělo být MÍNUS jak Brno.

Vy jste zrovna ten pravý předurčený co může někomu hodnotit charakter a udělovat morální ťafky.

0/0
1.7.2016 8:23

J46a97n 71N45o89v34á79k 6454284

Jako že lump nepozná jiného lampa? Nebo co jste tím chtěl říci?

0/0
1.7.2016 9:23

M28i29r15e32k 77Z60á55v25o92d97n39ý 7442967930278

Vy jste zřejmě přišel o půl jedné z večírku, jinak si tak ubohý komentář, který je naprosto mimo původní příspěvek, nedokážu vysvětlit. Už jen zase úvod, který neustále opakují někteří nedocenění Pražané. Opravdu mimo.

0/0
1.7.2016 8:55

J44a87n 68N61o19v57á55k 6314174

Mimo téma? Paní píše, že gastronauti někoho osočují... já jí na to reaguji, že je to spíš její přání než realita.

0/0
1.7.2016 9:26

K26l60á56r29a 91T71r33n13k95o41v83á 3704349404869

Vám Polreich v televizi nakukal, že guláš a svíčkovou mají rádi jen burani. Za sebe jsem ráda s charakterovou vadou, protože kdybych měla mít písemný projev jako vy, bez vady, musela bych si zoufat.

0/0
1.7.2016 10:09

J93a40n 50N35o95v78á46k 6524984

Z které části mého textu dedukujete to, z čeho mě obviňujete - že guláš a svíčkovou mají rádi jen burani?

0/0
1.7.2016 11:25

K41l10á92r40a 61T11r40n58k67o94v74á 3314399474979

"To je jen Vaše přání, asi proto, abyste mohla víc u gulášku mlaskat a dávat najevo, jak Vám je hógofógo zážitková miniporcová gastronomie u zadnice."

Mám tomu rozumět tak, že to byl nesmělý pokus o lichotku?

0/0
1.7.2016 11:47

J41a51n 20N52o35v69á24k 6474554

Emoce Vám zastínily mysl... poproste někoho, ať Vám vysvětli obsah této věty.

... Nikde tam není hodnocení jídla, ale celé je to o Vás.

0/0
1.7.2016 12:22

K84l89á84r27a 68T36r76n75k35o59v50á 3544289334709

Dle diskutujících nade mnou je zřejmé, že jediný který nic nechápe, jste vy.

+1/0
1.7.2016 14:56

J95a48n 53N19o33v10á37k 6364444

Vy se řídíte podle názoru někoho na diskusi iDnesu, nebo se vám to teď jen hodí?

0/0
1.7.2016 20:16

K75l13á66r40a 48T21r57n31k57o67v69á 3464629834739

Vy jste přímo předurčen si zážitkové menu vychutnat a mlčet, protože když promluvíte, vypadne vám sláma z bot a to je ve vyšší společnosti neodpustitelné faux pas.

+1/0
1.7.2016 10:36

T76o20m56a62s 13H70a32c16e91k 6694967165457

Vidite a mne to podle mistnich prispevku prijde s tim osocovanim obracene. Priznam se ze si rad zajdu na degustacni menu do dobre restaurace, nicmene (asi jako kazdy) si rad doma uvarim vyborny gulas.

Mam pocit ze s kulturnosti to az tak moc docineni nema, a sushi urcite neni nejaka vyssi gastronomie :-) (U nas je to bezny fastfood $1-$2 za rolku).

Ja bych rekl ze to je o toleranci jak pisu nize - proste se to neda bezne srovnat a take to kazdemu nesedne - a to je dobre, prece nechceme byt vsichni stejni. Nekdo nemusi rajcata, jinej kren a dalsi cesnek no a jinej zas nemusi "fine dining".

+3/0
1.7.2016 0:52

R52o51m16a40n 80L60i26p40s98k42ý 2989313929

Máš pocit "ze kulturnosti" nebo "s kulturností"?

0/0
1.7.2016 6:19

K19l16á16r75a 49T48r80n82k71o70v25á 3634589334289

Já vím, že sushi není vysoká gastronomie, ale je to taková móda. Přirovnání s rajčetem a česnekem není zcela přesné, protože základní surovina a forma podávání pokrmu je něco zcela jiného. Zúčastnila jsem se několikrát a většinou mě krkolomné kombinace neoslovily.

Co se týká uměleckého ztvárnění - klasická pasparta má dílo rámovat asi třetinou jeho šíře. Příliš nadměrná adjustace je na škodu celkovému dojmu.

V příspěvku jsem spíše narážela na mnohé jedince, které znám a kteří se honosí vysokou kulturností(právě např. u jídla), ale nevědí, kdo to byl Thomas Mann a myslí si že Mahler je pouze synonymem pro neštěstí.

+1/0
1.7.2016 10:30

V50l62a69s25t14i65m60i59l 60S33v92o20b77o42d95a 7583398315134

To se jí? ;-D

+7/−2
1.7.2016 0:16
Foto

M37a33r84i97e 60M89e98t69l13i13c34k57á 9181894111762

Ach jo..... ta dnešní gastronomie ;-D Jistě, občas je prima dát si něco "extra", ovšem tedy v případě, že vím co si dávám, což u některých jídelních lístků je téměř stejně utajeno jako hrad v Karpatech. Ovšem dělat, že dobrá svíčková se šesti, nebo skvělý guláš je něco pod úroveň? No to může jen tupá hlava, která o gastronomii neví nic a jen si hraje na hogo fogo.

+16/0
30.6.2016 23:45

J50a18n 79N79o39v48á90k 6114204

Jídlo, po kterém potřebujete půl dne voraz není zas tak bájo. Není to pod úroveň, to rozhodně to není vrchol gastronomie.

...

Já si třeba rád dám v Brně v Konfitu smažené žampiony s bramborem a tatarkou. Stojí to tam kolem 200 Kč, ale je na tom opravdu poznat rozdíl oproti tomu, když si to dáte jinde za kilčo.

+1/−6
1.7.2016 0:28

J87o87s30e58f 78O59m47á30č62k73a 5887281592415

Ta třeba hodnotit na základě ceny je krásný příklad snobství.. Co vy víte, třeba někde ty žampiony "za kilčo" chutnají ještě lépe, než ty Vaše za "kilča" dvě..

+1/0
1.7.2016 7:19

J90a29n 66N10o68v60á63k 6884164

Já to přeci ale nehodnotím podle ceny... Pouze konstatuji fakt, že i u takto obyčejného jídla je poznat dobrá surovina a dobrý kuchař.

0/0
1.7.2016 9:22

T52o84m86á68š 38S54l62u29n53s14k68ý 6214988961583

Hodnotite něco, co jste nezkusila a přitom mluvíte o tupých hlavách, to je vtipné. kdybyste někdy v takové restauraci jedlá věděla byste že obsluha Vám milerada vše co máte na talíři popíše

0/−2
1.7.2016 6:22

T25o25m14a97s 39H39a62c55e87k 6434907615797

Je vazne tak tezke pochopit ze lide jsou ruzni? Nekdo ma treba auto/motorku jako prostredek dostat se z bodu A do bodu B - a pripadne v tom aute dovezt par pytlu cementu a 3 decka pokud mozno se spotrebou nula nula nic. Nekdo ma auto/motorku pro radost, spotrebu neresi a pytel cementu ani 3 decka do sportaku nenacpe.

Stejne je to s jidlem - pro nekoho to je jen doplneni energie, nekdo si zase naopak nekdy jidlo rad vychutna, zkusi kombinovane jemne chute, ruzne ingredience ci zpusoby pripravy.

Jako stara skodovka ma jiste nejake sve vyhody, tak je ma i treba Lamborghini. Porovnavat tyto dve auta je uplne stejne od veci jako srovnavat kybl gulase s degustation menu.

Nejlepsi asi byli (kvalitou), ale ne nejuspesnejsi, protoze nemeli dost zakazniku. Ne vzdy kvalitnejsi znamena uspesnejsi.

+6/0
30.6.2016 23:29

R17o98m81a53n 86L28i68p94s88k53ý 2949443749

Tak to srovnání v předposledním odstavci jsi totálně pos°al.

+1/0
1.7.2016 6:23

M15i59c73h95a22e47l 25M96e88n69s62i15k 8721906470862

Jakkoli jsem přesvědčen, že "raw cukrárna" je oxymóron,

spojení "spolumajitelka cukrárny Barbora Tlustá" je naopak roztomilé;-)R^

+11/0
30.6.2016 23:25

J57á39n 74B97a74d84i61o52v88s14k98ý 2259154386956

Jak jste vsechni takoví zdraví. Lidovi. Mate rádi svíčkovou a nikdy by jste nedali 500 za špinavý talíř. Hmmm. Neni lepší mit moznost vyzkoušet i něco jiného a těšit se z různorodosti a úspěchu jinakosti?

+4/0
30.6.2016 23:19

M44a13r49e85k 67N21e22m38e40c87e82k 8938608651554

Minule v Pekelné kuchyni. Kuchař dvě hvězdy nej suroviny všechno super top. A prázdná restaurace. Lidi se tam báli chodit. Nedokázali ani přečíst co je na lístku. Ráda obyčejný místní obědy super nachystany . Prostě dostat se k lidem a dělat to pro ně. Kuchař musí rozumět lidem ne obráceně.

+7/−2
30.6.2016 23:05

K96a58t15e88ř25i61n56a 56V27ý75b83o74r31n36á 6850719189

Dobré restaurace jsou drahé. A pokud není kupní síla, tak se neudrží. V Brně zřejmě není.

+2/−3
30.6.2016 22:59
Foto

L84í69d47a 10V44š94e12t83e17č52k17o86v61á 5560313649166

V náchodě je jedna restaurace a tam mají ty naše meníčka za 89-119 a úplně luxus

+1/−3
30.6.2016 22:55

P19a47v58e58l 40F47o38l23t34á34n 4200632944

Jaj jaj jaj, než jsem vás stihl varovat už to začnete schytávat.

Slovo "meníčko" je zde místními znalci považováno za slovo vyňaté čili sprosté, do vysoké společnosti se naprosto nehodící.

Brzy při čtení poznáte co je kdo zač.

+9/−1
30.6.2016 23:03

O62n55d22ř60e67j 74Š92t47ě22p87á67n88e80k 5659530728199

slečno či paní Všetečková, pokud náchod a okruh 50km, tak jedině Bonato ;-) těstoviny s jemným králičím ragů :-) a ráno nadýchaná omeleta na bílem chlebu s hoblinkami parmazánu ;-) jen škoda, že jsem již dopil i ten zbytek rumového likéru St. Theresa Orange ;-(

0/0
30.6.2016 23:17
Foto

M32a76r86i69e 79M64e17t12l75i32c87k50á 9141574731702

A něco jiného by nebylo? Těstoviny nerada a králíka taky nemusím ;-D, bílý chléb mi přijde naprosto bez chuti ;-D

+3/0
30.6.2016 23:46

R82o28m95a33n 66L93i74p51s54k50ý 2719643219

,,, a likéry jsou držkolepy.;-D;-D

0/0
1.7.2016 6:27

O27n58d69ř33e52j 67Š65t89ě84p39á78n35e90k 5879200858449

Tak jo, veprova panenka na safranovem rizotu a nebo s joubovym ragu.

Mimochodem, zjistuje si moznosti spoluprace s panem Zezulou z Brna ;)

0/0
1.7.2016 7:24

J46a64n 79M48i75c18h79l 1126361146794

Jestli oni nepodcenili marketing..ja dobre restaurace rad, cas od casu jdeme do Koishi nebo La Bouche ale o Simple jsem proste nevedel...a to bydlim 5minut od Veveri.

+15/0
30.6.2016 22:15

J63o12s85e88f 64Š56o34l59t32e38s 8854978130463

Obecně je problém v tom, že lidé neradi experimentují a když, tak jednou za čas. Peníze by myslím ani problémem nebyly. Problém je jednoduše to, že se jídlo nazve takovým způsobem, že si pod tím člověk zhusta nedokáže nic představit. Dali byste si pak jídlo na blind za 1500 Kč?

+5/0
30.6.2016 22:12

L39i59b39o42r 80S63k94ý26p63a62l61a 7788753802920

Madam... Pane... Přředstavuji vám - kostku ve skluzu..? :-)

+12/0
30.6.2016 22:17







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.