Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Podle porotců skoro nemá chybu. Přesto nejlepší restaurace Brna zavřela

Nejlepší restaurací v celém Brně zvolili odborníci Simplé. Jídlo ve vítězném podniku projektu Gourmet Brno 2016 už však zákazníci neochutnají. Simplé totiž před týdnem zavřelo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V81l15a36d31i82m23í77r 17M95i80k79s34a 3833781215209

Cenzor je dneska brňák?

0/0
4.7.2016 13:38

V87l26a63d34i10m16í13r 47M76i62k36s66a 3133291445399

Brno? Brno? ............. Jó Brno! No, to teda, a šalinó?

0/0
4.7.2016 13:37

P16a24v88e84l 74F51o66l13t96á46n 4670972604

Něco pro místní gastro "znalce"

https://www.youtube.com/watch?v=HahKUQy-M14

0/0
1.7.2016 9:35

P75e73t67r 50B68á68č47a 8405966815645

Takze pro vas? ;-)

0/0
1.7.2016 15:21

P51a12v30e76l 20F40o40l43t54á23n 4310632434

i vy ironiku :-)

0/0
1.7.2016 16:24

M81i13r73e37k 77Z59á58v49o10d49n39ý 7942387150368

Nevím, nebyl jsem tam, ale jestli podávají lidem to, co vypadá jako vítězný pokrm, tak se nedivím, že museli zavřít. Představy o restauraci se poměrně liší u "odborníků", kteří se tam jdou pokochat a u zákazníků, kteří se jdou do restaurace najíst.

+6/0
1.7.2016 8:51

P55e75t88r 47B55á51č54a 8765686115615

Ne nepodavaji a vitezny pokrm se skladal z nekolika chodu.

0/0
1.7.2016 15:22

M94a25r90t87i30n 45P40l23a36t47i14l 9131583921188

Gastro sexy město - no, chlapec asi nezažil sex.

+1/0
1.7.2016 8:09
Foto

G37e72o51r71g36i19s 89F10a47s25u18l94i17s 1676913653

Po přečtení diskuse fakt žasnu. Nikdo z vás tam nebyl, nikdo nezná ani okolnosti ani podrobnosti, ale všichni mají jasno - oběti byly vsichni hlupáci.

+3/0
1.7.2016 7:28

K28l85á32r81a 89T48r47n54k24o14v49á 3844899254629

Mnozí považují degustační a zážitkovou gastronomii za vrchol kulturnosti a osočují všechny, kterým je lhostejná. Klidně si dám guláš a svíčkovou, ba i buřtguláš, ráda si otevřu prokleté básníky nebo Prousta, shlédnu Bunuela či Jarmusche, pustím si Bacha i Pendereckého a jako kulturní barbar si bez sushi fakt nepřipadám.

+5/0
1.7.2016 0:28

J62a10n 51N47o95v82á60k 6724874

Tohle je podobné, jako: "Co si myslí Pražáci o Brnácích? .. Nic." .-)

Ale v Brně furt budou mlet, jak proti nim v Praze brojí.

...

Stejné je to se zážitkovou gastronomií. Kdo to má rád, tak prostě kašle na stravování ostatních. Natož, aby je osočoval...

To je jen Vaše přání, asi proto, abyste mohla víc u gulášku mlaskat a dávat najevo, jak Vám je hógofógo zážitková miniporcová gastronomie u zadnice.

+2/−10
1.7.2016 0:36

T52o53m63á77š 39K45r91e96j28č51í 1955451650371

Natož, aby je osočoval..... A co právě děláte vy?

+8/−1
1.7.2016 0:39

J88a51n 50N68o80v87á71k 6454854

Já paní vytýkám charakterovou vadu, nikoli její stravovací preference. .-)

+1/−5
1.7.2016 1:02

T43o75m32á14š 91K14r39e65j76č47í 1355981380741

No tak to jo, já už se lekl, že jí nadáváte.

+3/0
1.7.2016 1:05

R58o11m69a49n 70L55i54p33s64k43ý 2579543129

Jestli ty si dovolíš někomu vytýkat charakterovou vadu, sám jsi buran.

A kdyby sis přečetl celou diskusi, nemohl bys napsat tu blbost, kterou jsi napsal a v které vlastně potvrzuješ to, jsi chtěl vyvrátit.

+2/−1
1.7.2016 6:16

P39a55v70e30l 47F83o71l74t16á92n 4580582304

Novák,

ksakru, to mělo být MÍNUS jak Brno.

Vy jste zrovna ten pravý předurčený co může někomu hodnotit charakter a udělovat morální ťafky.

0/0
1.7.2016 8:23

J94a46n 14N40o36v71á22k 6144244

Jako že lump nepozná jiného lampa? Nebo co jste tím chtěl říci?

0/0
1.7.2016 9:23

M69i52r23e22k 43Z26á92v14o76d59n67ý 7482947170318

Vy jste zřejmě přišel o půl jedné z večírku, jinak si tak ubohý komentář, který je naprosto mimo původní příspěvek, nedokážu vysvětlit. Už jen zase úvod, který neustále opakují někteří nedocenění Pražané. Opravdu mimo.

0/0
1.7.2016 8:55

J44a94n 53N67o53v21á27k 6964744

Mimo téma? Paní píše, že gastronauti někoho osočují... já jí na to reaguji, že je to spíš její přání než realita.

0/0
1.7.2016 9:26

K64l61á94r74a 44T47r20n50k71o13v82á 3584269334239

Vám Polreich v televizi nakukal, že guláš a svíčkovou mají rádi jen burani. Za sebe jsem ráda s charakterovou vadou, protože kdybych měla mít písemný projev jako vy, bez vady, musela bych si zoufat.

0/0
1.7.2016 10:09

J29a61n 92N58o42v64á26k 6284864

Z které části mého textu dedukujete to, z čeho mě obviňujete - že guláš a svíčkovou mají rádi jen burani?

0/0
1.7.2016 11:25

K45l90á40r63a 89T68r28n26k83o68v11á 3264289284499

"To je jen Vaše přání, asi proto, abyste mohla víc u gulášku mlaskat a dávat najevo, jak Vám je hógofógo zážitková miniporcová gastronomie u zadnice."

Mám tomu rozumět tak, že to byl nesmělý pokus o lichotku?

0/0
1.7.2016 11:47

J24a63n 92N14o56v95á79k 6714914

Emoce Vám zastínily mysl... poproste někoho, ať Vám vysvětli obsah této věty.

... Nikde tam není hodnocení jídla, ale celé je to o Vás.

0/0
1.7.2016 12:22

K69l19á36r87a 13T76r22n70k12o62v19á 3274299324159

Dle diskutujících nade mnou je zřejmé, že jediný který nic nechápe, jste vy.

+1/0
1.7.2016 14:56

J80a71n 29N67o56v14á95k 6454924

Vy se řídíte podle názoru někoho na diskusi iDnesu, nebo se vám to teď jen hodí?

0/0
1.7.2016 20:16

K91l42á23r46a 75T14r33n52k85o83v66á 3204969364569

Vy jste přímo předurčen si zážitkové menu vychutnat a mlčet, protože když promluvíte, vypadne vám sláma z bot a to je ve vyšší společnosti neodpustitelné faux pas.

+1/0
1.7.2016 10:36

T74o41m23a22s 51H15a77c22e11k 6834857375727

Vidite a mne to podle mistnich prispevku prijde s tim osocovanim obracene. Priznam se ze si rad zajdu na degustacni menu do dobre restaurace, nicmene (asi jako kazdy) si rad doma uvarim vyborny gulas.

Mam pocit ze s kulturnosti to az tak moc docineni nema, a sushi urcite neni nejaka vyssi gastronomie :-) (U nas je to bezny fastfood $1-$2 za rolku).

Ja bych rekl ze to je o toleranci jak pisu nize - proste se to neda bezne srovnat a take to kazdemu nesedne - a to je dobre, prece nechceme byt vsichni stejni. Nekdo nemusi rajcata, jinej kren a dalsi cesnek no a jinej zas nemusi "fine dining".

+3/0
1.7.2016 0:52

R74o90m29a50n 51L79i82p17s41k29ý 2789693489

Máš pocit "ze kulturnosti" nebo "s kulturností"?

0/0
1.7.2016 6:19

K71l51á25r98a 62T93r87n61k57o59v77á 3494709604779

Já vím, že sushi není vysoká gastronomie, ale je to taková móda. Přirovnání s rajčetem a česnekem není zcela přesné, protože základní surovina a forma podávání pokrmu je něco zcela jiného. Zúčastnila jsem se několikrát a většinou mě krkolomné kombinace neoslovily.

Co se týká uměleckého ztvárnění - klasická pasparta má dílo rámovat asi třetinou jeho šíře. Příliš nadměrná adjustace je na škodu celkovému dojmu.

V příspěvku jsem spíše narážela na mnohé jedince, které znám a kteří se honosí vysokou kulturností(právě např. u jídla), ale nevědí, kdo to byl Thomas Mann a myslí si že Mahler je pouze synonymem pro neštěstí.

+1/0
1.7.2016 10:30

V29l71a40s96t90i31m67i10l 55S92v44o15b16o16d32a 7613398155194

To se jí? ;-D

+7/−2
1.7.2016 0:16
Foto

M85a97r52i62e 21M44e22t73l22i96c41k87á 9931294141662

Ach jo..... ta dnešní gastronomie ;-D Jistě, občas je prima dát si něco "extra", ovšem tedy v případě, že vím co si dávám, což u některých jídelních lístků je téměř stejně utajeno jako hrad v Karpatech. Ovšem dělat, že dobrá svíčková se šesti, nebo skvělý guláš je něco pod úroveň? No to může jen tupá hlava, která o gastronomii neví nic a jen si hraje na hogo fogo.

+16/0
30.6.2016 23:45

J48a68n 56N64o43v29á31k 6184744

Jídlo, po kterém potřebujete půl dne voraz není zas tak bájo. Není to pod úroveň, to rozhodně to není vrchol gastronomie.

...

Já si třeba rád dám v Brně v Konfitu smažené žampiony s bramborem a tatarkou. Stojí to tam kolem 200 Kč, ale je na tom opravdu poznat rozdíl oproti tomu, když si to dáte jinde za kilčo.

+1/−6
1.7.2016 0:28

J27o38s41e35f 48O48m27á96č13k85a 5797891882945

Ta třeba hodnotit na základě ceny je krásný příklad snobství.. Co vy víte, třeba někde ty žampiony "za kilčo" chutnají ještě lépe, než ty Vaše za "kilča" dvě..

+1/0
1.7.2016 7:19

J28a12n 98N30o80v75á42k 6324324

Já to přeci ale nehodnotím podle ceny... Pouze konstatuji fakt, že i u takto obyčejného jídla je poznat dobrá surovina a dobrý kuchař.

0/0
1.7.2016 9:22

T68o61m34á23š 86S54l83u18n46s38k97ý 6474908451963

Hodnotite něco, co jste nezkusila a přitom mluvíte o tupých hlavách, to je vtipné. kdybyste někdy v takové restauraci jedlá věděla byste že obsluha Vám milerada vše co máte na talíři popíše

0/−2
1.7.2016 6:22

T26o19m66a22s 75H23a36c11e45k 6814767745547

Je vazne tak tezke pochopit ze lide jsou ruzni? Nekdo ma treba auto/motorku jako prostredek dostat se z bodu A do bodu B - a pripadne v tom aute dovezt par pytlu cementu a 3 decka pokud mozno se spotrebou nula nula nic. Nekdo ma auto/motorku pro radost, spotrebu neresi a pytel cementu ani 3 decka do sportaku nenacpe.

Stejne je to s jidlem - pro nekoho to je jen doplneni energie, nekdo si zase naopak nekdy jidlo rad vychutna, zkusi kombinovane jemne chute, ruzne ingredience ci zpusoby pripravy.

Jako stara skodovka ma jiste nejake sve vyhody, tak je ma i treba Lamborghini. Porovnavat tyto dve auta je uplne stejne od veci jako srovnavat kybl gulase s degustation menu.

Nejlepsi asi byli (kvalitou), ale ne nejuspesnejsi, protoze nemeli dost zakazniku. Ne vzdy kvalitnejsi znamena uspesnejsi.

+6/0
30.6.2016 23:29

R34o13m15a74n 95L57i65p91s25k26ý 2579443779

Tak to srovnání v předposledním odstavci jsi totálně pos°al.

+1/0
1.7.2016 6:23

M72i91c45h14a86e80l 73M11e82n89s40i45k 8161236120492

Jakkoli jsem přesvědčen, že "raw cukrárna" je oxymóron,

spojení "spolumajitelka cukrárny Barbora Tlustá" je naopak roztomilé;-)R^

+11/0
30.6.2016 23:25

J58á10n 60B53a47d35i69o63v53s23k86ý 2399314296606

Jak jste vsechni takoví zdraví. Lidovi. Mate rádi svíčkovou a nikdy by jste nedali 500 za špinavý talíř. Hmmm. Neni lepší mit moznost vyzkoušet i něco jiného a těšit se z různorodosti a úspěchu jinakosti?

+4/0
30.6.2016 23:19

M10a29r60e95k 77N65e67m19e83c38e49k 8468318411734

Minule v Pekelné kuchyni. Kuchař dvě hvězdy nej suroviny všechno super top. A prázdná restaurace. Lidi se tam báli chodit. Nedokázali ani přečíst co je na lístku. Ráda obyčejný místní obědy super nachystany . Prostě dostat se k lidem a dělat to pro ně. Kuchař musí rozumět lidem ne obráceně.

+7/−2
30.6.2016 23:05

K22a66t35e56ř18i13n55a 94V29ý72b41o91r65n60á 6200199569

Dobré restaurace jsou drahé. A pokud není kupní síla, tak se neudrží. V Brně zřejmě není.

+2/−3
30.6.2016 22:59

L69í12d10a 23V85š61e11t29e96č13k82o86v79á 5250853349146

V náchodě je jedna restaurace a tam mají ty naše meníčka za 89-119 a úplně luxus

+1/−3
30.6.2016 22:55

P75a65v96e56l 16F92o74l72t52á92n 4310692474

Jaj jaj jaj, než jsem vás stihl varovat už to začnete schytávat.

Slovo "meníčko" je zde místními znalci považováno za slovo vyňaté čili sprosté, do vysoké společnosti se naprosto nehodící.

Brzy při čtení poznáte co je kdo zač.

+9/−1
30.6.2016 23:03

O46n52d46ř82e85j 21Š32t26ě52p64á34n42e31k 5509540758319

slečno či paní Všetečková, pokud náchod a okruh 50km, tak jedině Bonato ;-) těstoviny s jemným králičím ragů :-) a ráno nadýchaná omeleta na bílem chlebu s hoblinkami parmazánu ;-) jen škoda, že jsem již dopil i ten zbytek rumového likéru St. Theresa Orange ;-(

0/0
30.6.2016 23:17
Foto

M68a57r14i85e 44M34e83t52l93i46c13k66á 9791674361552

A něco jiného by nebylo? Těstoviny nerada a králíka taky nemusím ;-D, bílý chléb mi přijde naprosto bez chuti ;-D

+3/0
30.6.2016 23:46

R54o19m61a26n 41L78i42p87s30k88ý 2549733399

,,, a likéry jsou držkolepy.;-D;-D

0/0
1.7.2016 6:27

O63n38d49ř39e30j 52Š76t93ě25p76á93n41e95k 5509850478739

Tak jo, veprova panenka na safranovem rizotu a nebo s joubovym ragu.

Mimochodem, zjistuje si moznosti spoluprace s panem Zezulou z Brna ;)

0/0
1.7.2016 7:24

J58a28n 30M75i51c82h28l 1296761596954

Jestli oni nepodcenili marketing..ja dobre restaurace rad, cas od casu jdeme do Koishi nebo La Bouche ale o Simple jsem proste nevedel...a to bydlim 5minut od Veveri.

+15/0
30.6.2016 22:15

J87o53s65e90f 94Š31o14l90t38e36s 8254398850263

Obecně je problém v tom, že lidé neradi experimentují a když, tak jednou za čas. Peníze by myslím ani problémem nebyly. Problém je jednoduše to, že se jídlo nazve takovým způsobem, že si pod tím člověk zhusta nedokáže nic představit. Dali byste si pak jídlo na blind za 1500 Kč?

+5/0
30.6.2016 22:12

L33i66b83o32r 26S11k48ý56p33a48l67a 7358653152190

Madam... Pane... Přředstavuji vám - kostku ve skluzu..? :-)

+12/0
30.6.2016 22:17





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.