Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Podle porotců skoro nemá chybu. Přesto nejlepší restaurace Brna zavřela

Nejlepší restaurací v celém Brně zvolili odborníci Simplé. Jídlo ve vítězném podniku projektu Gourmet Brno 2016 už však zákazníci neochutnají. Simplé totiž před týdnem zavřelo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V32l53a29d90i33m96í52r 71M37i52k93s52a 3573181835329

Cenzor je dneska brňák?

0/0
4.7.2016 13:38

V88l23a75d27i70m84í43r 23M29i65k62s37a 3733331715969

Brno? Brno? ............. Jó Brno! No, to teda, a šalinó?

0/0
4.7.2016 13:37

P81a83v93e15l 63F62o24l53t20á87n 4250412714

Něco pro místní gastro "znalce"

https://www.youtube.com/watch?v=HahKUQy-M14

0/0
1.7.2016 9:35

P94e58t41r 66B63á36č34a 8505356565475

Takze pro vas? ;-)

0/0
1.7.2016 15:21

P19a16v71e67l 43F25o97l14t79á96n 4690732244

i vy ironiku :-)

0/0
1.7.2016 16:24

M77i68r35e97k 31Z17á82v68o12d51n33ý 7172317700198

Nevím, nebyl jsem tam, ale jestli podávají lidem to, co vypadá jako vítězný pokrm, tak se nedivím, že museli zavřít. Představy o restauraci se poměrně liší u "odborníků", kteří se tam jdou pokochat a u zákazníků, kteří se jdou do restaurace najíst.

+6/0
1.7.2016 8:51

P95e47t55r 55B36á55č95a 8575906565195

Ne nepodavaji a vitezny pokrm se skladal z nekolika chodu.

0/0
1.7.2016 15:22

M93a88r21t60i73n 35P83l27a87t94i11l 9351283281738

Gastro sexy město - no, chlapec asi nezažil sex.

+1/0
1.7.2016 8:09
Foto

G77e17o64r48g59i22s 53F87a18s42u50l23i47s 1676803203

Po přečtení diskuse fakt žasnu. Nikdo z vás tam nebyl, nikdo nezná ani okolnosti ani podrobnosti, ale všichni mají jasno - oběti byly vsichni hlupáci.

+3/0
1.7.2016 7:28

K44l51á22r22a 92T57r50n76k97o32v13á 3814249944229

Mnozí považují degustační a zážitkovou gastronomii za vrchol kulturnosti a osočují všechny, kterým je lhostejná. Klidně si dám guláš a svíčkovou, ba i buřtguláš, ráda si otevřu prokleté básníky nebo Prousta, shlédnu Bunuela či Jarmusche, pustím si Bacha i Pendereckého a jako kulturní barbar si bez sushi fakt nepřipadám.

+5/0
1.7.2016 0:28

J37a37n 61N76o88v91á51k 6954964

Tohle je podobné, jako: "Co si myslí Pražáci o Brnácích? .. Nic." .-)

Ale v Brně furt budou mlet, jak proti nim v Praze brojí.

...

Stejné je to se zážitkovou gastronomií. Kdo to má rád, tak prostě kašle na stravování ostatních. Natož, aby je osočoval...

To je jen Vaše přání, asi proto, abyste mohla víc u gulášku mlaskat a dávat najevo, jak Vám je hógofógo zážitková miniporcová gastronomie u zadnice.

+2/−10
1.7.2016 0:36

T49o10m13á28š 33K21r46e59j16č83í 1655821160151

Natož, aby je osočoval..... A co právě děláte vy?

+8/−1
1.7.2016 0:39

J80a30n 65N87o49v36á18k 6714734

Já paní vytýkám charakterovou vadu, nikoli její stravovací preference. .-)

+1/−5
1.7.2016 1:02

T22o29m23á85š 84K89r91e28j91č55í 1255711910541

No tak to jo, já už se lekl, že jí nadáváte.

+3/0
1.7.2016 1:05

R31o52m86a85n 53L75i40p38s38k30ý 2319803569

Jestli ty si dovolíš někomu vytýkat charakterovou vadu, sám jsi buran.

A kdyby sis přečetl celou diskusi, nemohl bys napsat tu blbost, kterou jsi napsal a v které vlastně potvrzuješ to, jsi chtěl vyvrátit.

+2/−1
1.7.2016 6:16

P33a14v12e68l 87F77o36l89t98á20n 4350602684

Novák,

ksakru, to mělo být MÍNUS jak Brno.

Vy jste zrovna ten pravý předurčený co může někomu hodnotit charakter a udělovat morální ťafky.

0/0
1.7.2016 8:23

J24a64n 73N37o90v43á87k 6754434

Jako že lump nepozná jiného lampa? Nebo co jste tím chtěl říci?

0/0
1.7.2016 9:23

M44i62r50e63k 94Z42á83v89o91d63n13ý 7432687230898

Vy jste zřejmě přišel o půl jedné z večírku, jinak si tak ubohý komentář, který je naprosto mimo původní příspěvek, nedokážu vysvětlit. Už jen zase úvod, který neustále opakují někteří nedocenění Pražané. Opravdu mimo.

0/0
1.7.2016 8:55

J85a36n 93N65o64v32á41k 6614344

Mimo téma? Paní píše, že gastronauti někoho osočují... já jí na to reaguji, že je to spíš její přání než realita.

0/0
1.7.2016 9:26

K84l61á75r63a 11T38r87n92k80o88v68á 3484289344819

Vám Polreich v televizi nakukal, že guláš a svíčkovou mají rádi jen burani. Za sebe jsem ráda s charakterovou vadou, protože kdybych měla mít písemný projev jako vy, bez vady, musela bych si zoufat.

0/0
1.7.2016 10:09

J93a15n 18N27o70v57á35k 6544504

Z které části mého textu dedukujete to, z čeho mě obviňujete - že guláš a svíčkovou mají rádi jen burani?

0/0
1.7.2016 11:25

K82l50á64r49a 31T20r20n12k11o25v78á 3434669294879

"To je jen Vaše přání, asi proto, abyste mohla víc u gulášku mlaskat a dávat najevo, jak Vám je hógofógo zážitková miniporcová gastronomie u zadnice."

Mám tomu rozumět tak, že to byl nesmělý pokus o lichotku?

0/0
1.7.2016 11:47

J62a75n 19N62o78v54á51k 6674114

Emoce Vám zastínily mysl... poproste někoho, ať Vám vysvětli obsah této věty.

... Nikde tam není hodnocení jídla, ale celé je to o Vás.

0/0
1.7.2016 12:22

K21l71á58r24a 24T89r76n59k16o34v80á 3604739484719

Dle diskutujících nade mnou je zřejmé, že jediný který nic nechápe, jste vy.

+1/0
1.7.2016 14:56

J69a78n 65N46o12v55á48k 6364844

Vy se řídíte podle názoru někoho na diskusi iDnesu, nebo se vám to teď jen hodí?

0/0
1.7.2016 20:16

K29l63á94r47a 71T75r95n41k81o62v37á 3594619954879

Vy jste přímo předurčen si zážitkové menu vychutnat a mlčet, protože když promluvíte, vypadne vám sláma z bot a to je ve vyšší společnosti neodpustitelné faux pas.

+1/0
1.7.2016 10:36

T20o47m28a37s 42H48a37c88e36k 6474927105887

Vidite a mne to podle mistnich prispevku prijde s tim osocovanim obracene. Priznam se ze si rad zajdu na degustacni menu do dobre restaurace, nicmene (asi jako kazdy) si rad doma uvarim vyborny gulas.

Mam pocit ze s kulturnosti to az tak moc docineni nema, a sushi urcite neni nejaka vyssi gastronomie :-) (U nas je to bezny fastfood $1-$2 za rolku).

Ja bych rekl ze to je o toleranci jak pisu nize - proste se to neda bezne srovnat a take to kazdemu nesedne - a to je dobre, prece nechceme byt vsichni stejni. Nekdo nemusi rajcata, jinej kren a dalsi cesnek no a jinej zas nemusi "fine dining".

+3/0
1.7.2016 0:52

R14o64m55a72n 44L73i93p59s94k39ý 2869403379

Máš pocit "ze kulturnosti" nebo "s kulturností"?

0/0
1.7.2016 6:19

K48l77á20r20a 22T18r81n76k35o64v36á 3204939454919

Já vím, že sushi není vysoká gastronomie, ale je to taková móda. Přirovnání s rajčetem a česnekem není zcela přesné, protože základní surovina a forma podávání pokrmu je něco zcela jiného. Zúčastnila jsem se několikrát a většinou mě krkolomné kombinace neoslovily.

Co se týká uměleckého ztvárnění - klasická pasparta má dílo rámovat asi třetinou jeho šíře. Příliš nadměrná adjustace je na škodu celkovému dojmu.

V příspěvku jsem spíše narážela na mnohé jedince, které znám a kteří se honosí vysokou kulturností(právě např. u jídla), ale nevědí, kdo to byl Thomas Mann a myslí si že Mahler je pouze synonymem pro neštěstí.

+1/0
1.7.2016 10:30

V74l67a10s78t74i17m36i26l 17S64v24o86b11o38d25a 7183418965144

To se jí? ;-D

+7/−2
1.7.2016 0:16
Foto

M10a58r78i26e 35M83e27t21l77i10c29k61á 9501374111842

Ach jo..... ta dnešní gastronomie ;-D Jistě, občas je prima dát si něco "extra", ovšem tedy v případě, že vím co si dávám, což u některých jídelních lístků je téměř stejně utajeno jako hrad v Karpatech. Ovšem dělat, že dobrá svíčková se šesti, nebo skvělý guláš je něco pod úroveň? No to může jen tupá hlava, která o gastronomii neví nic a jen si hraje na hogo fogo.

+16/0
30.6.2016 23:45

J37a39n 17N64o30v21á60k 6134544

Jídlo, po kterém potřebujete půl dne voraz není zas tak bájo. Není to pod úroveň, to rozhodně to není vrchol gastronomie.

...

Já si třeba rád dám v Brně v Konfitu smažené žampiony s bramborem a tatarkou. Stojí to tam kolem 200 Kč, ale je na tom opravdu poznat rozdíl oproti tomu, když si to dáte jinde za kilčo.

+1/−6
1.7.2016 0:28

J96o30s79e48f 20O55m94á23č89k45a 5427951502735

Ta třeba hodnotit na základě ceny je krásný příklad snobství.. Co vy víte, třeba někde ty žampiony "za kilčo" chutnají ještě lépe, než ty Vaše za "kilča" dvě..

+1/0
1.7.2016 7:19

J93a56n 94N58o26v86á13k 6734594

Já to přeci ale nehodnotím podle ceny... Pouze konstatuji fakt, že i u takto obyčejného jídla je poznat dobrá surovina a dobrý kuchař.

0/0
1.7.2016 9:22

T10o52m87á78š 33S41l82u87n96s74k71ý 6374638471713

Hodnotite něco, co jste nezkusila a přitom mluvíte o tupých hlavách, to je vtipné. kdybyste někdy v takové restauraci jedlá věděla byste že obsluha Vám milerada vše co máte na talíři popíše

0/−2
1.7.2016 6:22

T67o54m34a48s 60H90a67c88e85k 6644227185347

Je vazne tak tezke pochopit ze lide jsou ruzni? Nekdo ma treba auto/motorku jako prostredek dostat se z bodu A do bodu B - a pripadne v tom aute dovezt par pytlu cementu a 3 decka pokud mozno se spotrebou nula nula nic. Nekdo ma auto/motorku pro radost, spotrebu neresi a pytel cementu ani 3 decka do sportaku nenacpe.

Stejne je to s jidlem - pro nekoho to je jen doplneni energie, nekdo si zase naopak nekdy jidlo rad vychutna, zkusi kombinovane jemne chute, ruzne ingredience ci zpusoby pripravy.

Jako stara skodovka ma jiste nejake sve vyhody, tak je ma i treba Lamborghini. Porovnavat tyto dve auta je uplne stejne od veci jako srovnavat kybl gulase s degustation menu.

Nejlepsi asi byli (kvalitou), ale ne nejuspesnejsi, protoze nemeli dost zakazniku. Ne vzdy kvalitnejsi znamena uspesnejsi.

+6/0
30.6.2016 23:29

R62o44m25a51n 33L69i79p94s31k76ý 2709813169

Tak to srovnání v předposledním odstavci jsi totálně pos°al.

+1/0
1.7.2016 6:23

M57i45c30h78a45e40l 19M33e89n71s62i64k 8231676410632

Jakkoli jsem přesvědčen, že "raw cukrárna" je oxymóron,

spojení "spolumajitelka cukrárny Barbora Tlustá" je naopak roztomilé;-)R^

+11/0
30.6.2016 23:25

J12á24n 20B32a57d34i61o58v29s14k92ý 2669764466766

Jak jste vsechni takoví zdraví. Lidovi. Mate rádi svíčkovou a nikdy by jste nedali 500 za špinavý talíř. Hmmm. Neni lepší mit moznost vyzkoušet i něco jiného a těšit se z různorodosti a úspěchu jinakosti?

+4/0
30.6.2016 23:19

M62a65r53e43k 32N67e16m28e81c98e11k 8728728611854

Minule v Pekelné kuchyni. Kuchař dvě hvězdy nej suroviny všechno super top. A prázdná restaurace. Lidi se tam báli chodit. Nedokázali ani přečíst co je na lístku. Ráda obyčejný místní obědy super nachystany . Prostě dostat se k lidem a dělat to pro ně. Kuchař musí rozumět lidem ne obráceně.

+7/−2
30.6.2016 23:05

K20a12t48e41ř29i61n59a 58V57ý33b82o70r58n41á 6460529569

Dobré restaurace jsou drahé. A pokud není kupní síla, tak se neudrží. V Brně zřejmě není.

+2/−3
30.6.2016 22:59
Foto

L53í93d10a 97V68š34e18t94e95č94k38o33v56á 5610883969436

V náchodě je jedna restaurace a tam mají ty naše meníčka za 89-119 a úplně luxus

+1/−3
30.6.2016 22:55

P92a90v27e44l 27F25o13l17t94á20n 4480962564

Jaj jaj jaj, než jsem vás stihl varovat už to začnete schytávat.

Slovo "meníčko" je zde místními znalci považováno za slovo vyňaté čili sprosté, do vysoké společnosti se naprosto nehodící.

Brzy při čtení poznáte co je kdo zač.

+9/−1
30.6.2016 23:03

O85n45d56ř54e29j 78Š61t87ě50p76á39n45e32k 5669300358119

slečno či paní Všetečková, pokud náchod a okruh 50km, tak jedině Bonato ;-) těstoviny s jemným králičím ragů :-) a ráno nadýchaná omeleta na bílem chlebu s hoblinkami parmazánu ;-) jen škoda, že jsem již dopil i ten zbytek rumového likéru St. Theresa Orange ;-(

0/0
30.6.2016 23:17
Foto

M70a93r73i25e 47M54e34t21l36i78c95k90á 9721244681972

A něco jiného by nebylo? Těstoviny nerada a králíka taky nemusím ;-D, bílý chléb mi přijde naprosto bez chuti ;-D

+3/0
30.6.2016 23:46

R49o19m92a76n 11L42i19p44s55k52ý 2249863979

,,, a likéry jsou držkolepy.;-D;-D

0/0
1.7.2016 6:27

O93n57d81ř80e93j 48Š54t32ě40p47á90n31e43k 5919100658969

Tak jo, veprova panenka na safranovem rizotu a nebo s joubovym ragu.

Mimochodem, zjistuje si moznosti spoluprace s panem Zezulou z Brna ;)

0/0
1.7.2016 7:24

J76a61n 70M47i82c57h37l 1586981386844

Jestli oni nepodcenili marketing..ja dobre restaurace rad, cas od casu jdeme do Koishi nebo La Bouche ale o Simple jsem proste nevedel...a to bydlim 5minut od Veveri.

+15/0
30.6.2016 22:15

J39o69s94e39f 46Š22o41l30t24e19s 8784758240753

Obecně je problém v tom, že lidé neradi experimentují a když, tak jednou za čas. Peníze by myslím ani problémem nebyly. Problém je jednoduše to, že se jídlo nazve takovým způsobem, že si pod tím člověk zhusta nedokáže nic představit. Dali byste si pak jídlo na blind za 1500 Kč?

+5/0
30.6.2016 22:12

L18i70b12o54r 67S49k19ý78p57a74l61a 7268603212100

Madam... Pane... Přředstavuji vám - kostku ve skluzu..? :-)

+12/0
30.6.2016 22:17







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.