- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Doufám, že to pivo brzy uvidím někde v nabídce, rád bych ho zkusil. Velmi mi chutnala piva St. Louis Gueuze Fond Tradition a Duchesse De Bourgogne. I když zvlášť u toho prvního je to dost rána přes jazyk, než si člověk zvykne na kyselost. Není to styl pro každého, ale má svůj zvláštní půvab.
No to jsme se vo tom pivu toho teda dozvěděli!
V naší hospodě jim za komančů pivo zkyslo co chvíla |:_):_)
Tak kyselé pivo není žádná novinka. V bufáči přes ulici v hotelu Belvedere ho za socialismu měli na čepu celkem často. Vařilo se tady v Holešovicích (Pražan).
Tyto styly mi na české pivní scéně opravdu chybí. Teď se sice pár pivovarů pustilo do Berliner Weisse a Gose, ale pořád Lambic je mezi kyselými pivy ta vznešená třída. Moc se těším a držím palce! Nicméně doba zrání předurčuje běh na dlouhou trať, dubové sudy jsou drahé a mít je x let blokovány je investice s dlouhodobou návratností, do čehož spousta pivovarů nebude ochotna jít. Takže si asi ještě pár let budeme dobroty dovážet.
Mohu se zeptat, o jaké pivovary se jedná? Já se zatím s Berliner Weisse ani Gose nikde nesetkal, ani v pivotékách. Rád bych je vyzkoušel.
Poučené pivaře. Dneska je to samá legrace. Poučený pivař si ke kyselému pivu nesedne ani na metr délky stolu poučeného truhláře.
Fuj. Limonáda pro děcka. Když bych měl chuť na kyselé pivo, dám si třeba Krušovice. Já rád pivo pěkně hořké a když je čas a nálada, tak ferneta k tomu.
Ovšem když to někomu chutná, ať si to dá. Proti gustu...., ale pro mě to není.
Piva typu lambic, Flanders red ale, Oud Bruin aj. opravdu nejsou ani vzdáleně podobná limonádě či Krušovicím.