Diskuze

Vinaři oprašují recept z pravěku. Nalijí víno do amfor a zakopou do země

Takto se víno dělalo už před devíti tisíci lety. Vinaři rozemleté hrozny i se slupkami uzavřeli do hliněné amfory a tu na mnoho měsíců zakopali do země. Metoda kvevri, která se po staletí používá hlavně v Gruzii, se dostává čím dál více do módy i u nás.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

"Víno se do hliněných amfor dává i se slupkami hroznů" opravit na "Do amfor se dávají cele hrozny se slupkami".A opravdu hrozny? I se strapci?Nebo tam jde nesedeny most? Nebo jen cele bobule? Vino tam kazdopadne nedava.Vino je tekute.Dovnitr jdou plody revy vinne, ven jde vino.Ale nakonec tedy nevim a nezbyva, nez si nacist jinde.

1 0
možnosti
PV

idealni bio vino do bioprodejen co je vsude jak hub po desti :-P

0 0
možnosti
DP

D10a15v19i26d 28P92o28l71á94k

20. 10. 2016 7:46

kolik vinařů tuto metodu oprášilo? :D Experimentátoři co dělají čůča

0 0
možnosti
Foto

Díky složitému procesu výroby nepůjde o nic laciného. Bude zřejmě dražší než víno slámové nebo ledové. Necháme se tedy překvapit.

0 0
možnosti
RH

R23a77d10e61k 10H96r90u24b97ý

19. 10. 2016 18:01

Tak chtěl bych to ochutnat.Kdy bude košt?

1 0
možnosti