- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Někdo by mohl spočítat zázračnou plodnost u nás pěstované Pálavy. Myslím že produkce vzhledem k pěstované rozloze bude mít blízko k zázraku v Káně Galilejské.
Co do množství, více, než čtvrtku by neměly pít ženy, dvě čtvrtky muži- jinak jsou přetěžována zejména játra.
Běžná láhev se třemi čtvrtkami je klasika pro dva, kteří si chtějí trochu zlepšit náladu a nehodlají pokračovat autem nebo na motorce.
Považoval bych však za lepší systém obvyklý v Řecku, tam se Retsina prodává v pivních láhvích o obsahu půl litru.
Víno je zpravidla stejně konzumní záležitost, jako pivo, má jenom méně cukru a tím i kalorií, pokud ovšem nejde o sladké dezertní pro starší dámy.
Servírovat by se mělo víno vždy v dekantovací láhvi se širokým hrdlem, aby se dostalo do styku se vzduchem.
V ČR je zatím mnoho vinařů s nepříliš kvalitní produkcí- jistota je třeba francouzské Chateau nebo španělská Grand Reserva. Jedno kvalitní vinařství na Moravě znám, má však malou produkci a bývá zčásti vyprodáno. Jméno si nechám pro sebe.
Musím ovšem přiznat, že bílé víno nepiji- výhradně červené. Pozdní sběr, slámové atd. ať si za trest vypijí vinaři sami.
Ta statistika je hrozná pavěda ... podle ní jsem hodně mladá žena
A to já jsem ještě k tomu mladá žena s multiplexní osobností.
Kdo chce ochutnbat dobra vina, alou na Znojemsko
Vcera byla navsteva vinych sklipku v Bilovicich..
Velebeni moravskych vin je bohuliba cinost
Je to určitě "marketingový" článek, ale moravská vína mám také rád. Dobrá Pálava a nebo Tramínek - doporučuji.
Česká vína jsou snad nejpředraženější na světě. A s kvalitou je to taky hoptrop. Je to na vyspělých trzích prakticky neprodejný patok většinou.
Ještěze moravská vína jsou dobrá...