- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Chtěla bych vidět tuhle metodu ohřívání u nás na Severní Moravě, kde se k mrazu a sněžení přidala i vichřice...
„Možná nám globální oteplování přinese víc problémů, než jsme čekali,“ zamýšlí se vinař.
Ano, přesně takovéto počasí globální oteplovači předpovídali - začátek dubna teplý, od půlky dubna mrazy. Škoda jen, že to vždycky řeknou až dodatečně :-(
predpovidali vetsi extremy pocasi, takze se celkem trefili.
no to jsou kokosky:-))))) české víno netáhne, dovoz letí
Tady se přízemní mrazíky rozfoukávávají vrtulníkem.
Další způsob ochrany je postříkat vinohrad vodou, ta na listech zamrzne a krusta je ochráni. viz: http://brno.idnes.cz/mraz-na-jizni-morave-0le-/brno-zpravy.aspx?c=A120522_1781423_brno-zpravy_kol
Drzim im palce a dufam, ze to tento rok nebude vsetko ladove vino
U nas bolo nastastie v noci iba 0 stupnov.
včíl eště šárka napadne slivky, a nebude co slopat!
A pak si v Kauflandu koupíte litr pozdního sběru v akci za 99 korun. Já se divím, že se tím vinařstvím ještě někdo zabývá. K tomu budou vytápět vinice a dělat rozvody horkého vzduchu ke každé hlavě : )). To by bylo možná nejlevnější. A zapínat to po segmentech podle okamžité teploty.
Litr pozdního sběru za 99 korun. To bych si raději koupi gambáča s tuzemákem v akci. Nebo i jen tak.
tata byl vinar.Takmin nrni jasne, peoc vinice vsazuji v udoli
vinař? podle příspěvku spíš tatar, né?