Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované
Čekáme na více doporučených příspěvků
Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

V59ě88r74a 25P79r40a38g94a31č62o94v10á 1525563668237

...podpásový boj o podzemí , peníze neleží jen na ulici...

+1/0
doporučit
12.7.2017 8:49

P27e93t22r 36B59e34d98n16a49ř88í49k 3604888375164

,,, "Kdyby náhodou něco z toho v tom vlhku chytlo,,," asi by na to stačilo jen plivnout, vína by byla škoda !! Můj otec byl vinař 50 let a svítívávali jsme ve sklepě dost i svíčkami. Tam bylo spíše nebezpečí s nedostatkem kyslíku, když mladá vína začala kvasit, Bylo dobré mít na zemi svíčku, pokud hořela bylo to dobré.

0/0
doporučit
10.7.2017 11:15

P79e51t96r 33A47g39u18l87á34r 4837968460684

Valtický sklípek není klasický vinný sklípek s jedním vchodem. Je to turistická atrakce, kde je na jedné straně vchod, pokračuje se od bílých tunýlkem až k červeným a na druhém konci, který je výš než vchod je východ. Vzduch tam přirozeně i nuceně proudí.

0/0
doporučit
11.7.2017 7:11

P40e77t30r 37A15g16u63l70á86r 4747808340884

Před lety jsem tam byl. Chápal bych kdyby argumentovali tím, že je podzemí nebezpečné kvůli narušení statiky, ale požár? Co by tam hořelo? Všude je hlína, kámen a v nejhorším cihly. Jestli si to dobře vybavuji, jediné co je tam hořlavé jsou ošatky na chleba, chléb, rámy na víno a oblečení. Kdyby náhodou něco z toho v tom vlhku chytlo, byl bych zvědavý, po které láhvi vína na uhašení by průvodce sáhl jako po první.

+2/−1
doporučit
10.7.2017 7:47

P67a74v90e90l 77M15o93r56a24v57e55c 3322289832198

A víte o tom, že alkohol je celkem hořlavý?

+1/−1
doporučit
10.7.2017 10:37

P16e87t51r 61A87g40u75l71á68r 4227558810724

;-D Po ránu pobavilo. Zkuste si do talířku nalít decku vína a zapálit ji. Víte kolik je alkoholu ve víně? Přiblině desetina objemu a ten je ve zbytku rozpuštěný. Zbytek, tedy devět desetin je voda. A voda je při pokojové teplotě zatraceně málo hořlavá. Aby alkohol obsažený ve víně mohl začít hořet, musel by se nejdříve vydestilovat a k tomu by bylo zapotřebí tam pořádně zatopit. Jinak řečeno, víno by v tomto případě nemohlo být zdrojem hoření. Musela by třeba hořet budova nad tím po zásahu dopravním letadlem.

0/0
doporučit
11.7.2017 7:09







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.