Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

J77i67ř32í 30S61o42u28č79e58k 5496377149599

„Vinaři-autentisté například sbírají hrozny ručně a své výrobky nepřislazují.“

Tohle jsou dva z dlouhé řady požadavků na výrobu standardních vín s vyššími přívlastky. Takže nic nového.

Absence filtrování? Nefiltrovaná vína lze taky běžně sehnat.

Nižší síření? To slušná vinařství považují za samozřejmost.

Prostě nový naleštěný marketingový krasožvást pro něco, co slušná vinařství považují za samozřejmost.

+55/−1
doporučit
30.7.2017 15:58

J76a35n 97K87r89p33e98c 5136303144782

nejvice mi chutnalo rybizove vino v krabici. nevim jestli bylo autenticke nebo ne, ale moc si z toho vyletu nepamatuju. dokonce si ani nepamatuju jestli me bolela hlava, nebo kde jsme to byli. teda ani nevim jak to chutnalo, ale podle dochovanych zaznamu z vyletu padlo hodne krabiku, tak asi muselo byt. povazuji se za znalce, a zadne hnusne vino bych nikdy urcite nepil...

+27/−1
doporučit
30.7.2017 16:23
Foto

J79i21ř21í 74Š40a22f34e37r 4451711649987

Chápu to dobře, že pan Damborský si požádal o grant na výzkum, který už byl proveden kdesi v zahraničí?

Tím se do něj nechci nijak navážet a je to jistě smysluplnější výzkum než jiné, ale nějak tomu nerozumím.

+15/0
doporučit
30.7.2017 15:43
Foto

B73o78h68u60m72i57l 93P47r55o60c21h47á17z24k25a 9122989324330

Po sedmičce suchého bílého jsem kocovinu nikdy neměl.

+13/0
doporučit
30.7.2017 16:34

K65a91r91e17l 36B15e82d17ř92i49c62h 7353903253611

Mě přijde, že přívlastek "bio" už tolik netáhne, tak je potřeba příjít s nějakou vyšší úrovní. Prostě autentické.

Očekávám, že brzy se objeví autentická rajčata, okurky, ......

+13/−1
doporučit
30.7.2017 16:22

D49a93n 51M77a48c 1912825964645

Doslazovat víno dělaj jem prasata, ne vinaři

+10/0
doporučit
30.7.2017 17:32

R64u19d22o52l16f 56S42t45a37r45y 6598267668

Z clanku jsem dostal dojem, ze se nevi o cem se pise. Vino se nemusi filtrovat. Kvasinky se usadi v cas samy. Po 10 letech se vino nefiltruje ale dekantuje. Spickova vina se michaji. Jednak se michaji ruzne druhy a michaji se i vina z ruznych poloh. Je velky rozdil, jestli se vino vyrobi ve drevenych sudech, nebo cisternach z nerezocele (casto v Australii) Cukr se dodava do mostu, aby se dosahl optimalni obsah alkoholu, ne aby vino bylo sladke. To je i u nas problem, ve Francii nebo Italii se sladit nemusi. Zaverem bych rekl ze to zakalene vino, o kterem je rec je vlastne nedokvaseny burcak.

+10/−1
doporučit
30.7.2017 18:41

O84l28i96v46e66r 77N84e15u65m68a68n67n 3310426159

Takže Autentisté sedmého dne dostanou grant. Pěkné.

+8/−1
doporučit
30.7.2017 18:52

J43a67n 24S53t49a84r60ý 8937680542715

Joo, tak o grant jde? To jste mohli napsat v úvodu, nemusel jsem to číst celé.

+8/−1
doporučit
30.7.2017 15:50

M32i95l49a71n 28R25o82m26a65n71o82v32s23k38ý 8425326136775

Autentisté vína nepřislazují - no já jsem si vždy myslel, že přislazovat vína je čuňárna, že se to nedělá tak nějak normálně. A ejhle, pán je autentista! Heuréka!

+6/0
doporučit
30.7.2017 17:32

D59a76l51i90b71o94r 52M95o11r96a94v59a69n32s49k12ý 5963842980289

Každý trochu věci znalý konzument vína ví, že kvalita vína je dána především: odrůdou/dami, vinařskou oblastí, lokalitou vinice, klimatem v daném roce a vinařem, (resp. jeho technologií zpracování). Až někde v padesáté páté řadě může záležet na tom, zda je víno "autentické" nebo ne. Je evidentní, že autorka článku neví o nutných podmínkách toho, aby člověk nepil patoky, vůbec, ale vůbec nic......

+6/−2
doporučit
30.7.2017 18:19

J76a10k45u20b 75K65o91s 3576112190774

Chlubí se něčím, co by melo být samozřejmostí. Až na ten ruční sběr, ale ani to není nic neobvyklého.

+4/0
doporučit
30.7.2017 18:13

A51n59t11o96n74í26n 28Č87e66c95h 7486437296269

Další bio nesmysl za obrovské peníze.

+5/−3
doporučit
30.7.2017 16:21

R53o43b14e36r76t 48K81u36b36í66č28e49k 6804928743103

Jedna věc tu nezazněla a myslím, že je důležitá. Slečnou z obrázku bych se rád nechal školit i o autenticitě vína!

+3/0
doporučit
30.7.2017 21:12

P45e98t98r 29P42e51t44r 6813162578513

Jeste se mi nestalo, aby me po sedmicce vina bolela hlava. to po dvou nebo trech ano ale po jednr rozhodne ne.

Jsem ani nevedel, ze cely zivot piju autenticka vina, ted uz se teda muzu povazovat za znalce

+3/0
doporučit
30.7.2017 18:11

P78e11t32r 66B41a83č97a26v20č31í74k 3513598791699

Takové vínko jsem dostal pít v Mikulově v soukromí. Ráno fit a vzpomínka do dnes.

+3/0
doporučit
30.7.2017 15:31

J65i36ř95í 38S27e28d67l33á53č13e60k 9236676121649

A teď trochu provokace: Nejraději mám polosladká moldavská vína:-).

+2/0
doporučit
31.7.2017 11:09

M12a13r20t17i96n 37R19u55z96i73c38k43a 1932408786717

Autentista, dalsi nove marketingove slovo, za chvili tu bude autentisticke zemeselstvi a pestitelstvi misto ekologickeho...

To snad neni pravda...

+2/0
doporučit
30.7.2017 23:31

A13l89e24š 33L75i58s61o54v89s65k43ý 9309118382802

Autentické víno je v podstatě totožné s měšním vínem, neboli mešní víno je chemicky ani jinak neupravované přirozené víno.

+1/0
doporučit
30.7.2017 22:29

L87u19c23i92e 64J94i61ř15í40k32o42v65á 4589543242773

Jsem alergická na siřičitany, takže jsem tato vína poptávala v několika vinotékách. Dívali se na mne jako na Majku z Gurunu..... A když už v jedné věděli, oč jde, prohlásili, že siřičitany mají nekvalitní normy a i v těchto vínech prostě být mohou....

+1/0
doporučit
30.7.2017 21:04

F18r30a37n12t60i23š21e97k 68S81v18o77b26o49d10a 8420149197420

Moravská vína jsou zpravidla předražené octovité patoky, které rozumný člověk do úst nevezme a nad kterými onanují maximálně místní "znalci". Dalším stupněm dekadence jsou ovšem vína z Čech... :-)

Na druhou stranu čest (statisticky nevýznamným) výjimkám a také práci moravských vinařů, kteří tomuto zoufalství obětují někdy celé své životy.

+1/−6
doporučit
31.7.2017 0:12

M81a87r98t56i39n 47S40k69á18l97a 2498411264875

Vino se filtruje převážně proto, aby se odstranily kvasnice a vino prestalo kvasit dalsi cukr. Aspon si to myslim :). O cirost jde az v dalsi rade.

0/−1
doporučit
30.7.2017 15:51







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.