Diskuze

Bez chemie a kocoviny. Na autentické víno si ale člověk musí zvyknout

Lahůdka, ze které druhý den nebolí hlava a může prospívat zdraví. Takovými vlastnostmi se vyznačuje autentické víno vyrobené bez chemických látek a moderních technologií. Vinaři-autentisté například sbírají hrozny ručně a své výrobky nepřislazují.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

A teď trochu provokace: Nejraději mám polosladká moldavská vína:-).

2 0
možnosti
MH

To jsem fakt nevěděl že jsem takový vinař specialista. 8-oTo se musím rodině pochlubit;-D.

0 0
možnosti
FS

Moravská vína jsou zpravidla předražené octovité patoky, které rozumný člověk do úst nevezme a nad kterými onanují maximálně místní "znalci". Dalším stupněm dekadence jsou ovšem vína z Čech... :-)

Na druhou stranu čest (statisticky nevýznamným) výjimkám a také práci moravských vinařů, kteří tomuto zoufalství obětují někdy celé své životy.

1 8
možnosti
MT

Ty jsi komik ;-D. A ze tak casto vyhravaji souteze v zahranici. Se jim to tam asi jeste nedoneslo, jake ze tu delame patoky.

1 0
možnosti
MR

Autentista, dalsi nove marketingove slovo, za chvili tu bude autentisticke zemeselstvi a pestitelstvi misto ekologickeho...

To snad neni pravda...

2 0
možnosti
AL

Autentické víno je v podstatě totožné s měšním vínem, neboli mešní víno je chemicky ani jinak neupravované přirozené víno.

1 0
možnosti
RK

Jedna věc tu nezazněla a myslím, že je důležitá. Slečnou z obrázku bych se rád nechal školit i o autenticitě vína!

3 0
možnosti
Foto

Jsem alergická na siřičitany, takže jsem tato vína poptávala v několika vinotékách. Dívali se na mne jako na Majku z Gurunu..... A když už v jedné věděli, oč jde, prohlásili, že siřičitany mají nekvalitní normy a i v těchto vínech prostě být mohou....

1 0
možnosti
MT

maji pravdu, to vino proste ma mensi vydrz, zvlast pokud je sudove

0 0
možnosti
ON

Takže Autentisté sedmého dne dostanou grant. Pěkné.

8 1
možnosti
RS

Z clanku jsem dostal dojem, ze se nevi o cem se pise. Vino se nemusi filtrovat. Kvasinky se usadi v cas samy. Po 10 letech se vino nefiltruje ale dekantuje. Spickova vina se michaji. Jednak se michaji ruzne druhy a michaji se i vina z ruznych poloh. Je velky rozdil, jestli se vino vyrobi ve drevenych sudech, nebo cisternach z nerezocele (casto v Australii) Cukr se dodava do mostu, aby se dosahl optimalni obsah alkoholu, ne aby vino bylo sladke. To je i u nas problem, ve Francii nebo Italii se sladit nemusi. Zaverem bych rekl ze to zakalene vino, o kterem je rec je vlastne nedokvaseny burcak.

10 1
možnosti
JU

pane, vy jisto jistě nebudete vinař... říct, že zakalené víno je nedokvašený burčák může jen absolutní neznalec... mimochodem o deseti letech není v článku ani slovo...8-o

0 0
možnosti
DM

Každý trochu věci znalý konzument vína ví, že kvalita vína je dána především: odrůdou/dami, vinařskou oblastí, lokalitou vinice, klimatem v daném roce a vinařem, (resp. jeho technologií zpracování). Až někde v padesáté páté řadě může záležet na tom, zda je víno "autentické" nebo ne. Je evidentní, že autorka článku neví o nutných podmínkách toho, aby člověk nepil patoky, vůbec, ale vůbec nic......

6 2
možnosti
JU

máte to pěkně naučené, ale očividně jen přebíráte to, co jste někde vyčetl... mimochodem jestli si chcete dělat z těla dobrovolně skládku mědi, je to vaše volba

0 1
možnosti