Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Do Reduty jen se solničkou a pepřem. A raději na divadlo než na jídlo

  12:26aktualizováno  12:26
Restaurace Reduta na historickém brněnském náměstí Zelný trh láká upraveným zevnějškem i příjemným interiérem. Ovšem ne každá volba z jídelního lístku skončila šťastně. Celkový dojem kazilo hlavně nepříliš šťavnaté maso.

Restaurace Reduta na Zelném trhu. | foto: Monika Hlaváčová, MF DNES

Krásně zrekonstruovaná budova Divadla Reduta je jednou z dominant Zelného trhu. Má skvělou divadelní scénu, my jsme sem však nepřišli na podívanou, ale na oběd.

Restaurace Reduta

Restaurace a kavárna Reduta, Zelný trh 4, 602 00 Brno
www.redutarestaurant.cz

Restaurace je nekuřácká a dovnitř se pohodlně dostane i vozíčkář.

Výběr z jídelního lístku:
Jemný bramborový krém za 55 Kč a Vídeňský telecí řízek s bramborovým salátem za 189 Kč.

V Redutě ochutnáte česká jídla a pár lehčích mezinárodních. Doporučit se dají polévky a guláš. Minutky ale propadly.

Hodnocení: 40 %

Stejnojmenná restaurace s kavárnou je hned u vchodu do budovy. Zařízení je minimalistické, moderní a vzdušný prostor působí příjemně svěže. Neotřelým zpestřením jsou barevné židle a fotografie z divadelní scény. Zákazníky vítají efektně a vkusně naaranžovanými bílými stoly.

Dojem kazily drobné přešlapy

Dobrý dojem ale hned na začátku zkazily špatně utřené a nevyleštěné příbory. Lístek jsme si prostudovali dopředu na internetu. Sympatické je, že není příliš obsáhlý a je sezonní. Na místě nás ale překvapilo, že internetová verze už neplatí.

Začátek menu provázely i další komplikace. Při objednávce nápojů jsme se horko těžko snažili výběrem trefit do nabídky, spoustu věcí z objednávky totiž vůbec neměli. Podobné těžkosti a dohadování jsme zažili i při výběru jídel.

I když byl mladý číšník přívětivý, neprofesionální chyby se mu skrýt nepodařilo. Tak se stalo, že předkrmy a polévky se na stole zjevovaly po jednom, prázdné talíře zase mizely pomalu. Jídlo jsme dostali vlažné a na studených talířích. Podobné přešlapy by se v restauraci této kategorie neměly stát.

Výborná polévka i guláš, maso pokulhávalo

Jako polévku jsme zvolili tradiční kyselačku se zakysanou smetanou za 55 korun a jemný bramborový krém s muškátovým oříškem a slaninou za 55 korun. Obě se dají doporučit k lehkému obědu. Byly dobře ochucené a velmi vydatné.

Pochválit můžeme i jemně pikantní hovězí guláš s rajčátky za 149 korun, který typicky silnou chutí splnil naše očekávání. První tři jídla byla příjemným zahájením našeho testovacího menu. Jenže kuchaři se už nepodařilo stejně dobře si vyhrát i s minutkovou úpravou jídel. Vzdal dokonce i snahu jídlo efektně prezentovat.

Restaurace Reduta na Zelném trhu.

Grilované kuřecí prso s pestem a zeleninou za 175 korun je v místním podání synonymem nudnosti. Prsa byla naprosto vysušená a plátky grilované cukety a lilku zase neochucené.

Proužek bazalkového pesta na talíři a snítka rozmarýnu působily jako pouhý pokus o pozvednutí podprůměrného jídla na lákavě znějící pokrm v jídelním lístku.

Roštěná putovala zpět do kuchyně

Pochválit se nedá ani roštěná s cibulkou za 270 korun. Místo šťavnatého plátku hovězího jsme na talíři měli vysušenou podrážku s mdlými fazolkami a kostičkami slaniny a kolečky cibule. Jídlo bylo bez chuti a vrátili jsme jej zpátky do kuchyně.

Roštěná v restauraci Reduta byla vysušená a příloha mdlá a bez chuti. Koření bylo rozsypané na okraji talíře. Navíc jídlo nebylo ani hezky naaranžované.

Roštěná v restauraci Reduta byla vysušená a příloha mdlá a bez chuti. Koření bylo rozsypané na okraji talíře. Navíc jídlo nebylo ani hezky naaranžované.

Místo něj jsme si pro útěchu vybrali vídeňský telecí řízek. Maso bylo šťavnaté a dobré. Jenže více než klasický, nedochucený bramborový salát by se sem hodila originální verze s vídeňským bramborovým salátem s vývarem.

Bez soli a pepře na stole bychom se v Redutě neobešli, zato v kuchyni jimi zbytečně plýtvají na krajích talíře.

Škoda, Reduta na první pohled vypadá jako podnik jedoucí na módní vlně zájmu o gastronomii, klasická jídla a poctivé suroviny. Není to ale tak lehké a do vysněného cíle zbývá dost manažerského i kuchařského umu. Bez špetky snahy a dobrého koření to však nepůjde.

Autoři:




Hlavní zprávy

Další z rubriky

RegioJet testuje nové vagóny Astra.
Lidé jsou unavení z uzavírek a výmolů na D1. Raději volí cestu vlakem

Počet cestujících vlakem mezi Brnem a Prahou se od roku 2010 téměř ztrojnásobil. Může za to konkurenční boj mezi Českými drahami a RegioJetem, ale hlavně...  celý článek

Handicapovaný slovenský student František Milan vyrazí díky stipendiu od...
U úřadů narazil. K cestě do Číny pomohla nemocnému studentovi univerzita

Získal možnost vyjet na prestižní pobyt do Číny. Na vysněnou cestu se však handicapovaný Slovák František Milan málem nevydal, protože mu slovenské úřady...  celý článek

V holasické lokalitě Čtvrtě má stát celkem 64 patrových domů s obytnou plochou...
Z majitelů nových domků jsou rukojmí. Stavba kvůli hádce firem stojí

Původně bezproblémová stavba 64 rodinných domků v Holasicích na Brněnsku se zadrhla. Rozhádaní developeři jdou k soudu, lidé trpí obavami, aby neskončili jako...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.