Restaurace Don Pedros v Hustopečích

Restaurace Don Pedros v Hustopečích | foto: Julie Kalodová, MF DNES

Don Pedros nabízí mexickou kuchyni jen napůl

  • 0
Cesta třicet kilometrů jižně od Brna je jízdou za vínem. Jeden sklípek vedle druhého, to se dá ve vinařském městečku Hustopeče předpokládat. Překvapující je najít hned vedle malebné sklepní uličky mexickou restauraci. O mexickou kuchyni tu ovšem jde až v druhé řadě.

Konceptu restaurace Don Pedros mexický šmrnc neschází. V prostředí laděném do venkovského stylu se sedí příjemně, navíc se v části restaurace nekouří.

recenze restaurací

Dnes: Mexická restaurace Don Pedros, Herbenova 4, Hustopeče
www.donpedros.cz

Hodnocení: 50 %
Restaurace je zaměřena na mexickou kuchyni. Ohnivou chuť mexické kuchyně Don Pedros nepostrádá, ale kromě pálivé chuti si na víc nevzpomenete.

Dvě terária s leguány potěší zejména děti a částečně suplují chybějící dětský koutek.

O pohodu se stará milý personál, ale už při usazení ke stolu bez typických mexických omáček na uvítanou se dá vytušit, že na závěr oběda nemusíte být příliš spokojeni.

Dlouhé menu ukrývá "poklady"

V jídelníčku najdete maso, fazole, tortilly, všudypřítomné chilli i kyselá zelená rajčata tomatillos. Jenže v obsáhlém výběru (127 jídel bez omáček a příloh) potutelně vykoukne i tak "nemexická" nabídka, jakou jsou těstoviny a smažený sýr.

Pochybuji, že v Mexiku si pod pojmem vegetariánské jídlo někdo představí smažený eidam. V menu nechybí ani další "poklady" jako kuřecí plátek se špenátem nebo vepřové s anglickou slaninou a hermelínem. Ryze mexická restaurace je rázem mexická jen napůl.

Polévka instantní, tortilly utopené

Předkrm Nachos con guacamole za 59 korun obsahuje slušnou porci kukuřičných lupínků, které ladí s jemným dipem z avokáda. Ten sice postrádal cibuli, zato jej doplňovaly kousky rajčat. Slušný začátek.

Kuřecí vývar v restauraci Don Pedros v HustopečíchNachos con guacamole v restauraci Don Pedros v Hustopečích

O poznání horší byla polévka. Kuřecí vývar pro děti za 26 korun neměl s koncentrovanou chutí skutečného vývaru nic společného. Slané instantní směsi dominovala variace na "fritátové" nudle, které v místním pojetí nahradila krájená pšeničná tortilla.

Odpudivé chuti nepřidala ani zmrazená zelenina a suché kostičky kuřecího masa. Tady platí přísloví "večeři dej nepříteli". A to je polévka určena dětem.

Samotné mexické pokrmy není vždy nebytné silně kořenit, ale jídla v Don Pedros právě pikantním kořením vynikají. Až by se mohlo zdát, že v Mexiku přežívají jen na chilli.

Enchiladas verdes de pollo v restauraci Don Pedros v Hustopečích

Druhý chod Enchiladas verdes de pollo za 170 korun nebyl výjimkou. Kukuřičné tortilly plněné kuřecím masem a fazolemi, podávané v enchiladas ze smetany, drcených zelených rajčat, salsy verde, koriandru a mexického koření.

Servírka po dvaceti minutách přinesla mělkou zapékací misku se dvěma velkými plátky kuřecího masa, které se společně s fazolemi a kouskem tortilly topilo v hutné a pikantní omáčce. Povrch pokrmu zdobily lupínky nachos s nepatrným množstvím čerstvého koriandru.

Čerstvý koriandr a měkké maso bylo v pořádku, ale poměr surovin měl být opačný - kousky kuřecího masa s fazolemi, trochou omáčky a koriandrem zabalené v tortille a koriandrem hojně posypané. Další omáčka samozřejmě v samostatné misce.

Palačinky a šlehačka ze spreje

Ani sladká tečka v podobě Crepés con crema de frambuesay helado de vainilla - palačinky s malinovým soté a vanilkovou zmrzlinou za 58 korun nezměnila nic na zklamání. Mdlé palačinky (opět kralovala instantní směs) doplňovala šlehačka ze spreje, kyselé maliny a celkem slušná zmrzlina, ovšem straciatella, ne vanilková!

Crepés con crema de frambuesay helado de vainilla v restauraci Don Pedros v Hustopečích

Pokud se restaurace Don Pedros profiluje jako mexická, prospělo by jí držet se konceptu a místo hromady různorodých chodů vsadit raději na několik vybraných mexických jídel s důrazem na kvalitu. Protože právě kvalita je jejich Achillovou patou.