Snad to Plzni zavaříme. Hráči Zbrojovky se na mistra chystali v kuchyni

  • 0
Zatímco plzeňští fotbalisté možná zrovna končili dopolední protažení před večerním pohárovým duelem ve Vídni, oni si kolem pasu omotávali zástěry. Zbrojovka před nedělním ligovým duelem proti mistrovi zvolila netradiční přípravu, celý tým včetně vedení i trenérů zamířil do kuchyně.

„Snad Plzeň potrápíme aspoň tak, jak nás potrápilo to vaření,“ usmál se brněnský fotbalista Matúš Lacko, jenž při teambuildingové akci patřil mezi nejšikovnější kuchtíky. „Něco podobného by mohlo být častěji,“ dodal slovenský záložník.

Místo klasických fotbalových pokřiků „záda“, „sám“ nebo „pojď“ si brněnští hráči radili, jak dochutit kuřecí maso či jak originálně „nakydat“ majonézu k uzenému lososu.

Podobné stmelovací akce, kterou Zbrojovka uspořádala ve čtvrtek v gastronomickém centru Kuliner v Moravanech u Brna, nejsou u ligových celků novinkou. V létě například sparťané na raftech sjížděli Vltavu, před časem zase plzeňští fotbalisté zpívali klubovou hymnu s filharmonií (více čtěte zde).

„Je to pěkné zpestření,“ pokyvoval Lukáš Zoubele, jenž při vaření nevšiml, kdo z jeho parťáků vynikal. „Soustředil jsem se hlavně na sebe, aby to bylo trošku k jídlu,“ vysvětloval.

Odborníci z nově otevřeného gastronomického centra totiž pro hráče Zbrojovky přichystali tříchodové menu, které si ovšem sami fotbalisté museli připravit.

„Hlavní zadání bylo, že hráči potom jdou na trénink. Oběd musel být lehký,“ vysvětloval šéfkuchař Tomáš Levý.

Tříchodové menu fotbalistů

Předkrm: Uzený losos na bukových pilinách s wasabi majonézou, domácí anglický muffin.

Hlavní chod: Supreme z farmářského kuřete, bramborová kaše s lanýži, římský salát ve vinaigrettu.

Dezert: Rakytníková zmrzlina, čokoládová hlína a mátový olej

„Fotbalisti jsou super, měli jsme maličký problém, že jsme se kvůli jejich počtu všem nemohli intenzivně věnovat. Všichni byli ale šikovní, vypadá to, že se dobře bavili,“ pochvaloval si Levý, který si s kolegy pro fotbalisty nachystal i „cibulový test“. „A všichni jím prošli. Nic složitějšího jsme nevymýšleli, přeci jenom je liga v plném proudu,“ křenil se.

S oceněním nejrychlejší kráječe cibule se mohl pyšnit Pavel Zavadil, který v minisouboji porazil Matúše Lacka a Petra Buchtu. „Kapitán musel vyhrát,“ prohodil Lacko.

I proto, že nevšední příprava v kuchyni se obešla bez hráčských ztrát, trenér Václav Kotal po obědě zavelel k odjezdu na trénink. Brněnský týden vyvrcholí nedělním domácím duelem proti Plzni. A klub věří, že Zbrojovku proti favoritovi požene vyprodaný stadion (více naleznete zde).