Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Green: oběd možná zasytí, chuť mu ale chybí

  11:01aktualizováno  11:01
RECENZE POLEDNÍCH MENU - Restauraci v domě s malou terasou najdete v přívětivém objetí sousedních rodinných domků uprostřed Komína. Dobře se sem cestuje trolejbusem, a pokud jste pojízdní, nebudete mít problém pro svého drahouška s motorem najít místo na parkovišti.

Restaurace Green | foto: Monika Hlaváčová, MF DNES

Někdo by mohl říct, že místo je to trochu zapadlé, ale kdo má rád klid, ten ho tu také najde.

Zahradní restaurace Green však názorně dokazuje, že i v lokalitě mimo centrum gastronomického dění se dají v poledne obsadit téměř všechny židle u stolu. Při obou našich návštěvách tu bylo plno.

Test menu

Kam na dobrý oběd

MF DNES hodnotí každé pondělí jednu brněnskou restauraci, ve které vaří polední menu.
Recenzentka restauraci navštívila v minulém týdnu nejméně dvakrát.

Dnes: Restaurace Green,
Vavřinecká ulice 624 00 Brno-Komín www.greenrestaurant.cz
Hodnocení: 50 %

Hostům, kteří si lebedí v cigaretovém kouři, je vyhrazena zimní zahrada, nekuřáci se mohou posadit v opačné části domu. Ale místa u prosklené stěny se obsazují jako první. Z oken je totiž lepší výhled, i když se díváte na sídliště.

Lahůdky pro masožrouty

Polední menu tvoří dvě jídla za cenu 69 nebo 85 korun. Vychází se vstříc hlavně vyznavačům masa. Seznam tvoří běžný standard bez větších překvapení - čočka s klobásou, guláš nebo karbanátek. Kdo nemá chuť na flákotu, je odkázán k tomu, aby zalistoval v jídelním lístku.

O ten jsme požádali a obsluha jej velmi ochotně přinesla. Navíc nás z kuchyně ubezpečili, že kuchař nemá problém připravit cokoli, co si budeme přát. A vůbec, obsluhující personál tu funguje zcela bez chyby!

Jídelní lístek tvoří poměrně dlouhý seznam jídel, rádi bychom vynechali maso, a tak volíme těstoviny se sýrovo-smetanovou omáčkou. Těstoviny byly studené a omáčka zklamala. Měla obsahovat rozpuštěný čedar, nivu, eidam a parmazán.

Chyběla však typická pikantní chuť sýra, spíš připomínala rozpuštěný levný rostlinný tuk. Pokud k zalití těstovin za dveřmi kuchyně použili bleskurychle rozmíchaný polotovar, je to šlápnutí vedle. Protože za 139 korun (k tomu navíc v účtu nechyběl couvert ve výši 12 Kč) už se nám náhražky jíst nechce.

Z týdenní nabídky poledních menu jsme otestovali tři hlavní jídla a dvě polévky. Potěšením byla ta cibulová, ve které kromě osmahnutých křupavých kostiček chleba hladinu zdobily i kousky slaniny. Frankfurtská polévka však v ústech zanechávala kyselý ocásek.

Menu restaurace Green

Hovězí roštěnou s nivovou omáčkou si představte jako tři nebo čtyři nudličky masa ve spoustě bílé husté tekutiny, která nevoní po "modrém sýru". Velká škoda, že omáčka nedokázala předat hovězímu šmak ani šmrnc.

Kousky masa ale byly měkké. Perfektní byla naopak příloha - křupavé, zlatavé a při správné teplotě osmažené americké brambory.

Stejný úspěch se ale nezdařil druhý den. Hranolky by bývaly mohly být opravdu dokonalé. Kdyby si z kuchyně na sobě nepřinesly i stopy spálené strouhanky. Kuřecí prsa byla měkká, navíc masa byla celkem slušná porce.

Menu restaurace Green

Dva plátky rajčat a plátek mozzarelly suššímu masu doplnily maličko parády. Plátek kuřecího byl studený a v jedné části se pod sýrem objevila výrazně žlutá barva. Marně jsme vidličkou pátrali proč, odpověď zná pouze kuchař.

Segedínský guláš reprezentovaly čtyři kostky masa v omáčce. Knedlíky dostaly jediný, přesto důležitý úkol -vynechte chuť a zasyťte se.

Menu restaurace Green

Osobně se přimlouvám za vynechání tuhé a studené palačinky, navíc opatřené zředěnou marmeládou a bojuji za větší porci masa. Alespoň u guláše a hovězí roštěnky.

Káva nakonec, dobrá volba

Na závěr jídla je dobré si objednat kávu. I my jsme to udělali a byla to dobrá volba. Krátké, malé ristretto sice servírují bez vody i tácku, ale stojí za doporučení. Má velmi příjemnou ovocnou vůni. A i když se crema rychle rozpadá, kávu jsme rádi zopakovali. Jen si k ní nikdy nedávejte smetanu, nechutná totiž vůbec dobře.

Green zahradní restaurace

Restaurace s vytápěnou zimní zahradou, v létě je posezení na terase. Vaří se česká jídla i speciality Středomoří. Vyhlášené jsou zdejší steaky.

Polední menu
Za obědové menu zaplatíte buď 69 Kč (polévka, hlavní jídlo) nebo 85 Kč (polévka, hlavní jídlo a dezert nebo salát). Na výběr je ze dvou jídel, nabídce dominují různé úpravy masa.
Obědy se podávají ve všední dny od 11.30 hodin.
Aktuální nabídka na celý týden je na internetových stránkách restaurace, www.greenrestaurant.cz

Vybíráme z jídelního lístku
Francouzská cibulačka s koňakem 32 Kč Gratinované žampiony Pamplona 69 Kč
Pfeffer steak 200 g 321 Kč
Masová deska Green (pro dva) 399 Kč Obědový salát 89 Kč
Tiramisu 55 Kč

Nápoje
Espresso 29 Kč
Pilsner Urquell 0,5 l 34 Kč
Starobrno 0,5 l 27 Kč
Mattoni 25 Kč

Dobrý tip: Restaurace nabízí mimořádnou nabídku sezonních specialit (zvěřina, ryby...). Akce jsou nepravidelné, doporučujeme sledovat webové stránky.

Jak to shrnout? Pokud v létě funguje na terase lávový gril a domácí udírna, hosté po steaku odcházejí spokojeni. Polední menu v Greenu je v podstatě průměrný zážitek. Ale se skvělou obsluhou!

Autor:




Hlavní zprávy

Další z rubriky

Vranovská přehrada.
Kempy hlásí plno, turisté spí mezi auty. Rezervovat stany předem nejde

Je nám líto, musíte jinam. S takovou odjíždějí někteří turisté z kempů u Vranovské přehrady, které už několikrát vyhlásily stopku, protože mají přeplněno....  celý článek

Zatmění Slunce, jak ho zachytila VUT Brno na Špicberkách.
Čeští vědci čekají na zatmění Slunce kvůli zvědavcům na tajném místě

Na dlouho utajovaném a opuštěném místě v Oregonu v USA, dál od všech ostatních „lovců“. Tak čeká matematik Miloslav Druckmüller z Fakulty strojního inženýrství...  celý článek

Policisté na tísňové lince 158 měli ze zlovolných telefonátů těžkou hlavu.
Policisté hledali spoutanou holčičku v autě, její únos však byl výmysl

Vymyšlenou historkou o únosu zaměstnaly dvě školačky policisty v Hodoníně, kteří na základě jejich svědectví hledali auto se spoutanou holčičkou. Ve výpovědích...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.