Někdo by mohl říct, že místo je to trochu zapadlé, ale kdo má rád klid, ten ho tu také najde.
Zahradní restaurace Green však názorně dokazuje, že i v lokalitě mimo centrum gastronomického dění se dají v poledne obsadit téměř všechny židle u stolu. Při obou našich návštěvách tu bylo plno.
Test menuKam na dobrý oběd MF DNES hodnotí každé pondělí jednu brněnskou restauraci, ve které vaří polední menu. Dnes: Restaurace Green, |
Lahůdky pro masožrouty
Polední menu tvoří dvě jídla za cenu 69 nebo 85 korun. Vychází se vstříc hlavně vyznavačům masa. Seznam tvoří běžný standard bez větších překvapení - čočka s klobásou, guláš nebo karbanátek. Kdo nemá chuť na flákotu, je odkázán k tomu, aby zalistoval v jídelním lístku.
O ten jsme požádali a obsluha jej velmi ochotně přinesla. Navíc nás z kuchyně ubezpečili, že kuchař nemá problém připravit cokoli, co si budeme přát. A vůbec, obsluhující personál tu funguje zcela bez chyby!
Jídelní lístek tvoří poměrně dlouhý seznam jídel, rádi bychom vynechali maso, a tak volíme těstoviny se sýrovo-smetanovou omáčkou. Těstoviny byly studené a omáčka zklamala. Měla obsahovat rozpuštěný čedar, nivu, eidam a parmazán.
Chyběla však typická pikantní chuť sýra, spíš připomínala rozpuštěný levný rostlinný tuk. Pokud k zalití těstovin za dveřmi kuchyně použili bleskurychle rozmíchaný polotovar, je to šlápnutí vedle. Protože za 139 korun (k tomu navíc v účtu nechyběl couvert ve výši 12 Kč) už se nám náhražky jíst nechce.
Z týdenní nabídky poledních menu jsme otestovali tři hlavní jídla a dvě polévky. Potěšením byla ta cibulová, ve které kromě osmahnutých křupavých kostiček chleba hladinu zdobily i kousky slaniny. Frankfurtská polévka však v ústech zanechávala kyselý ocásek.
Hovězí roštěnou s nivovou omáčkou si představte jako tři nebo čtyři nudličky masa ve spoustě bílé husté tekutiny, která nevoní po "modrém sýru". Velká škoda, že omáčka nedokázala předat hovězímu šmak ani šmrnc.
Kousky masa ale byly měkké. Perfektní byla naopak příloha - křupavé, zlatavé a při správné teplotě osmažené americké brambory.
Stejný úspěch se ale nezdařil druhý den. Hranolky by bývaly mohly být opravdu dokonalé. Kdyby si z kuchyně na sobě nepřinesly i stopy spálené strouhanky. Kuřecí prsa byla měkká, navíc masa byla celkem slušná porce.
Dva plátky rajčat a plátek mozzarelly suššímu masu doplnily maličko parády. Plátek kuřecího byl studený a v jedné části se pod sýrem objevila výrazně žlutá barva. Marně jsme vidličkou pátrali proč, odpověď zná pouze kuchař.
Segedínský guláš reprezentovaly čtyři kostky masa v omáčce. Knedlíky dostaly jediný, přesto důležitý úkol -vynechte chuť a zasyťte se.
Osobně se přimlouvám za vynechání tuhé a studené palačinky, navíc opatřené zředěnou marmeládou a bojuji za větší porci masa. Alespoň u guláše a hovězí roštěnky.
Káva nakonec, dobrá volba
Na závěr jídla je dobré si objednat kávu. I my jsme to udělali a byla to dobrá volba. Krátké, malé ristretto sice servírují bez vody i tácku, ale stojí za doporučení. Má velmi příjemnou ovocnou vůni. A i když se crema rychle rozpadá, kávu jsme rádi zopakovali. Jen si k ní nikdy nedávejte smetanu, nechutná totiž vůbec dobře.
Green zahradní restauraceRestaurace s vytápěnou zimní zahradou, v létě je posezení na terase. Vaří se česká jídla i speciality Středomoří. Vyhlášené jsou zdejší steaky. Polední menu Vybíráme z jídelního lístku Nápoje Dobrý tip: Restaurace nabízí mimořádnou nabídku sezonních specialit (zvěřina, ryby...). Akce jsou nepravidelné, doporučujeme sledovat webové stránky. |
Jak to shrnout? Pokud v létě funguje na terase lávový gril a domácí udírna, hosté po steaku odcházejí spokojeni. Polední menu v Greenu je v podstatě průměrný zážitek. Ale se skvělou obsluhou!