I když mi každý tvrdil, že tresky, krevety, lososi i garnáti jsou v Nordsee drahé zboží, po návštěvě můžu říct, že suroviny jsou převážně v dobré kondici a až na drobné nedostatky se vyšší částka za oběd vyplatila.
TEST MENUMF DNES a brno.idnes.cz hodnotí každý týden jednu restauraci na jižní Moravě, ve které vaří polední menu. Recenzentka navštíví restauraci vždy alespoň dvakrát. |
Rozumná forma fastfoodu s rybičkou v logotypu konkuruje smaženému mletému kuřecímu a hovězímu masu jiných rychloobslužných bister specialitami z mořských "potvor" a rybího masa.
Maso se spíš griluje, není mleté a k pokrmům se přidává čerstvá zelenina. Obstojí tedy i u příznivců lehčí a zdravější stravy. Zároveň ctí typicky rychlé fastfoodové pojetí s talířem na plastovém tácu a uprostřed tepající Vaňkovky.
Obsluha ví míň než web
Rybímu koutku vévodí prosvětlený pult plný rybích jídel a zdejší stoly jsou stále zaplněny hosty. Objednávky, servírování i placení trvá pár minut.
Nordsee nabízí kromě jídel od sto padesáti korun i cenově příznivou polední nabídku jídel za 99 korun. První ochutnávka přesto skončila nezdarem. Přišla jsem v sobotu a o víkendech cenově zvýhodněná jídla nemají. Také mě odradil pohled na "tatarkoidní" omáčku v nádobě s oschlými a nažloutlými okraji. Obsluha je v prodeji nepřesvědčivá. Nerozhodnému zákazníkovi příliš nepomáhá v nabídce se zorientovat.
To, co ale nestíhá obsluha v reálu, dobře jistí internetová prezentace. Web firmy je přehledný, s dostatkem informací o druzích ryb včetně nutričních hodnot většiny jídel a poradny, jak rozlousknout humrovi klepeto.
Ve všední den, vybavena informací o tisících kilojoulů v jedné porci, jsem si vyhlédla a objednala okouna na grilu se zeleninou a bramborovou kaší. Přílohy jsou zahrnuty v ceně. Okoun byl výtečný a je vítězem celého testu. Nemastný a slaný akorát.
Příjemně teplé, právě grilované maso ryby jemně a příjemně vonělo. Na talíř jsem si nechala přidat ještě teplou zeleninu. Voňavé kousky lilku a měsíčky rajčátek meníčko prodražily o 28 korun, o dalších 29 pořádná porce pepřem tečkovaného okurkového salátu s příjemně výraznou, sladkokyselou zálivkou. Dobrý dojem zašmodrchala až instantní chuť bramborové kaše.
Za třicet minut bylo po všem. Měla jsem exkluzivního okouna, pochutnala si na zelenině a na talíři nechala podprůměrnou přílohu za 156 korun. Příště do Nordsee na výtečně připravenou rybu a dokonalou zeleninu, informace o rybí žouželi dopředu vygooglit a tatarku nechat tatarkou.