Sobotní den v Hustopečích byl ve znamení tradičních Slavností mandloní a vína.

Sobotní den v Hustopečích byl ve znamení tradičních Slavností mandloní a vína. Místní soutěžili o nejlepší mandlový moučník. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Hustopeče ovládly mandlové moučníky a křest nové kuchařky

  • 3
Sobotní den v Hustopečích byl ve znamení tradičních Slavností mandloní a vína. Bohatý program lákal například na tradiční folklor z Habovky, zatančila krojovaná Hustopečská chasa, zahrála cimbálovka Ladislava Švidroně a další.

Lákadlem slavností byli také otevřené vinné sklepy a mandlové speciality, kterých nebylo málo. Místní soutěžili o nejlepší mandlový moučník, křtila se nová kuchařka hustopečské chasy "Tak chutná Hanácké Slovácko," kterou je patronka Anife Vyskočilová.

Sedm restaurací mezi sebou bojovalo o nejlepší mandlové menu, které hodnotila porota složená ze špičkových kuchařů z různých koutů republiky. Na Dukelském náměstí hostil návštěvníky řemeslný jarmark, v Domě U Synků byla ochutnávka zabíjačkových specialit a na zahřátí byla k mání voňavá mandlovice.

Ani mrazivé počasí neodradilo návštěvníky vyrazit k rozhledně Mandloňovou stezkou, kam jezdil také koňský povoz.

Hustopeče

Hustopeče