Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Jak chutná česká hotovka v rytmu salsy

  11:34aktualizováno  11:34
RECENZE POLEDNÍCH MENU - Temperamentní melodie uprostřed líšeňského sídliště v Brně můžete slyšet každý den v restauraci Havana. Čtení jídelního lístku vás tam pobaví, i když se tu tříští kuchyně různých národností. Škoda že pohled na polední menu už k vlnění boků nesvádí: zeleninové rizoto s kečupem, uzené se zelím a koprová polévka s vejcem.

Restaurace Havana v Brně | foto: Otto Ballon Mierny, MAFRA

Závan exotiky mají vzbuzovat kubánská kuřecí prsíčka. Kvalita ovšem drží slušnou laťku. Personál je sehraný, obsluha báječná. Volíme z menu nejdražší variantu "c" za 95 korun a o třicet korun levnější "áčko".

Test menu

MF DNES hodnotí každé pondělí jednu brněnskou restauraci, kde vaří polední menu. Recenzentka restauraci navštívila dvakrát. Byl to Havana restaurant Masarova 9, 628 00 Brno-Líšeň
www.havana-restaurant.cz
Hodnocení: 60 %

Polední menu: Obědová menu jsou tři. Levnější za 65 korun - polévka a hlavní jídlo. Za 95 korun je navíc předkrm a decilitr vína.

K oběma jídlům je polévka, "céčko" má navíc předkrm a sklenku červeného vína. Polévka sice nebyla s mušličkami, jak nás lákali "na kartě", ale s rýží. Vývar však voněl, byl horký a zelenina uvnitř si zachovala svěží barvu i texturu.

Závitek byl dobře propečený, měkký a šťavnatý. Pod plátkem křehkého masa se skrývala slanina, která předala masu šmrnc, a uvnitř se choulilo lůžko z čerstvého špenátu. K tomu výtečně uvařená žampionová rýže. Dobrý dojem ale velmi pokazil téměř zkvašený plátek rajčete. I v předkrmu se na listu salátu objevily nečistoty.

 Kuřecí závitek ochutil plátek slaniny v brněnské restauraci Havana

Karbanátku s bramborovým salátem není co vytknout.

Karbanátku se salátem nebylo co vytknout - brněnská restaurace Havana

Druhý den jsme přišli hodinu po poledni. Fazolová polévka byla krásně horká a luštěniny uvařené tak akorát. V ústech ale zůstala pachuť dochucovadla. Bramborák na povrchu nekřupal a uvnitř byl blátivý. Chyběl česnek i majoránka, přebývalo naopak pepře. Znamenité bylo nařezané zelí s mrkví.

V Havaně je fajn. Obě levnější verze poledního menu by mohly více kopírovat nabídku a koncept podniku. Kdyby nebylo bramboráku a doslova nepoživatelného rajčete, dalo se s procenty v hodnocení vystoupat o mnoho výš.

Autor:




Hlavní zprávy

Další z rubriky

Ilustrační snímek
Nevidomý muž zakopl na ulici, při vstávání mu z ramena zmizela ledvinka

Obětí zloděje se zřejmě stal nevidomý muž, který zakopl před barem v Hodoníně. Dočkal se sice pomoci, ale zároveň přišel o ledvinku s telefonem a osobními...  celý článek

Dodge ujíždějící na Vyškovsku policistům skončil zaklíněn na polní cestě.
Sporťák ujížděl policistům dvoustovkou, nakonec uvázl na polní cestě

O víc než sto kilometrů v hodině překročil rychlostní limit řidič sportovního vozu značky Dodge, který na Vyškovsku ujížděl policistům. Honička skončila až na...  celý článek

Ilustrační foto
Zlaté časy pro dělníky. Firmy se předhánějí v lepších nabídkách

Žádná dlouhá výběrová řízení na několik kol. Kdo přijde z ulice, pohovor podstoupí okamžitě a do druhého dne ví, zda může nastoupit. Taková je rvačka o dělníky...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.