Restaurace Havana v Brně

Restaurace Havana v Brně | foto: Otto Ballon Mierny, MAFRA

Jak chutná česká hotovka v rytmu salsy

  • 2
RECENZE POLEDNÍCH MENU - Temperamentní melodie uprostřed líšeňského sídliště v Brně můžete slyšet každý den v restauraci Havana. Čtení jídelního lístku vás tam pobaví, i když se tu tříští kuchyně různých národností. Škoda že pohled na polední menu už k vlnění boků nesvádí: zeleninové rizoto s kečupem, uzené se zelím a koprová polévka s vejcem.

Závan exotiky mají vzbuzovat kubánská kuřecí prsíčka. Kvalita ovšem drží slušnou laťku. Personál je sehraný, obsluha báječná. Volíme z menu nejdražší variantu "c" za 95 korun a o třicet korun levnější "áčko".

Test menu

MF DNES hodnotí každé pondělí jednu brněnskou restauraci, kde vaří polední menu. Recenzentka restauraci navštívila dvakrát. Byl to Havana restaurant Masarova 9, 628 00 Brno-Líšeň
www.havana-restaurant.cz
Hodnocení: 60 %

Polední menu: Obědová menu jsou tři. Levnější za 65 korun - polévka a hlavní jídlo. Za 95 korun je navíc předkrm a decilitr vína.

K oběma jídlům je polévka, "céčko" má navíc předkrm a sklenku červeného vína. Polévka sice nebyla s mušličkami, jak nás lákali "na kartě", ale s rýží. Vývar však voněl, byl horký a zelenina uvnitř si zachovala svěží barvu i texturu.

Závitek byl dobře propečený, měkký a šťavnatý. Pod plátkem křehkého masa se skrývala slanina, která předala masu šmrnc, a uvnitř se choulilo lůžko z čerstvého špenátu. K tomu výtečně uvařená žampionová rýže. Dobrý dojem ale velmi pokazil téměř zkvašený plátek rajčete. I v předkrmu se na listu salátu objevily nečistoty.

 Kuřecí závitek ochutil plátek slaniny v brněnské restauraci Havana

Karbanátku s bramborovým salátem není co vytknout.

Karbanátku se salátem nebylo co vytknout - brněnská restaurace Havana

Druhý den jsme přišli hodinu po poledni. Fazolová polévka byla krásně horká a luštěniny uvařené tak akorát. V ústech ale zůstala pachuť dochucovadla. Bramborák na povrchu nekřupal a uvnitř byl blátivý. Chyběl česnek i majoránka, přebývalo naopak pepře. Znamenité bylo nařezané zelí s mrkví.

V Havaně je fajn. Obě levnější verze poledního menu by mohly více kopírovat nabídku a koncept podniku. Kdyby nebylo bramboráku a doslova nepoživatelného rajčete, dalo se s procenty v hodnocení vystoupat o mnoho výš.