Závan exotiky mají vzbuzovat kubánská kuřecí prsíčka. Kvalita ovšem drží slušnou laťku. Personál je sehraný, obsluha báječná. Volíme z menu nejdražší variantu "c" za 95 korun a o třicet korun levnější "áčko".
Test menuMF DNES hodnotí každé pondělí jednu brněnskou restauraci, kde vaří polední menu. Recenzentka restauraci navštívila dvakrát. Byl to Havana restaurant Masarova 9, 628 00 Brno-Líšeň Polední menu: Obědová menu jsou tři. Levnější za 65 korun - polévka a hlavní jídlo. Za 95 korun je navíc předkrm a decilitr vína. |
Závitek byl dobře propečený, měkký a šťavnatý. Pod plátkem křehkého masa se skrývala slanina, která předala masu šmrnc, a uvnitř se choulilo lůžko z čerstvého špenátu. K tomu výtečně uvařená žampionová rýže. Dobrý dojem ale velmi pokazil téměř zkvašený plátek rajčete. I v předkrmu se na listu salátu objevily nečistoty.
Karbanátku s bramborovým salátem není co vytknout.
Druhý den jsme přišli hodinu po poledni. Fazolová polévka byla krásně horká a luštěniny uvařené tak akorát. V ústech ale zůstala pachuť dochucovadla. Bramborák na povrchu nekřupal a uvnitř byl blátivý. Chyběl česnek i majoránka, přebývalo naopak pepře. Znamenité bylo nařezané zelí s mrkví.
V Havaně je fajn. Obě levnější verze poledního menu by mohly více kopírovat nabídku a koncept podniku. Kdyby nebylo bramboráku a doslova nepoživatelného rajčete, dalo se s procenty v hodnocení vystoupat o mnoho výš.