Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Jak chutná pangasius na silnici

  11:39aktualizováno  11:39
RECENZE MENU - Italská restaurace a pizzerie La Strada v Kounicově ulici se svými rizotty a těstovinami pevně drží statusu italské restaurace a pizzerie. V seznamu devíti poledních jídel probleskuje i česká kulinární klasika, přesto se italský trend ctí i v tuto dobu. To dělá La Strada dobře. V ostré konkurenci se vyjímá a hosté v tom nemají zmatek. A dobře vědí, na co sem přijít.

Restaurace La Strada v brněnské Kounicově ulici | foto: Otto Ballon Mierny, MAFRA

Majitelé pro svůj podnik vybrali správné jméno - La Strada (silnice). Posezení venku ale moc příjemné není. Hosté ani jejich talíře nejsou od výfuků a dopravního randálu příliš chráněni.

TEST MENU

Kam na dobrý oběd

MF DNES a brno.idnes.cz hodnotí každé pondělí jednu restauraci na jižní Moravě, ve které vaří polední menu.

Dnes: Restaurace a pizzerie La Strada

Adresa: Kounicova 53
602 00 Brno
www.lastrada-brno.cz

Hodnocení: 70 %

Vybíráme z jídelního lístku:
Teplý houbový salát 129 Kč, lasagne 139 Kč, vepřová panenka s mozzarellou v tomatové omáčce s bramborovými gnocchi 229 Kč, tradiční italské tiramisu 89 Kč.

Uvnitř, pod úrovní chodníku, je mnohem útulněji. Interiér restaurace je oblečen do moderního hávu ve svěžích tónech smetanově bílé barvy a z křesílek blízko baru se dá dobře sledovat umění zdejšího pizzaře. Číšníků je dostatek, pracují rychle a prostor i se zahrádkou zvládají s profesionálním přehledem. Nabídku dopodrobna znají a jídla umějí doporučit.

Polední menu je o malinko dražší než ve srovnatelných podnicích v centru Brna. Ceny startují na částce 75 korun a směřují přes sumu 95 korun za většinu jídel až k výšinám 169 korun za kuřecí steak. Ten byl v nabídce minulý týden a patřila k němu kromě polévky i káva. Hostů sem však v poledne chodí dost, byli by blázni, kdyby zlevňovali.

Středeční pangasius na červeném víně ležel vedle party báječně chutných brambor. Dodavatel si zaslouží pochvalu, La Stradu zásobuje výtečnými kousky.

Červené víno k bílé rybě ale trochu nehrálo. Cibule na povrchu masa byla jen rozvařená, víno zanechalo nápadnou vizuální stopu do fialova, ale nezůstalo po něm příliš typické chuti.

Pangasius v La Stradě

Pangasius v La Stradě

Zelí s uzeným a noky v La Stradě

Zelí s uzeným a noky v La Stradě

Na bramborové noky s kysaným zelím s jablky a restovanými kousky uzeného masa za 75 korun jsem přišla speciálně. Na jídelním lístku to znělo skvěle - tak trochu ozvláštnit tradiční pojetí uzeného, běžně schovaného uvnitř kulatého knedlíku. Škoda, že kuchař zelí příliš zahustil a malé noky uvařil až do mňadlava, zelí s jablky by bývalo mohlo přidat jídlu o kus víc na svěžesti. - Čtěte také: Oběd v motorestu Rohlenka: rychle odbýt a rychle zmizet

Hrášková polévka v La StraděRestaurace La Strada v brněnské Kounicově uliciVývar v La Stradě

Hrášková polévka (vlevo) a vývar.

Mimochodem, La Strada má vždy aktuální jídelní lístek na webových stránkách, a co se vaří k obědu, se dá přečíst na graficky dobře vyřešených kartičkách. Žádné ušmudlané oxeroxované kopie ani plastové stojánky se v La Stradě na stolech nevyskytují. Obědvat v La Stradě znamená vybírat z pestré nabídky, dobře kopírující koncept podniku. Škoda jen, že obsluha nosí jídlo i na talířích s uštípnutými okraji.





Hlavní zprávy

Další z rubriky

Na hlavním silničním tahu u Černé Hory opravují most, silniční doprava je proto...
Experti našli řešení, jak ulevit řidičům u Černé Hory. Most podepřou

Lidem z Černé Hory se alespoň na pár měsíců částečně uleví. Dvoutisícový městys na Blanensku totiž poslední týdny zažívá dopravní nápor. Po úzké ulici zde...  celý článek

Vizualizace lázní, které chtějí Číňané postavit v Pasohlávkách.
Další potíže kolem čínských lázní. O místo zřejmě přijde vlivný politik

Kvůli čínským lázním v Pasohlávkách je pod tlakem vysoký jihomoravský politik – Václav Božek z ČSSD, šéf poradců hejtmana a bývalý náměstek. Hlavu koaličního...  celý článek

Z Ječmeniště zbyly trosky, daří se tam vínu
Ves zmizela v zajetí ostnatých drátů, byla kolébkou nejlepších vín

Dnes by to bylo ideální místo pro turistický i vinařský byznys. Druhá světová válka a pak železná opona ovšem vesnici Ječmeniště na česko-rakouských hranicích...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.