Restaurace La Strada v brněnské Kounicově ulici

Restaurace La Strada v brněnské Kounicově ulici | foto: Otto Ballon Mierny, MAFRA

Jak chutná pangasius na silnici

  • 5
RECENZE MENU - Italská restaurace a pizzerie La Strada v Kounicově ulici se svými rizotty a těstovinami pevně drží statusu italské restaurace a pizzerie. V seznamu devíti poledních jídel probleskuje i česká kulinární klasika, přesto se italský trend ctí i v tuto dobu. To dělá La Strada dobře. V ostré konkurenci se vyjímá a hosté v tom nemají zmatek. A dobře vědí, na co sem přijít.

Majitelé pro svůj podnik vybrali správné jméno - La Strada (silnice). Posezení venku ale moc příjemné není. Hosté ani jejich talíře nejsou od výfuků a dopravního randálu příliš chráněni.

TEST MENU

Kam na dobrý oběd

MF DNES a brno.idnes.cz hodnotí každé pondělí jednu restauraci na jižní Moravě, ve které vaří polední menu.

Dnes: Restaurace a pizzerie La Strada

Adresa: Kounicova 53
602 00 Brno
www.lastrada-brno.cz

Hodnocení: 70 %

Vybíráme z jídelního lístku:
Teplý houbový salát 129 Kč, lasagne 139 Kč, vepřová panenka s mozzarellou v tomatové omáčce s bramborovými gnocchi 229 Kč, tradiční italské tiramisu 89 Kč.

Uvnitř, pod úrovní chodníku, je mnohem útulněji. Interiér restaurace je oblečen do moderního hávu ve svěžích tónech smetanově bílé barvy a z křesílek blízko baru se dá dobře sledovat umění zdejšího pizzaře. Číšníků je dostatek, pracují rychle a prostor i se zahrádkou zvládají s profesionálním přehledem. Nabídku dopodrobna znají a jídla umějí doporučit.

Polední menu je o malinko dražší než ve srovnatelných podnicích v centru Brna. Ceny startují na částce 75 korun a směřují přes sumu 95 korun za většinu jídel až k výšinám 169 korun za kuřecí steak. Ten byl v nabídce minulý týden a patřila k němu kromě polévky i káva. Hostů sem však v poledne chodí dost, byli by blázni, kdyby zlevňovali.

Středeční pangasius na červeném víně ležel vedle party báječně chutných brambor. Dodavatel si zaslouží pochvalu, La Stradu zásobuje výtečnými kousky.

Červené víno k bílé rybě ale trochu nehrálo. Cibule na povrchu masa byla jen rozvařená, víno zanechalo nápadnou vizuální stopu do fialova, ale nezůstalo po něm příliš typické chuti.

Pangasius v La Stradě

Pangasius v La Stradě

Zelí s uzeným a noky v La Stradě

Zelí s uzeným a noky v La Stradě

Na bramborové noky s kysaným zelím s jablky a restovanými kousky uzeného masa za 75 korun jsem přišla speciálně. Na jídelním lístku to znělo skvěle - tak trochu ozvláštnit tradiční pojetí uzeného, běžně schovaného uvnitř kulatého knedlíku. Škoda, že kuchař zelí příliš zahustil a malé noky uvařil až do mňadlava, zelí s jablky by bývalo mohlo přidat jídlu o kus víc na svěžesti. - Čtěte také: Oběd v motorestu Rohlenka: rychle odbýt a rychle zmizet

Hrášková polévka v La StraděRestaurace La Strada v brněnské Kounicově uliciVývar v La Stradě

Hrášková polévka (vlevo) a vývar.

Mimochodem, La Strada má vždy aktuální jídelní lístek na webových stránkách, a co se vaří k obědu, se dá přečíst na graficky dobře vyřešených kartičkách. Žádné ušmudlané oxeroxované kopie ani plastové stojánky se v La Stradě na stolech nevyskytují. Obědvat v La Stradě znamená vybírat z pestré nabídky, dobře kopírující koncept podniku. Škoda jen, že obsluha nosí jídlo i na talířích s uštípnutými okraji.