Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Ihnačák chystá v Mikulově svou první restauraci. Koller sežene muziku

  19:58aktualizováno  19:58
Břeclavsko si zamiloval hned při první návštěvě. Připomíná mu totiž jeho oblíbené Toskánsko. Nyní se populární slovenský šéfkuchař Marcel Ihnačák chystá se svým kamarádem, muzikantem Davidem Kollerem otevřít v Mikulově svoji první vlastní restauraci.

Marcel Ihnačák v italské restauraci Port Restaurant v Břeclavi. Kuchař je patronem podniku, několikrát v měsíci tu i vaří. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Lidé by si na jeho italských a moravských specialitách mohli pochutnat už letos na podzim. Že zatím nemá vlastní restauraci, zdůvodňuje šéfkuchař svojí opatrností: „Všechno do sebe musí zapadat. Vybrat správnou lokalitu a prostor pro restauraci není lehký úkol. Zajímám se hlavně o historické budovy.“

Fotogalerie

A dodává, že místo, které by splňovalo jeho požadavky, v Mikulově shání už dva roky, až teď ho ale některé nabídky zaujaly.

O přátelství s Davidem Kollerem prozradil jen to, že se seznámili před pěti lety v Bánské Bystrici. „Podle mě je lepší rozjet podnikání s parťákem, než být na všechno sám. Sice se říká, že byznys z kamarádů dělá nepřátele, ale budeme se snažit, aby se nám to nestalo,“ doufá Ihnačák. Společně je napadlo, že by pro Mikulov, kde Koller bydlí, mohli něco udělat, a tak se rozhodli otevřít restauraci.

Jak bude podnik vypadat, není zatím úplně jasné. „Líbilo by se mně zařídit restauraci v minimalistickém industriálním stylu s květináči plnými čerstvých bylin,“ popisuje. Jisté je naopak to, jaká jídla bude připravovat.

Kromě jídla i zábava. Koller chce lákat kapely

„Restauraci si nepředstavuji jako pravou italskou. Budu vařit podle svých receptů inspirovaných italskou kuchyní, což znamená lehké pokrmy z čerstvých surovin. Italská kuchyně je zdravá, hodně o čerstvé zelenině, masu a rybách.

David Koller ve studiu
Kapela Lucie
david koller

Muzikant David Koller, jenž se proslavil především působením v oblíbené české skupině Lucie.

Pro kreativního kuchaře je to ta nejlepší volba, například těstoviny můžete připravit na milion způsobů,“ vysvětluje Ihnačák

Hosté na jídelním lístku najdou rizota nebo těstoviny, ale také vybrané moravské speciality.

Nový podnik nechce být jen klasickou restaurací. Prostory využijí Ihnačák s Kollerem i na kulturní akce.

„Chtěli bychom pořádat menší víkendové koncerty, na které bude kapely vybírat David. Jde nám o dobrou a živější atmosféru, než jakou v restauracích často zažíváme,“ uzavírá Ihnačák.

Jako šéfkuchař má zkušenosti ze špičkových restaurací, kde vařil pro prezidenty a světové celebrity. Některé podniky pomáhal otevírat. Mezi takové patří i italská restaurace Port Restaurant v Břeclavi, která je v tuzemsku první pod jeho patronací a ve které párkrát do měsíce i sám vaří.

O tom, že Břeclavsko opravdu miluje, svědčí i fakt, že se natrvalo usadil v Sedleci. U domu má jako správný kuchař velkou zahradu se zeleninou.

Autor:






Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.