Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Kouzelné Baroko nudou na talíři sytí jen oči

  8:00aktualizováno  8:00
RECENZE MENU - Nenápadný vchod z Orlí ulice v Brně tají kouzelné sklepní prostory restaurace Baroko. Klenuté kobce, bývalému sklepení minoritského kláštera, designér citlivě ponechal starodávnou duši a přioblékl moderní kabát.

Brněnská restaurace Baroko | foto: Otto Ballon Mierny, MAFRA

Čarovná atmosféra osvětleného sklepa tvoří příznivý dojem. Polední jídelní lístek mnoho rozvášnění chuťovým buňkám na první pohled nenabízí, chybí nějaké zajímavé kulinářské překvapení.

recenze menu

MF DNES a brno.iDNES.cz hodnotí každé pondělí jednu restauraci na jižní Moravě, ve které vaří polední menu
Dnes: Restaurace Baroko
Orlí 17
602 00 Brno
Cena menu je od 69 Kč do 79 Kč
http://www.baroko.org
Hodnocení: 65 %

Možná kdyby se vyškrtaly z karty kečupová omáčka i sýrové ražniči se salámem a přidaly se zeleninové saláty? Denní nabídka je omáčková tradice, kterou se kritizovat nesluší, nabízí ji však většina hospod v okolí.

Středečnímu ruskému boršči k úplné dokonalosti scházela jen lžíce smetany. Hovězí roastbeef s americkými brambory a hořčičnou omáčkou je výtečný nápad - jemné plátky hovězí roštěné by mohly mít v poledním náporu velký úspěch.

Statečný záměr ovšem kuchař pohřbil pod zem hořčičnou omáčkou. Měla tak výraznou, překořeněnou a štiplavou chuť, že jazyku už bylo lhostejné, jaký skvost se to skrývá pod ní.

Menu v brněnské restauraci Baroko - hovězí roastbeef

Ve čtvrtek jsme v jídelníčku vyhlédli kuřecí kapsu plněnou šunkou a rajčátky s bramborovými lupínky. Bylo 13:00. Nejprve došly lupínky, posléze i kapsa. To se pochopit dá, jen by se obsluha přímo nad stolem hostů nemusela dohadovat, zda jídla jsou už namarkovaná či nikoliv. V nádražním kiosku možná, ve stejnokrojích trochu nepatřičné.

Rychlost odbavení je blesková, dokonce hosté dostávají horkou polévku na stůl ještě před objednávkou. Nakonec jsme zvolili vepřového vrabce se zelím a shodně s kolegou pomlaskáme, že za 69 korun i s polévkou jsou to dobře vynaložené peníze.

Zajímavé je, že to samé jídlo se skrývá i v denní nabídce hotovek. Bez polévky a o desetikorunu dražší. Snad že je na talíři víc masa? Dobré jsou ceny - 69 Kč a 79 Kč za menu jsou přívětivé částky. Výjimečně krásné Baroko by ale mohlo být o něco víc než jen lepší závodka.





Hlavní zprávy

Další z rubriky

RegioJet testuje nové vagóny Astra.
Lidé jsou unavení z uzavírek a výmolů na D1. Raději volí cestu vlakem

Počet cestujících vlakem mezi Brnem a Prahou se od roku 2010 téměř ztrojnásobil. Může za to konkurenční boj mezi Českými drahami a RegioJetem, ale hlavně...  celý článek

Zatmění Slunce, jak ho zachytila VUT Brno na Špicberkách.
Čeští vědci čekají na zatmění Slunce kvůli zvědavcům na tajném místě

Na dlouho utajovaném a opuštěném místě v Oregonu v USA, dál od všech ostatních „lovců“. Tak čeká matematik Miloslav Druckmüller z Fakulty strojního inženýrství...  celý článek

Hvězda hasičských závodů v Los Angeles Petr Moleš. Muž sloužící ve Vyškově se z...
Do Los Angeles jel bez ambicí, vrátil se jako nejlepší hasič světa

Se třemi zlaty a titulem absolutního vítěze soutěže Ultimate Firefighter, tedy jako nejlepší hasič světa, se vrátil Petr Moleš ze Světových policejních a...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.