Čarovná atmosféra osvětleného sklepa tvoří příznivý dojem. Polední jídelní lístek mnoho rozvášnění chuťovým buňkám na první pohled nenabízí, chybí nějaké zajímavé kulinářské překvapení.
recenze menuMF DNES a brno.iDNES.cz hodnotí každé pondělí jednu restauraci na jižní Moravě, ve které vaří polední menu |
Středečnímu ruskému boršči k úplné dokonalosti scházela jen lžíce smetany. Hovězí roastbeef s americkými brambory a hořčičnou omáčkou je výtečný nápad - jemné plátky hovězí roštěné by mohly mít v poledním náporu velký úspěch.
Statečný záměr ovšem kuchař pohřbil pod zem hořčičnou omáčkou. Měla tak výraznou, překořeněnou a štiplavou chuť, že jazyku už bylo lhostejné, jaký skvost se to skrývá pod ní.
Ve čtvrtek jsme v jídelníčku vyhlédli kuřecí kapsu plněnou šunkou a rajčátky s bramborovými lupínky. Bylo 13:00. Nejprve došly lupínky, posléze i kapsa. To se pochopit dá, jen by se obsluha přímo nad stolem hostů nemusela dohadovat, zda jídla jsou už namarkovaná či nikoliv. V nádražním kiosku možná, ve stejnokrojích trochu nepatřičné.
Rychlost odbavení je blesková, dokonce hosté dostávají horkou polévku na stůl ještě před objednávkou. Nakonec jsme zvolili vepřového vrabce se zelím a shodně s kolegou pomlaskáme, že za 69 korun i s polévkou jsou to dobře vynaložené peníze.
Zajímavé je, že to samé jídlo se skrývá i v denní nabídce hotovek. Bez polévky a o desetikorunu dražší. Snad že je na talíři víc masa? Dobré jsou ceny - 69 Kč a 79 Kč za menu jsou přívětivé částky. Výjimečně krásné Baroko by ale mohlo být o něco víc než jen lepší závodka.